Advents förberedelser!

Åhh vad jag bara älskar denna tid. Som jag dessutom längtat till att vara i Sverige hela denna period. Mysmånad är på ingång! Städade och gjorde det fint innan julstöket började.. Kul att äntligen få pynta och fixa i våran egen lya precis som vi själva vill!! :) Var ju mest jag som satte upp allt för hubby är ju inte van vid detta..:P Ska bli så kul att han äntligen får se allt vad jag är van vid. Nu ska jag börja julbaket så kanske det blir lite glögg och adventsfika ikväll...:) 
 
 Happy turkey day!!

Konstigt att inte fira Thanksgiving i år. Det har jag ju gjort nu de senaste åren.. Har man ju blivit van vid och det är ju en väldigt fin och mysig högtid måste jag säga. Men no thanksgiving break, no turkey, no stuffing or pies.. Ingen crazy black friday shopping i år. Men o andra sidan är det första advent på söndag!! Åh vad jag längtar!! Ska pynta och göra det fint här i helgen..:) 

Anyhow, ni där borta i Amerikanland- Happy thanksgiving!! :)

Karusell!!

Ja så var det det här jag nämnde förra veckan.. Om denna omtumlande höst. Det har verkligen vart och fortfarande är lite av en rollercoaster. Det har vart en stor ovisshet och fortfarande är samtidigt som mycket väntande. När jag började jobba i februari hade jag ett kontrakt på 3mån som blev förlängt ganska så snabbt. Det var tänkt långt innan jag började att min tjänst skulle läggas ut så att den då kunde bli en fast tjänst. Detta verkade det som skulle träda i kraft efter semestern. Vilket drog ut på tiden. I slutet av augusti gick det ut att det fanns en ide' till en ny organisation. Våran avdelning skulle delas upp och flyttas till andra avdelningar... Orkar inte gå in i allt i minsta detalj och ska försöka göra en long story short. Det var sex bearbetningsproducenter (bp) som blev berörda iochmed denna omorganisation. Sex personer, sex tjänster. Sex bp skulle bli tre, de andra tre fanns det tre andra tjänster till. Två nya- redaktörer och MIN tjänst(!!) Iochmed med att min tjänst aldrig las ut tidigare blev nu den indragen i detta. Från början var det sagt att alla sex tjänster skulle läggas ut så alla kunde söka dom. Sen blev det ändrat till bara internt... Men inte slutar det där, slutligen blev det så att dessa sex tjänster skulle tilldelas dessa sex personer. Alltså fanns det inget jag kunde göra för att få ha kvar min tjänst..:( Den skulle nu bli tilldelad till någon av dessa sex. 

Den nya organisationen träde i plats 4:e november och vi fick reda på en vecka innan vem som skulle få vilken tjänst. Mitt kontrakt går ut sista december så jag är ju kvar fram tills dess. Jag började lära upp den nya. Nu när han skulle ta över behövdes ju egentligen inte jag till 100% där, och min chef som är så snäll och försöker göra allt för att jag ska stanna fixade så jag kunde hjälpa till på en annan avdelning 50%. Detta nya jobb skulle dock bara vara fram till jul, men troligtvis förlängt. Så nu var jag kvar 50% på min tjänst och försökte lära upp den nya samtidigt som jag var 50% på det andra stället. Det nya jobbet handlade om bildrättigheter.. En enda stor djungel att ens försöka förstå sig på och sätta sig in rätt snabbt. Fick huvudverk bara jag tänkte på det.. Men kände att jag inte kan tacka nej till jobb om det erbjuds då jag inte har råd att stå där utan jobb efter nyår. 

I måndags förändrades allt igen. En kollega blev sjukskriven...:( jättetråkigt då vi är väldigt nära. På ett sätt är jag tyvärr inte förvånad.. Det har vart väldigt mycket nu i höst och hon har fått tagit mycket extra. Anyhow, nu blev det så att jag kom tillbaks till min tjänst till 100%.. tillsvidare, och han som skulle fått min tjänst fick nu ta hennes. Detta är den mest busiest time of the year.. Allt detta kunde inte ske mer olägligt. Nu måste jag sätta mig in i allt som jag hade börjat släppa över på den nya.. 

Förra veckan blev jag tillkallad att komma på en intervju på ett jobb jag sökt. Detta var i torsdags.. (Stort TACK för alla lyckönskningar!!!) och väntar nu på svar... Orkar snart inte med denna väntan och ovisshet. Har blivit lite för mycket av den varan denna höst tycker jag... Önskar jag hade facit i hand här nu och visste vad som kommer hända efter nyår och vart jag kommer ta vägen. Hubby har jobb till 19 december.. Hoppas verkligen han får tag på nåt efter det. Vi har ju inte råd att stå där utan jobb båda två sen... 

Julmarknad!

Har vart på julmarknad med mina kära föräldrar idag.. Mysigt men väldigt kallt!! Kan inte minnas sist jag var på julmarknad... förutom att det var väldigt längesen! 

Igår var vi till Uppsala och hem till mammas syssling. De har fått sex hundvalpar.. Hur söta som helst! En måna gamla var dom.. Ville så gärna ta med mig minst en hem!! :P Mammas kusin med familj åkte upp över dagen från Alingsås, för att titta på valpen de köpt. De visste inte om att vi också skulle komma förbi så det var en rolig överraskning. Kul med lite family reunion!! :DLondon baby!! :)

Ja, vi åkte ju till London i fredags..:) klockan ringde 2am, vi gick hemifrån strax efter halv tre för att ta nattbussen från brommaplan till centralen. Sen tog vi flygbussen ut till Arlanda, åt frukost och väntade några timmar innan vi åkte västerut. Landade vid halv nio och tog tåget in till Victoria station. Stoppade lite mat i magen och gick sen på en liten upptäcktsfärd innan vi tog the tube till wembley park och checkade in på vårat hotel. Tog oss en liten powernap för att ladda batterierna. Sen blev det middag på hotellet för att sen gå till Wembley stadium för att se Chile vs England. Vilken match och vilken stämning!! Chilenarna har verkligen the right spirit. Började prata med många chilenare, många som åkt långt för att se matchen. Två killar som satt bredvid oss var också från Sverige, och från Tyresö. Vi hade åkt med samma plan tidigare. Dom och en till chilenare som bodde i London firade vi Chiles vinst med efter matchen. Chile vann 2-0. 
 
Blev inte många timmars sömn för vi skulle nämligen på en tour av Wembley stadium på lördagsförmiddagen. Gick backstage och fick se omklädningsrummen, pressrummet, gå ut på plan och sitta på the royal seat section... Väldigt kul faktiskt och intressant! Efter touren tog vi the tube (tunnelbanan ser ju verkligen ut som ett tube, så kanske inte så konstigt vart de fått namnet ifrån..:P) till Westminster för att mäta upp Drew, en kille från Wisconsin som bott i London i 15år men jobbade sommarn 2010 på The Brewhouse tillsammans med hubby. Började med att gå till en mysig pub/resturang och åt god lunch. Sen bar vi oss ut på rundtur genom delar av London. Hann ju inte med precis ALLT då London är rätt stort, men hann med en hel del. Mycket gående, mycket prat skratt och mycket att se... underbar dag! Kvällen avslutades efter att vi mött upp Drews tjej och åt middag tillsammans. Blev  kvar där hela kvällen innan vi tog oss hem och stupade i säng. Några få timmar senare ringde klockan och vi tog oss till Gatewick airport för resan hem till Sverige. Skönt ändå att komma hem inte allt för sent på söndagen... kan dock säga att vi båda var helt slut efter inte mycket sömn de senaste dagarna och mycket gående och annat kul!
 
Mer sånna helger!! :D
 
 
 
 
The FA cup!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma igen!

Nu är vi då hemma igen efter en mycket händelserik och rolig helg i London! Har inte blivit många timmars sömn, men det har vi tagit igen lite idag när vi kom hem. Kommer säkert en bildbomd inom kort..:)
Hasta la vista!

STORT TACK för alla lyckönskningar idag! Känns som det hjälpte..:) Jag återkommer nästa vecka och berättar mer om vad det handlar om för nu har jag inte riktigt tiden.. Håller nämligen på att packa för i natt/tidiga morgon beger vi oss mot Arlanda och lite andra äventyr...:) 
So long sweeedeen, på återseende!! :D


Omorganisering

Hösten har vart lite.. Ja, oviss och lite jobbig. Berättar mer sen, men önska mig gärna lycka till på torsdag! Kan jag behöva..:P

Snö!!

Nu ligger dom före oss...:POm en vecka..

...befinner vi oss inte i Sverige!!! En till sak jag längtar efter..:)

Längtar...

Snart är det tre veckor kvart till första advent. Jag älskar julen och har alltid gjort det. Jag är jätteglad över att få vara "hemma" i Sverige igen under hela december månad i år och få vara med hela julmyset. Annars har jag ju bara kommit hem nån dag innan jul och åkt hem dagar efter. Visst är de duktiga med julbelysning och annat krims krams i USA med. Men det har inte vart samma sak... Jag har aldrig riktigt haft den här speciella julkänslan jag alltid haft innan jag flyttade till USA. På senare år har jag försökt göra allt så likt hur vi gör i Sverige och vad jag är van vid.. men det har ändå inte vart samma sak. Sist jag var i Sverige under hela december var 2004. Sjukt när jag tänker efter att det faktiskt är NIO år sedan.. And I know I shouldn't have too high hopes... vem vet, jag kanske i inte alls känner nån vidare julstämning alls. Men jag kan bara säga att jag börjar riktigt längta efter allt julemys nu.. Få pynta, baka, mysa!!! :) Nu har ju det börjats komma upp julsaker i affärerna, så det kanske inte är så konstigt att jag börjar drömma mig bort..:P Idag var det några saker som fick följa med mig hem..:) 


Halloween..

I år blev det ingen riktig halloween för våran del... Är inte riktigt samma sak här känns det som. Visst såg man nån eller några enstaka som var utklädda igårkväll, hade det vart i USA hade det vart helt tvärtom där hade ALLA verkligen varit utklädda. Känns dock inte som vi gick miste om nåt. Inget vi gråter floder över iallefall... Har ju faktiskt vart med om en hel del halloweener(?!) där vi gått all in och haft hur kul som helst! Åh, vilka minnen man har! :) Men det var då det... 
 
2005
 
2007
 
2008
 
2009
 
2010
 
2011
 
2012
 
 
Happy belated Halloween folks!
 
 
 

Trött.nu

Igår efter middagen, strax efter 8pm kröp vi upp i soffan och mös lite. Tänkte bara vila lite innan vi skulle göra oss i ordning då vi skulle på fest hem till en jobbarkompis till hubby. Halv två på natten vaknade jag till av att lamporna stod och lös mig rakt i ansiktet. Jag var snabbt upp och släckte dom på två sekunder, sen somna jag om igen. Vi båda vaknade upp vid 9-tiden.. Låg och drog oss lite innan vi åt en rejäl frukost. Hade dock inte sovit så jätteskönt då vi hade legat lite konstigt under natten så min rygg gjorde lite ont. Efter frukosten halv la vi oss i soffan igen.. Slocknade visst rätt fort och tre timmar senare vaknade vi upp. Tror nog vi var en aningens trötta ja.. Var nog rätt behövligt känns det som. Har inte blivit så mycket sömn det senaste veckan, så det har vi nog tagit igen nu känns det som. Sömntutor AB. Nu ska vi inte sova bort hela helgen dock.. Har ju annat på schemat! :)RSS 2.0