Recept!

Har kommer receptet pa rimbo bullarna jag gjorde for ett tag sen. Sorry for att det tog san tid, men battre sent an aldrig, right? :)
 
Oven temp: 250C/450F
25g (1 ounce) fresh yeast or 1 tablespoon active dry yeast
2dl (1 cup) cold milk
200g (1 cup) stick margarin or butter, softened
1msk (tablespoon) sugar
ca 6dl (2,5 cups) all-purpose flour
 
Fyllning:
75g (5 tablespoons) stick margarine or butter
2 tablespoons sugar
1,5tsk (teaspoons) vanilla sugar or 1 teaspoon vanilla extract
 
Brushing and garnish:
beaten egg, pearl sugar, chopped almonds
 
Smula jästen i en skål. Tillsätt lite mjölk, rör om tills upplöst. Tillsätt resten av ingredienserna, knåda tills den är slät. Rulla ut till en 40 cm (16inch) kvadrat. 
 
Vispa smör, socker och vanilj pösigt, (fyllningen). Skär degen i 25 rutor och placera en sked med fyllningen pa varje ruta. Nyp ihop hörnen och placera i bakformar. Låt jäsa i ca 2 timmar vid rumstemperatur. Pensla med uppvispat ägg och strö över socker och mandel, om så önskas. Grädda i mitten ugnen rack för 5-8min ... and voilà!!!
 
 
Saa goda!! Mmmmm...:)
 
Imorse var jag over till mitt gamla place och jag o mina tjejer korde nagra vandor till tippen med massa som skulle hivas som vi rensat ut i torsdags da vi borjade ta tag med kallaren... Har en hel del kvar dock, men kanns skont att vara en bit pa vagen iallefall. Forovrigt har det varit en skitdag idag och jag vill inget hellre an att denna dagen ska vara over! Sunday, where are yooou? Please be here already!
 
Hoppas ni haft en mycket battre dag!!
 

Surprise! :)

Inte helt fel nar hubby kommer hem fran jobbet med en liten surprise..:)

 
I dag kom snon tillbaka ocksa... blaser gor det ocksa! Tror dock inte snon kommer bli speciellt langvarig... hoppas inte det iallefall..:P Ser ut att vara mer snoblandat regn nu... very important information...haha, i know...sorry..:P

God fortsattning!

Hoppas ni alla haft en mysig jul varesig ni firar den 24:e eller den 25:e, vilka ni an ar med, om ni ar i Sverige eller USA.. eller nan annanstans for den delen! :) For mig ar julen speciell... sjalvklart hade jag velat varit hemma i sverige med familjen med allt det traditionella. Nu blev det ju inte sa som ni kanske markt, men da far man gora det basta av saken enda. Blev min 3:e jul har i staterna.. Fick ju spendera julen med mannen detta ar och det ar ju som sagt inte helt fel det heller! Aven om det inte kandes som en riktig jul... Amerikanarna firar ju den 25:e, men eftersom min man och hans familj ar fran Chile firar aven de den 24:e. Forst var jag hem till mina fina flickor och hade en liten julklappsutdelning just us Swedes. Sa det blev lite svenskt pa julen enda..;) Sen for jag hem fixade det sista. Kollade pa Kalles jul medans jag invantade resten av la familia (hubby skulle jobbat hela dagen och kvallen, men som tur var fick han en annan kille att jobba kvallen at honom) innan vi for upp till my brother-in-law i Stamford for julfirande med familjen. Hann prata me familjen i Sverige daremellan ocksa..:) At sa man holl pa att storkna, men ooh sa gott!! Det ar ju en liten annan kultur nere i Chile och de ar valdigt mycket for att ata/dricka och dansa. Vilket det blev mycket av aven igarkvall... kul hade vi och jag ar sa glad att jag har fatt en san fin extra familj!! Vid midnatt oppnade vi julklapparna under julgranen och kom inte hem forren vid narmare halv 3, sa det blev ratt sent. Vit jul fick vi till sist iallefall.. myyys. Det hade borjat snoa pa kvallskvisten... sen regnade det dock bort nar vi var pa vag hemmat... oh well. Har kommer min jul i bilder... vissa ar inte av den basta kvaliteten da de ar tagna med mobiler... menmen. 
 
Slar in de sista...
Lilltjejen julefin! :)
My sister-in-law och jag
Massa gotta!!!! MMmmmmmmmmmmm
Svarisarna!
Nagon blev visst lite emotional nar hon oppnade paketet av mig o hubby... en almenacka med bilder fran det gagna aret.. manga med deras dotter Baylyn.
Father and son... lika? :P
 
GOD JUL onskar the Barboza's!! :)
 
 
 
 

Happy holidays!!

Everybody's home for the holidays! :) well, nästan... Jag är ju inte hemma i Sverige...:( Menmen, får spendera julen med hubby iår vilket inte är helt fel det heller..:) Merry Jul everyhopa!!


Girls night in och julfest!

Igar for jag hit och dit pa jakt efter julklappar... det var ett evigt farande pa mig maste jag saga. Nu har jag bara EN julklapp kvar. Pa kvallen vankades middag med mina favorit tjejer och sen film pa det... Myyys. Var helt slut efter den dagens running around plus att  jag knappt fick nan somn natten innan da det blaste nat sa in i jag-vet-inte-vad!!!

 

 I torsdags var det som sagt julfest med jobbet... blev lite sena pga trafik och ett litet korfel, men fint folk kommer alltid lite sent, right? :P var fler som kom efter oss, plus att det var mingel o coctails i borjan sa det var lite drop in dar i borjan...  no harm! Massa gott att ata, holl pa att storkna! Massa mingel, secret santa, tal, overraskningar och gotta = kul kvall!! :) Kul att det var dress up ocksa da jag fick anvanda min nya fiiina klanning..:)

 

Nasta vecka kommer jag fa ga igenom alla mina grejer jag har kvar i mina kompisars kallare (my old place) da de flyttar ut i mitten av januari. Tankte passa pa nu nar vi har julledigt fran jobbet, plus att det ar en hel del grejer sa det kommer nog ta sin lilla tid. Far se vad jag kan slanga eller salja... jobbigt bara att man ar en san som sparar pa ALLT! Men nu maste jag verkligen roja, spara bara det ALLRA viktigaste da jag inte har nanstans att forvara allt nar de flyttar... far val se hur det gar.

 

Idag har mest myst med svagers lilla tjej... hon ar ju for go! Hon har vart har sen 2pm idag och sover over sa det blir nog lite mys imorrn ocksa..:) Och snart ar det juuuul....:)


Long time no see...

Back at Bradford's at wings night! :) Blev dock aldrig några wings ikväll för min del... Oh well, next time! Vinkade av Kevin då han flyttar hem till Michigan på fredag...


Snart ar det jul...

Hur kommer det sig att nar man ar ute och letar julklappar ska man ALLTID en MASSA grejer man sjalv vill ha? Why??? Finns ju sa mycket fint... ahh, dromma lite kan man ju alltid.
 
*vill ha*
 
For nan vecka sen opnade "Sono Market Place" upp som ligger nastan precis runt hornet dar vi bor. Ville check it out sa jag o hubby tog med svarmor dit for nan dag sen och strosade runt och kollade pa allt fint de hade och at lite gott. Mysigt! 
 
Imorrn ar sista dagen pa jobbet for iar, pa kvallen ar det julfest med jobbet sen blir det jullov till 2:a januari... testade nagra klanningar jag har om det fanns nat jag kunde ha pa festen imorrn, men ikke da... testade nagra av johannas klanningar ocksa, fina, men lite val for korta for min del och for en san julfest. Nar jag var pa mallet (for julklappsshopping) hittade en perfekt klanning till festen!!! Ahh, sa glad jag blev! Nu ar kvallen raddad! :) Speaking of job, igar kallade min boss in mig pa hans kontor... gav mig ett kuvert, en liten julbonus som har satts in pa mitt konto... jag bugar och bockar!! Var valdigt behovligt ma jag saga... Det var en glad overraskning! :)

3:e advent


No words!

What's wrong with the world we live in???
 
Allvarligt!! Var pa jobbet nar vi fick hora nyheten... "Shooting at an elementary school in Newtown, CT." Sa fruktansvart!!! Ska jag vara arlig sa blir jag inte forvanad langre nar man hor om shootings, hur hemskt det an ar for det hander har och dar, kan handa nar som helst och var som helst. Det ar inte forsta school shootings har i USA, men en ELEMENTARY school??? BARN.... jag blir sa arg och ledsen!!! Sjalvklart kanns det lite extra nar det hander sapass nara en... bara 40min harifran. Det kvittar vart det hander eller vilka som blir drabbade, detta SKA inte fa handa, period. Vad ar det for fel med vissa manniskor?? Im at a loss of words...
 
27 döda i skjutning på mellanstadieskola
 
 
Krama era nara och kara ofta och lange, ta inte varandra for givet... man vet aldrig vad som kan handa. It's a crazy world we live in...
 
 
 

Det borjas tidigt...:)

Haha, saa sooot!!!
 
 

Last few days...

Borjan av veckan var sadar... forsokte tanka pa annat for att inte bli helt tokiga. Jag jobbade hemifran man-tis... Har annars hunnit med:
 
-Middag med Ida pa PF Chang
-Lussebullsbak
-Mini company party at The Melting Pot dar hubby jobbar i samband med att A&E sande "Be the boss" i sondags vilket handlade om... The Melting Pot.
-En liten vanda in till city...:)
 
Det gar framat med flyttplanerna... ah, jag har hittat ett jobb jag vill ha!! Hall tummarna ar ni snalla!! Jag haller alla tummar och tar jag kan hitta...;) Sa fort jag far veta nat sager jag till... loooovar! (hoppas da pa goda nyheter... annars far ni kanske vanta lite langre... sorry.)
 
Glad Lucia!! :)
 
 

NYC!

Vad ska jag nu gora i stan? :)


TACK!!

Tack allesamman för eran omtanke! Det värmer nåt så enormt ska ni veta.. Kända som okända! :)

Det har vart jobbiga dagar här hemma den senaste tiden.. Kanske inte är så konstigt. Vi är så glada över att svärfar hann ner i tid iallefall. Även fast life goes on så kommer "mama" alltid vara med oss by heart. De senaste dagarna blev som sagt inte alls som vi planerat innan detta hände, så nu försöker vi komma tillbaka igen..

Ska berätta mer snart om vad som hänt den senaste tiden men nu ska jag sätta igång mitt bakande igen.. Vad blir det denna gång tro? :)

Tack än en gång!!


....

... I fredags kvall ringde svarfar och berattade att doktorn hade sagt till slaktingarna att komma och ta farval da farmorn troligtvis inte skulle overleva natten. Min man var pa jobbet nar han fick reda pa det och brot ihop, sa han fick aka hem pa hem pa en gang. Nar han sen kom hem akte vi upp till brorsan hans i Stramford och sov over. Tidigt pa lordagsmorgonen ringde telefonen och jag sag att det var ett nummer fran Chile... fick en stor klump i magen och ville helst inte ge min man telefonen da jag visste vad de skulle saga... 
 
RIP

Jobbigt!

Hela tiden jag ar har borta bavar jag for att nan dar hemmifran ska ringa och ha daliga nyheter... att det hant nat med nan av ens narmaste. Det ar det varsta med att bo sa langt bort. Hur mycket man an onskar kan man inte aka hem pa sekunden! I tisdags fick vi ett samtal... (tack och lov inte fran sverige),men tyvarr ett fran Chile... Usch att behova fa ett sant samtal overhuvetaget!! Min mans farmor ar pa intensiven och ar mycket illa daran... Hela dagen var bara sa jobbig. Dar av blev det en sista minuten tur till LaGuardia airport for att slappa av min svarfar sa han kunde flyga hem och forhoppningsvis hinna ner i tid.... innan God forbid, det skulle vara forsent. Han brot ihop totalt nar han fick reda pa hur illa det var... jag har aldrig sett han i det skicket forut. Sa vi alla slog ihop vara planbocker for att han skulle kunna aka. 
 
Det fick mig att tanka tillbaka pa nar min farfar gick bort 2008. Jag var i datasalen i skolan nar jag fick det befruktade samtalet... da var det redan forsent. Det var nat av det jobbigaste jag vart med om pa hela tiden jag bott har borta. Vet inte vad jag hade gjort om inte mina extra systrar Sanne o Johanna hade varit har da! Det var tiden innan jag o mannen blev tillsammans. Sa jag kan verkligen satta mig in i hur min man kanner... nu finns ju enda hoppet att det ska ga bra, sa vi haller alla tummar och tar vi kan hitta och ber till mannen dar uppe att hon ska bli bra igen! Pa vagen in till sjukhuset hade hon fragat efter sin son..(min svarfar). 
 
Hon var har i 3man hosten 2008, sen traffade jag henne igen nar vi var ner till Chile 2010... hoppas innerligt att vi ska fa traffa henne snart igen!!

Snabba ryck!!


Glad 1:a advent!

Detta blev resultatet av last nights bakande! :)

 
Goda Rimbobullar!!! Sanna mamma alltd brukar baka till julen... looove'em!!
 
Har dock en kansla av att jag kanske kommer fa gora en sats till, for denna lar ju inte racka speciellt lange..:P

Vad ska jag koka ihop nu tro? :)


Pre-1:a advent

Imorrn är det 1:a december och på söndag är det första advent. Mys-månaden är på ingång! I år blir det till att fira jul här då det inte blir nån sverigeresa. Blir min 3:e jul i staterna. Här ska det pyntas o bakas och allt som har med julen att göra. Allt för att göra det så juligt som möjligt! Kunde inte hålla mig längre..

Ikväll åkte den upp..:)

Hederlig julmust! :) Cheers!


RSS 2.0