Sick and tired....

....bokstavligt talat! Har inte tid med detta nu! Ar less pa detta nu! Ser ut som hej kom och hjalp mig, kanner mig som hej kom och hjalp mig. Kanner mig helt tung och trott i huvet. Nasan rinner konstant. Har hostat sa mycket jag har ont i magen. Hostat bort mig rost sa det later som jag ar i malbrottet nar jag forsoker prata, om nat ens kommer ut ur min mun. Ingen ork alls. Ont i kropp och knopp. Ingen matlust. Kan inte sova. Det ser ut som jag grater da det kommer tarar ur ogonen pa mig, men det ar inget jag ar ledsen over... bara mina ogon som ar helt vattenfyllda sa det rinner over. Har varken tid eller lust med detta nu!! :( Men det har man val kanske aldrig...

Dom skickade hem mig fran jobbet igar... En aldre dam kom in till mig och fragade nar jag slutade, "Fem" sa jag da. Sa sager hon att hon slutar fyra och kan skjuttsa hem mig da sa jag slipper ga.. Sen kom en annan kille in till mig och sager att jag inte behover kanna at jag maste vara kvar och jobba om jag inte kanner for det... att jag ga hem any time och vila upp mig istallet. Kande dock att jag ville avsluta en grej som jag paborjat.. hade lite ork kvar da. Men sen kande jag hur det blev varre och varre. Da kommer samma kille in igen och praktiskt taget skickar hem mig..:P Sager at mig att strunta i jobbet nu, ak hem, drick nat varmt och ta en liten nap. Kunde ta med datorn hem sa jag kunde fortsatta senare om jag kande mig battre om jag ville... sagt och gjort. Skickade in en grej vid 21-tiden, da far jag ett mail fran samma kille.. "Johanna, thank you but what are you doing, go sleep, get some rest, forget about work". Dom ar snalla dom... gick aldrig till jobbet idag. Forsokt jobbat liiite hemifran... kanner jag mig battre i helgen kanske det blir lite mer da... maste ju fa ihop pengar juu!

Skulle helst av allt bara vara hemma i sverige nu och bli lite bortskamd och ompysslad av mamma... precis som det var nar man var liten och hemma fran skolan. Ligga i soffan och kolla pa film och ata lite svenskt gotta... kanske man hade fatt matlusten tillbaka...lol

For bra for att vara sant...

I fredags hade vi sommar har... +18grader, saaaa underbart harligt skont! Sa jag bankade mig pa altanen nar jag kom hem fran jobbet, at glass och bara njot! Dar blev jag sittandes ett bra tag! :)



MEN.. skenet bedrar, inte ar vintern over an int! Idag nar jag vaknade sag det namligen ut sa har...


Har kan det verkligen skifta hur som helst. Sa mycket for det....:(



Shopping spree!

Igar var Sanne och jag till Trumbull mall en vanda... och jag hade en egen liten shopping spree medans hon klippte sig. Farligt farligt, men ahhh vad det behovdes! Minns inte sist nar jag kunde shoppa lite at mig sjalv sa dar! Tank vad glad man kan bli for lite nya klader...:) Sjalvklart ska man hitta hur mycket som helst! Fick hejda mig lite...lol Finns det nat battre an nar man kommer till kassan och ska betala och det blir mycke billigare an vad du trott... NAAAA! :) Sa skont da man for en gangskull val kunde kopa sig nat utan att fa daligt samvete over att man egentligen inte har rad.

Detta ar vad som fick fojla med mig hem...

En typisk "Johanna"-top och en bikini overdel...:)


Inte typisk mig, men det ar farligt att bara testa for skojs skull...lol


Jobb byxor och annu en top som var saaa skon!


Mindre kul ar det nar man maste handla saker man inte vill spendera sina pengar pa men maste ha, sa som toa papper, tvattmedel, diskmedel, stadgrejer osv... och lite mat..Detta ar vad vi kom hem med nyss..:O



I torsdags lagade jag en 3-ratters till mig och M. Blev lite stressigt dock och fick satta igang direkt nar jag kom hem fran jobbet. Hann precis klar nar han kom efter att han slutat skolan. Det blev skagenrora snittar (hjartformade... cheesy, i know.. menmen!)


Till sjalva varmratten blev det steak, bearnie(jag o stavning?!) sas och ungsbakade klyftpotats, och till efterratt blev det panncake cake. Han alskar ju svenska pannkakor, sa gissa om det gick hem! :)


Lite mysbelysning...:)


Var inte nadigt vad matta vi blev efter det! Men Mmmmm sa gott det var! :)

I fredags hade vi en spelkvall har hemma..:) spelade Uno och kort... nar vi spelade bluff tog det ca 2,5 timma!!!! TVA OCH EN HALV TIMMA!! For en omgang, haha..tok tok! Hade riktigt kul och efter mycket om och men sa vann jag anteliiiigen!!

Imorrn ar det "Presidents Day" vilket innebar att vi ar lediga fran jobbet... niiiice! Hade garna akt bort nanstans, men far val bli nan annan gang istallet! Ar som sagt saaa sugen pa att aka bort over en helg eller nat snart, var sa langesen nu...:( Det gor sa mycket att fa lite miljo ombyte! Specielt till nat stalle dar det ar liiite varmare an har! :) Om 3,5v ker M till Chile igen... liiite avis ar jag maste jag saga! Onskar jag kunde folja med men blir ju liiite svart da jag inte far lamna landet... (eller far och far, far far jag val men da kommer jag inte in igen... dumma regler!). Sa jag far vara kvar har... nar han aker ar det prick 1ar sen vi akte dit tillsammans. Vilken resa det var! :) Hann med mycke under bara en vecka dar. Traffade sa manga slaktingar varje dag... enda hann vi inte ens med halften! lol Tog ju aldrig slut pa slaktingar...haha Det var ju aven forsta gangen jag fick kanna pa hur en jordbavning kandes som. Den stora jordbavningen var bara 2v innan vi kom dit och vi hinner knappt ut fran flygplatsen nar vi landar forsta dagen da det storsta efterskalvet kom... naaagot skrammande kan jag saga! Redan forsta dagen hade vi fyra jordbavningar och pa natten hade vi runt sex... uscha!! Folk dar ar ju vana vid dom vid det har laget da det kommer nagra lite nu och da... Tror jag aldrig atit sa mycke i hela mitt liv som jag gjorde den veckan heller! :P Behovde inte ata pa veckor sen nar vi kom hem..haha! Speaking of food, sa ska jag ta mig nat att stoppa i magen nu...





Dinner anyone?


Nan som har en bra idea pa en god middag, let me know! :) Kanns som jag kor pa samma om och om igen, sa det vore kul med lite variation!! Igar gjorde jag lasagna som jag pratat om att gora saaa lange men aldrig tagit tummen ur baken och gjort det, forren igar det vill saga! :) Gott var det iallefall! Blev en hel del over sa det blev matlada till jobbet idag ocksa...:)

Kanske inte ser sa gott ut, men tur att man inte ater med ogonen da..;)


Igar var det som sagt "Valentines Day"... var som vilken normal dag som helst har hemma forutom att mina goa roomates ar sa goa och lamnat detta till en...:)


Idag fick jag anteliiiiigen traffa M igen idag... aven om det bara var for 2min! Han stannade till en snabbis pa jobbet pa vagen nar han skulle till skolan. Var val nara pa att krama sonder honom stackarn! lol

Inte nog att jag fick en stor bamsekram sa fick jag aven detta...:)
 


Saknar honom redan!!!



Happy Valentines Day!



Idag ar det var vader... loooove it!!! Var sa skont att ga hem fran jobbet idag och inte behova bylta pa sig mossa, vantar, halsduk osv... Hoppas det fortsatter at det varma hallet!! :) Far sanna varkanslor... Underbart! :)

Har inte sett M sen i lordags morgon... och inte lar jag se honom forren pa onsdag/torsdag... pga jobb/skola. Han jobbade heeela langa dagen igar och got out at 2:20AM i natt, borjade skolan at 8:30am, sluta skolan 11:50am och borja jobba 1pm och jobbar hela langa dagen och kvallen... busy dag pa Valentines Day(weekend)... Sa vi far helt enkelt ta och fira lite pa torsdakvall istallet da jag ska laga en 3-ratters..:) imorrn ar han i skolan hela kvallen och pa onsdag har jag "Happy Hour/B-day party/Goodbye party med jobbet... so, thursday it is! Cant wait!! :)

Ar egentligen inte sa mycket for "Alla hjartans dag" krams... har finns det sa enormt mycke krimskrams sa det heter duga! Har inget emot av ro om de man alskar lite extra mycket, men tycker att man kan gora det any day during the whole year!




I morgon...

... ar det sex ar sen jag kom till USA... SEX ar sen!!! Kom hit som au-pair 14feb 2005 och trodde att jag bara skulle vara borta i 1ar. Life doesnt always turn out the way you plan, huh? lol
Under dessa sex ar har jag bott i Sverige i 2,5man... annars har jag bott har hela tiden. Forlangde mitt au-pair ar med 6man, sen flyttade jag hem till Sverige igen... men det blev ju inte sa langvarigt for saknaden tillbaka hit blev for stor och jag flyttade tillbaka for att borja pa college. Kan knappt fatta att det har gatt hela SEX ar!!!! Vart har tiden tagit vagen om jag far fraga?!

Under dessa sex ar har jag vart med om sa otroligt mycket, traffat sa manga underbara manniskor, rest och fatt uppleva saker jag aldrig trodde jag skulle fa vara med om!

Jag har bla:
 -Vart i 18stater, manga ett antal ganger!
-Vart till Kanada, Mexico och Chile
-Vart pa Broadway shower, bla Mamma Mia
-Sett utsikten fran Empire State Building i dagsljus, morker och solnedgang
-Vart pa shark fishing
-Klappat pa delfiner
-Vart pa Val safari
-Firat Midsommar i NYC
-Nyar i NYC
-Vart pa "Hot Summer Jam" konserter
-Vart pa Universal Studios
-kort pa 8-filig motorvag
-Gatt pa Navy Ball
-Vart pa en United states Amry Football game
-Akt pa en Manhattan Boat Cruise
-Vart pa Yankee och Mets baseball matcher
-Vart pa Rangers game i Madison Square Garden
-Vart i Grand Ganyon
-Firat fodelsedag i San Fransisco
-Vart till Six Flags (ett antal ganger..lol)
-Vart till Lake Compounce
-Fatt kanna pa hur en 7.2 jordbavning kanns
-Akt Limo till NYC and back
-Directed a live news show
-Oversvammning
-Oforglomliga road tripps
och MASSA annat...

Har kommer lite bilder genom aren... vilka minnen!!
    
                                                    


Sa manga minnen, sa roligt!! Var sa illa tvungen att ta en liten walk in the memory lane...


Commercials!

Nagot som finns mycket av har i USA ar TV reklamer. Jag som tyckte det var mycket i sverige, men det ar ju ingenting jamfort med vad det finns ar har! Kollade inte lika mycket pa TV efter jag kom hit eftersom det enda man sag var ju bara en massa reklamer. Pa a 30min show ar det val minst fem reklamer, no kidding! Helt sanslost! Blir ratt lass efter ett tag. Men maste erkanna att ibland sa finns det en del roliga reklamer... tro det eller ej!

Har ar en som jag fastnat for...

..finns manga varianter fran progressive, men har ar en...

Sen finns det en del fran geico ocksa... Hade det inte funnits nagra underhallande reklamer hade val ingen orkat statt ut med all reklam men maste sta ut med for att fa se sitt program. Det ar sa mycket reklam pa sa lite actual program... haha, tank vad man maste sta ut med... livet ar hart ibland! lol

Taxes...


Friday is here!! :) Igar kvall kom M over efter skolan och sa att han hade en liten overraskning... sa sprang han ut till bilen och hamtade jordgubbarna, bananerna, marshmallows och chokladen...*mumma* :D Sa var det fredag.. igen! :) Ville inte kliva upp i morse da klockan ringde! Snoozade sa lange jag bara kunde, sen blev det till att skynda sig...:P Fick skjutts till jobbet (holl jag pa att saga och det sa jag..lol), inte riktigt.. tog namligen mig sjalv till jobbet.. sa stackarn fick ga till mitt jobb nar han val gick upp (nagra timmar senare) for att hamta sin bil.... Slutade tidigt idag, as usual pa fredagar! :) Da kom M och hamta upp mig sa akte vi sa jag kunde file my taxes... mindre kul, men maste goras. Fick dock en glad overraskning nar jag val var dar... far namligen tillbaka $738!!!! :D Det var verkligen en glad overraskning! Kom vaaaldigt lagligt maste jag saga! :) Som sagt... det verkar ga mot battre tider nu... bara att hoppas att det haller i sig! *haller alla tummar jag kan hitta* Skjuttsade sen M till jobbet sa jag kunde fa lana hans bil ikvall... sa nu sitter jag har och vantar pa att han ska ringa sa fort han slutar sa jag kan aka och hamta upp honom...hoppas det inte blir allt for sent!


If you cant go to a fondue restaurant...

...take the fondue restaurant home to you! :)


Skont det var att komma in i varmen kanner jag. Kande hur vinden bet tag i mina kinder pa vagen hem fran jobbet idag... ooOj vad trott jag blev nu nar jag satte mig ner i min skona sang... eller ja, kanner att jag sjunker allt langre och langre ner..:P

Igarkvall kom M och hamta upp mig nar han slutat skolan sa akte vi hem till hans bror och at fondue...  doppade brod och applen i ost, och jordgubbar, marshmallows o bananer i choklad... farligt farligt, men ahh saaaa gott!! Kande mig som en stoppad korv efterat dock...lol Smallar man far ta..haha! Ar ju inte varje dag man ater sant gotta heller. Ska nog ta och hire my private chef igen snart...:) Jag och Renee behovde inget gora for en gangsskull... sa vi satt dar och beundrade our men jobba i koket... ljuvlig syn om jag far saga det sjalv! :)


Grabbarna i koket! :)


Jag och M brukar gora mat tillsammans lite nu och da, sen hander det dessutom att han fixar lunch/middag till mig ibland.. sa inte ar det forsta gangen han haller till i koket int! :) 

Sen tog han av sig sin skjorta och visar vad det star pa sin t-shirt... Inte fick jag ta kort dock den busen... men det var den har han hade pa sig..:)



Min goding!! :)




Credit!


Tror det borjar ga mot ljusare tider nu...:) Ska val inte saga for mycke for da vander det val igen! Har haft lite kampigt den senaste tiden med pengar som ska racka till overlevnad och annat, men nu verkar det som sagt ga mot battre tider! :) Loneforhojning pa ingang, jag ar frisk, och fick credit fran banken pa $150!!! Kom valdigt lagligt maste jag saga! Raddare i noden! :) Trodde forst att det hade blivit nat fel, men det var det visst inte! Puh!!


Sen blir det dessutom ljusare och ljusare for var dag som gar... gillas starkt! Im sooo ready for spring!!Forhoppningsvis har vi redan fatt all sno for i ar..(once again though, ska val inte saga allt for mycket, for da kommer val en till snowstorm nasta vecka bara for att...). Please, no more snow!






I got a raise!!

For nan vecka sen pratade jag med min chef och fragade om jag kunde fa nagra extra timmar varje vecka. Har nu fatt JUST enough so i can get by. Har inte kunnat gjort nanting i stort sett da jag maste spara alla pengar jag far till hyra, rakningar och mat. Nar det vart nan emergencies sa har det blitt lite tufft... svart att komma ikapp igen. Nu maste jag dessutom borja betala tillbaka csn, vilket inte ar SA hemskt mycket egentligen da jag bara tog lan for halva varterminen forra aret, but still! Skulle det fortsatta som nu vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Anyhow.. idag kom han in till mig sa berattade han att han hade pratat me de andra och sagt att istallet for att ge mig nagra fa extra timmar sa far jag en loneforhojning istallet... vilket blir mycket mer i slutendan! :) Var saaa nara och sla klackarna i taket!!! Vilken lattnad!! Blev saaaaa glad!!! :D Sa fran och med nasta mandag borjar jag fa mer $/timmen...:D:D:D




Blev upphamtad av M efter jobbet och det blev till att aka till Bertuccis for dinner to celebrate..:)





Superbowl Sunday!!


Detta ar dagen da hela USA star stilla, dagen da alla Amerikanare ar som fastklistrade framfor tv apparaterna... det ar superbowl sunday!!! Inte for att jag ar ett stort football fan, men det ar kul att vara med om hela upplevelsen i sig. Allt sta hej, forberedelser, mat, och folk... Sjalv ar jag mer intreserad av reklamerna som visas i pauserna... ar ju nastan det basta med hela alltet...haha! Ingen av reklamerna har vistats innan och far minst lika stor uppmarksamhet som sjalva matchen!! Det ar den dyraste reklamtiden man kan kopa sig i USA sa det better be something good...lol

I ar blir det nog inget stort dock... har alltid vart pa superbowl parties forr men alla ar utspridda iar.. eller sa jobbar folk. Sitter har hemma alldeles sjalv nu, far val se vad som hander ikvall men gor jag det da ocksa satter jag val pa tv:n bara for reklamernas skull...haha!

Har kommer lite bilder fran superbowl -08.. what a night!! :)

Lots of food...


Let the game begin!












The Swedish trio! :)



Ohh, M ringde precis och sa att han got the night off from work...:)




Ont...


Ajajaj... Var hemma hos M en snabbis och helt plotsligt fick jag akut ont i magen... nog for att jag har haft ont i magen forut, (plus att det ar this time a month) men aldrig sa! Visste inte vart jag skulle ta vagen.. kande hur kall jag blev i hela kroppen och kunde knappt sta pa benen... kandes som jag bara kunde lagga mig ner och do dar pa stort!! Jobbiga var att han var tvungen att aka till jobbet sa jag var tvungen att folja med... lugnade sig ner sig ett tag, men nar jag sen slappt av honom och var pa vag hem kom det igen. Finns val inget varre att sitta i bilkoer och ma skit! Undra jag om det har nat me maten jag at till lunch att gora...?! Kanns inte lika farlig just nu, men magen ar fortfarande lite orolig... jobbigt!! :(

Fick skjutts bade till och fran jobbet idag... vilken lyx! :) Glomde att ta med mig nat att ata till jobbet sa jag var vralhungrig nar jag val slutade. Haft stralande sol idag... jatte harligt vader! Som sagt... cant wait for spring to get here!

Har kommer en liten bild pa islagret vi har har... man ser overallt hur islagret glansar i solen!







Ice ice baby....


Vi klarade oss undan denna "mammut" storm som Aftonbladet kallade den... eller nja, inte helt kanske men sjalva snon uteblev i stort sett. Vad vi fick istallet var is.... IS!!! Det foll lite nagra fa snoflingor som snabbt overgick till snoblandat regn... men i sjalva verket kandes det som istappar! Allt blev till is! Istallet for ett stort lager av sno fick vi som sagt ett tjockt lager av IS!!!  Helt sjukt! Sa igar hade vi ingen "snow day" direkt... vi hade en "Ice-day"!! Det ar nu andra veckan i rad vi har "snowdays" tva dagar pa raken! Har val haft en vinter sa det heter duga har i ar! Tycker vi fatt sa det racker nu och blir over.... No more, please!

Lanar denna bild av Sanne sa ni ska fa se en isig uppfart!





Drommarnas varld....

Tror det blir till att jobba hemifran imorrn igen... why? Jo for en annan "snow storm" ar pa ingang! Ikvall har det till och med varit varningar pa tv:n nu och da, sant har "storm watch warning" med ett tjutande ljud. Sa idag har det varit kaos i alla affarer tror jag nog... folk ska bunkra upp nu sa dom klarar sig. Ska tydligen vara lika daligt vader pa onsdag... Ar val den femtielfte snostormen vi har bara i ar kanns det som... tror jag ska borja name them snart...lol

Hade hellre velat vara har just nu...

En sommarkvall pa stranden och grilla med kompisar


...eller har, pa en strand i Miami..


...drommer mig tillbaka...








...eller vargfor inte back to California...:)



I'll keep on dreaming! Men som tur ar, ar inte vintern speciellt lang har... langtar saaaa till varen!
Hade jag haft pengar hade jag passat pa och gjort detta igen nu nar vi har gott om sno..



..eller det har...:)


Sista january idag... time sure flies!