Parken!

Slutade jobbet för inte så längesen... Kände att jag ville ut i det fina vädret då jag suttit inne på kontoret hela dagen... Och nu ligger hubby och jag på en filt i parken och myser...:) så skönt! Haha, min svärmor skickade bilder till mig igår... Slocknade visst på soffan härom kvällen...:p


That's weird...

Nu ska ni fa hora pa nagot markligt... i Juni bokade vi ett hotel for augusti, 4:e juni for att vara mer exakt. Fick confirmation pa var bokning. Sa var det inget mer med det... trodde vi. Igar fick min man ett mail dar det stod att varan reservation blivit cancelled. Vad i allsina dagar?! Vada cancelled??? Vi har inte avbokat nat!!! Fick en link vi klickade vidare pa dar det stod att hotellet cancelled our reservation i juni... vad nu da? Kan hotel gora sa? Sa vi ringde, och efter mycket om och men sa denne person att Moises credit card was declined.... Nat som inte stammer har tyckte vi. For det forsta skulle ju inte bokningen gatt igenom om nu hans credit card was declined. For det andra... varfor tog det da 1,5manad innan vi fick reda pa det i sa fall????? Nae, kandes lite fishy. Menmen, kanske var tur o oturen enda... for vi hittade ett MYCKET battre hotel efter det for billigare!! Eller ja, det vet vi ju inte eftersom vi inte vart dar an, men det verkar MYCKET battre, storre, frachare, finare... ringde dessutom och hon som svarade var jatte trevlig. Sa det kanns jatte bra nu... ahhh vad jag langtar!!!! Soon...:)
 
 
 
 

Summer Olympics opening!


Just great....

Strax innan jag skulle sluta jobbet idag kom Reess in till mig, sma pratade lite innan han klammer ur sig att dom maste cut down my hours. Awesome. Jobbar ju redan inte heltid, och detta maste vara the worst timing ever.... sucks big time! Jobbar som vanligt nasta vecka, men sen kommer jag bara jobba ons-fredag, da fredagar alltid ar halvdag... great. NOT! Hoppas verkligen jag far tag pa nat fulltime job nu sa jag kan borja nar jag kommer tillbaka fran sverige. MEN, det jobbiga ar att jag maste hitta nat nu jag kan fylla upp man-tis INNAN vi aker till sverige... Annars staller det till med mycket...:( Ahh, vad less jag blir! Why nu????
 

Helgen!

Sondagkvall... igen. I fredags regnade det hela dagen i stort sett... kallt var det ocksa. Eller ja, lite kyligare. Det var langesen det var sa "kallt"... haha. Var faktiskt inte helt fel... kan vara skont att ha nagra sanna dagar ibland. Var till Stamford vid 8am da bilen skulle in pa service och en timma senare pa vag till jobbet ringer Moises och sager att precis efter jag akte gick han ut for att gora nat (minns inte vad..:P) men sa blev han utelast!! Hade varken nycklar, telefon eller nat annat pa sig... stackarn. Ingen har i omradet verkade vara hemma eller vakna heller. Det tog honom en timma innan han fick tag pa en och kunde komma in. Det forsta som slog mig da han berattade det var att varfor ringde du inte mig? Mmm, bra johanna... for det forsta hade han ju ingen telefon... och for det andra sa var ju bilen pa service... haha! Blond moment dar eller?? :P
 
  I lordags tog vi visst oss en laang sovmorgon. Vaknade upp vid 11:20...!! Det var laaaangesen jag sov sa lange. Men a andra sidan gick vi o la oss lite sent kanske... Blir latt sa nar mannen slutar sent. Fixade lunch och bara tog det lugnt innan hubby skulle ivag till jobbet igen... sjalv styrde jag da kosan till stranden dar mina kompisar redan var. Var jatte skont, inte sa jobbigt fuktigt och ackligt ute... sen var det bara hem och duscha innan jag for hem till dom,  for att sedan aka till New Canaan pa pool party. Synd bara att det blev lite stressigt dar att jag glomde bikinin hemma...:( hade inte vart helt fel att sitta i the hottub dar int! 
 
 
 
Satt pa kanten o doppade fotterna i iallefall... saaa skont!! :)
 
Idag blev det lite traning har hemma innan vi akte till Fiesta Limena och traffade en jobbarkompis till Moises for lunch. Sen for vi till en park i Darien for att mysa lite innan det ater igen var dags for hubby att borja jobba... langtar sa tills han blir klar med skolan och kan ha ett annat jobb... ett M-F jobb. Bara en termin kvar...EN...:)
 
 
 
 
Sitter nu och dagdrommer lite om framtiden... kan gora det i timmar...:) 
 
Hoppas ni haft en bra helg! :)
 
 

What to do, what to do...

Vi far spana vidare... far val se hur allt ter sig i host. Hur som helst lar ju aven ni fa reda pa vad vi gor, om ni nu fortsatter att lasa vill saga..:) Ibland onskar jag att vi hade "facit" i handen... oh well. Som sagt, bara vi ar tillsammans sa kvittar det vart vi ar. Ska bli spannande att se hur det blir... 
 
Nog om det... Har rullar det pa som vanligt! Veckorna bara springer ivag och helgerna ska vi inte ens tala om! 
Ar alldeles for seg for att skriva en massa sa jag later bilderna tala for sig sjalva...:)
 
Promenad i Cranbury Park med hubby... harligt harligt!
 
Myyyys
 
Completos! Gjorde Chilean hotdogs... Mmmmm!!!
 
Lite vollyboll pa stranden... ja, tills ovadret bestamde sig for att avbryta det roliga..
 
Duschade av sig all sand fran stranden i regnet...
 
:P
 
Nar ovadret hade dragit vidare blev det lite BBQ...:)
 
Igar var vi pa "Wings night" .. var alldeles for langesen nu, sa det var pa tiden! :)
 
 

Sverige?

...ok, here's the deal. Varnar for ett langt inlagg och vet inte om det kommer make any sense, men detta ar vad som snurrar i vara (mitt) huvud just nu. Tack for the feedback i tidigare inlagg forresten... uppskattar jag! :) 
 
Vi har pratat en hel del om framtiden, vart vi ska ta vagen och vad vi ska gora. Ska vi stanna har i CT, flytta till North Carolina har vart pa tal en hel del, aven Sverige och Chile. Har pratat ratt lost om alla alternativ, men iochmed att Moises inte ar klar med skolan an sa kommer ju inget forandras forren han ar klar. Nu borjar det dock dra ihop sig, han har nu bara en termin kvar... EN. Nu borjas det kannas mer verkligt, vi borjar komma till den punkt vi pratat om sa lange.  Kanns som att vi far borja ta tag i saker nu snart istallet for att bara prata om det. Nu ar val den ratta tiden att rora pa oss ocksa iochmed att vi inte ar lasta har.
 
Nar det kommer till Chile vs Sverige sa tror jag dock vi bada ar ratt overrens om att Chile kanske far vanta lite. Ar nog inte helt med i fragan nu direkt. Om man jamfor Sverige vs Chile sa var vi bada ratt overrens om att det ar nog "lattare" for honom att flytta till Sverige, an vad det kanske ar for mig att flytta till Chile, pga av manga orsaker. Det ar manga factors vi gatt igenom nar vi pratat om de tva alternativen. Dont give me wrong, jag skulle absolut inte ha nat emot av att flytta till Chile... inte forvever, men for ett liiiitet tag iallefall. Det ar valdigt annorlunda jamfort med Sverige och USA. Pa sa satt ar USA och Sverige mer lika. Men jag tycker det ar jatte intresant att lara mig mer och uppleva deras kultur mer. Sen skulle jag ju inte tveka pa att jag skulle forbattra pa min spanska valdigt mycke battre vilket underlattar da hela hans slakt nere i Chile bara pratar spanska. Skaffar vi barn dessutom sa kommer ju hon/han bli tresprakig.
 
Nar jag kom hit som 21aring trodde jag ju aldrig att jag skulle bli kvar har sa har lange som jag vart nu. Jag har alltid haft i bakhuvet att jag sa smaningom skulle flytta tillbaka till Sverige. MEN... sa traffade jag ju mannen med stort M... och things changed lite grann. Det var ett stort steg att komma hit som aupair, lamna allt och alla som var hemma for mig for nagot helt nytt och frammande. Akte helt sjalv, kande inte en enda kotte nar jag kom hit. Som tur var kom jag till en bra familj och trivdes som fina fisken. Fick aldrig nan riktig hemlangtan eller culture shock. Mycket har hant sen jag forst kom hit. Jag har ju bor har i nastan hela my twenties, inte sa konstigt att saker har hant och forantrats. Jag har forantrats. Visst saknar jag familjen dar hemma... man gar miste om sa otroligt mycket. Mor och farforaldrarna blir ju inte yngre med aren direkt... inte heller mina foraldrar. Jag skulle bara vilja vara nara MIN familj ett litet tag. Lara kanna mina syskonbarn battre. Vara med nar dom vaxer upp. Sen har jag alltid velat vara i Sverige nar vi skaffar barn. Sverige ar som sagt ett valdigt familjevart land enda om man jamfor. Vi blir ju inte heller yngre med aren om man sager sa... Sverige i sig vet jag inte om jag saknar sa specielt mycket. Det ar ju mer familjen, vannerna och allt gottt som finns att ata! 
 
Bara for att OM vi nu skulle flytta till sverige betyder ju inte det heller att vi ska bo dar forever heller. Kanske bara bor dar nagra ar och sen kommer tillbaka hit, who knows? Men sen kanner jag att OM vi nu ska flytta till Sverige sa ar nu snart tiden for att gora det, och inte om 10ar. Skulle det inte funka och vi saknar USA sa kan vi ju alltid komma tillbaka. Radslan for att Moises inte ska trivas i Sverige har inte direkt varit sa stor aven om jag tankt tanken. Men tack vare att han ar som han ar sa tror jag att tanken att flytta dit gor det sa mycket lattare pa nat satt. Han ar valdigt oppen och social och ar inte radd for testa nya saker. Vad som ocksa kanns bra ar att det inte ar jag som ar pa och tjatar pa honom att vi ska flytta till Sverige, utan det ar alltid han som tar upp det. Han har valdigt latt for sprak sa jag tror att han skulle snabbt komma in i det svenska spraket om vi nu skulle flytta. Han kan redan lite, men bara han lar sig grunden sa gar det nog fortare. Han har redan kollat upp massa saker i Sverige, jobb/skolor osv.
 
Hela han lyser upp nar Sverige kommer pa tal och han kan se att vi skulle kunna ha en riktigt bra framtid dar. Sen ar det ju inte bara att flytta hur som helst, det ar ju ett ratt sa stort steg om man sager sa. Maste fixa papers till honom forst vilket tar nagra manader. Har pratat om att kanske borja med processen redan efter vi kommer tillbaka fran Sverige nu i September. Nu nar det verkligen ar sa nara sa tror jag att jag fick lite kalla fotter... om man nu kan kalla det sa. Nar det val comes down to it sa kande jag.. neeeej, ska vi inte stanna har enda, vill jag verkligen tillbaka till sverige? Radslan ar kanske inte sa mycket om att han ska trivas utan mer om jag kommer gora det. Det var sa langesen jag bodde i Sverige nu och jag vet att det inte ar samma sak som det var forr. Saker har forandrats och jag har forandrats. Jag har ju enda byggt upp ett liv har, mitt liv, varat liv. Detta ar ju hemma for mig nu och har vart i x-antal ar, (aven fast Sverige alltid kommer vara hemma ocksa.) Men sen tanker jag tillbaka pa nar jag kom hit som au-pair. Det blir vad man gor det till, man far se till det possitiva istallet for det negativa. Bada stallen har ju sina for och nackdelar. Men som sagt, vi kan ju alltid komma tillbaka hit om det skulle vara sa. Da har vi allefall testat. Kan handa att vi kanske flyttar om ca 1ar da om allt skulle ga som planerat...oh my!!!  (eller tva..:P)
 
Jag har inte nat jobberbjudande an, men ska hora med min chef for han har massa kontakter pa SVT, TV4 och andra production companies, och kontakter ar ju alltid bra att ha. Hade ju inte varit helt fel om han kunde put in a good word for mig heller..;) Sa vi far val se... Vad hade ni gjort om ni var i min sits? Oh my.. det ar verkligen  inte latt det har... En del av mig vill flytta, en del av mig vill inte. Inget ar klappat och klart an, sa vad som helst kan kanda still... men det lutar val mot Sverige iallefall.
 
 

En fraga....

...till er utlandssvenskar. Om ni hade mojligheten att flytta hem till Sverige (med eran respektive), skulle ni flytta hem utan att tveka en sekund? Om det loste sig med jobb och allt sant. Eller vill ni stanna i USA, ser ni hellre er framtid har (i USA)? Eller ar ni splittrad? 

SEX VECKOR idag!!!

Jaaa, idag ar det prick 6v tills vi aker till Sveriiiiiige!!!! :D 
 
***
 
Idag var det inte latt att borja jobba igen... alltid lika svart att ta sig upp pa morgonen, specielt lite extra jobbigt da man haft lite langledigt. Menmen, det gick ju bra nar jag val kom upp..:) Det galler bara att ta sig ur sangen, sen brukar det inte vara nat problem. 
 
I lordags var det lite samre vader... ett litet break i det varma soliga CT. Vet inte om det bara ar jag (och min svenska kompis) eller om det ar nat svenskt fenomen att sa fort det ar soligt och fint maste man ut... far liksom daligt samvete om jag sitter inne och inte tar vara pa det fina vadret. Visst, ar det sadar ackligt fuktigt ute da gar det inte att vara ute, det ar en annan femma. Men jag har den kanslan av att jag maste gora nat ute sa fort det ar fint. Vara inne och fixa och dona eller bara slappa kan jag gora nar det ar daligt vader... jamen, nu har vi inte haft daligt vader pa laange, sa det har inte blivit av att jag bara vart hemma och tagit det lugnt. Sa det var lite skont maste jag erkanna med lite samre vader i lordags for da kunde man vara inne med gott samvete...haha. Sjukt.
 
Provade min fiiiiina brudklanning i lordags igen, ville kolla om jag behover kopa en san dar BH utan axelband... o ja, det ska jag nog gora tror jag. Ahh, vad jag langtar tills jag far visa min man den...:) 
 
Annars har vi hunnit med another BBQ, pool och strand hang... harligt harligt! :) 
 
Pool time! :)
 
 
 
Musikunderhallning nere vid stranden..:)
 
Bad weather coming our way...
 
 
 
 

4th of july weekend...

Nu var det ju en hel vecka sen jag skrev... hur kan en vecka ga sa fort? Har haft fullt upp hela tiden i stort sett... Vet inte vad jag tycker om att tiden gar sa fort... 6,5v kvar tills vi aker till sverige och ahhh vad jag langtar!! men o andra sidan sa betyder det att sommarn snart ar over... och det gillas inte lika mycket! :( Nu ar det ju inte sa farligt egentligen eftersom september brukar vara minst lika skon och hosten har brukar vara helt underbara...:)
 
Far se nu om jag kommer ihag vad som hant, vad jag hunnit med sen sist... en liten quick recap!
-Middag med Marie o Johannas pa Bertuccis innan dom akte tillbaka till Sverige
-Stranden
-B-day party for Johanna
-Beach day at Misquamicut, RI
-Jobb
-B-day dinner at Viva Zapata
-7year anniversary dinner med "The Melting Pot" (dar mannen jobbar) pa Rodizio, brazilian steakhouse i Stamford.
-Poolparty
-Grillat en massa och atit massa gott
-Fyrverkerier och massa lightning
 
Langledig... jobbade bara man-tis denna vecka, vilket ar bittersweet. No work = no pay...:( oh well...har kommer bilder fran den gangna veckan..:)
 
En sista lunch innan vara vanners semester var over och sverige stod pa tur... men vi ses ju snart igen..:)
 
Mumsig tarta jag hjalpte johanna med for her party..:) Tyvarr sa blev det den enda bilden darifran..:P
 
Misquamicut, RI
 
 
 
 
 
Skont med en liten tupplur pa stranden! ;)
 
 
 
 
Dinner at Viva Zapata i Westport
 
 
At the 7year anniversary party
 
4th of july pool party..:)
 
 
 
 
 
 
 
Mannen kom precis hem fran jobbet sa jag tankte jag ska ga och vara lite social nu...innan det blir sangen!
 
Natti natti folks! 
 
 
-

RSS 2.0