Det hander grejer...

En holiday hinner knappt sluta innan nasta borjar... Som sagt, var ju Thanksgiving forra veckan och nu ar det bara jul, jul och jul overallt! Det ar julpynt i affarer, folk har redan julpyntat och det ar MASSVIS med christmas lightning pa hus och i folks tradgardar, det spelas julmusik pa radion och i affarer... och forsta advent ar pa sondag. Da ska iallefall staken upp och ska dessutom forsoka fa till en dag med lite julbak tankte jag..:) 
 
Madde inte sa bra forra veckan da jag var sjuk men nu mar jag battre...yay! :) Ingen hit att vara sjuk... Pa sjalvaste Thanksgiving hade vi middag har hemma med familjen, bjod aven in en kompis till hubby och hans bror da de inte har sin familj har utan hade vart sjalva annars. At sa man holl pa att storkna... Sen for vi over och halsade pa "min" extra familj som jag bodde hos under tiden jag pluggade. Mycket trevligt! Kul att traffa alla igen. Sen for vi vidare till en annan kompis och hennes familj och fortsatte ata... mycket atandes denna dag. Blev ingen black friday shopping for min del... folk star i milslanga koer mitt i natten... galet! 
 
I lordags fylle Felix ar sa vi var ett gang hemma hos mina tjejer och firade lite innan de gick ut i Sono och jag akte hem och sov da jag inte madde sa bra...
 
Nu hander det lite grejer pa flytt fronten dessuton... Ohhh, spannande!! (men enda lite skrammande..:P) Ser fram emot flytten, fa eget... ahh, langtar!!! Lite sorgligt dock att lamna Norwalk och Connecticut... har ju som sagt bott har ratt lange nu och detta ar ju hemma for mig. Men det kvittar ju vart man flyttar, det blir ju nytt oavsett. Efter ett tag blir det nog hemma dar istallet. Lite trakigt att lamna allt och alla har, samt att vi nu har sa nara till NYC... oh man! haha, men som sagt... finns massa annat vi ser fram emot nu och vi kommer ju sjalvklart komma tillbaka hit da svarisarna och svager bor kvar har. Sen vet man ju aldrig, en dag kanske vi flyttar tillbaka hit... you never know.
 
 
 
 
 

Taskig tajming!!

Men jaha... sokte ju jobb har i aug/sep som en galning da de skarde ner pa mina timmar pa jobbet. Nu har jag fatt svar fran ett. Inte om jobbet jag sokte just da, da de redan hittat nan till den tjansten, MEN om en annan tjanst de har som skulle passa mig, sa han (kontaktpersonen) rekommenderade mig att soka den tjansten. Han hade skickat med beskrivning och den sag ju valdigt lovande. Tjansten ar i NYC. Men men.... nu vet jag inte vad jag ska gora. Why now?? Nu nar vi bestamt att vi inte ska vara kvar har i krokarna. Visst, jobbet ar ju inte mitt an och det ar ingen garanti att jag ens skulle fa det om jag ansokte. Sen maste jag ju inte skicka in en ansokan heller men det hade ju vart lite haftigt maste jag erkanna! Skulle jag nu fa den sa blir jag ju inte speciellt langvarig dar... hm...  what to do, what to do...

Happy Turkey Day!!! :)


Jag drommer...

Vaknade precis upp fran en liten nap... men ahh, dromde om nat sa gott sa jag hade inte haft nat emot av att fortsatta dromma lite till. Kanske far skicka ivag en liten onskelista till den svenska tomten...haha! Onskar dock att det INTE varit just en drom utan verklighet... ahhh, sa sugen jag blev nu!!!
 
Vill ha!!
 
Oh well, dromma kan man ju alltid...:P
 
Idag ar det onsdag... och imorgon ar det Thanksgiving. Huge holiday har borta. Office ar closed idag, imorrn och likasa pa fredag. Tog dock hem jobbdatorn igar och jobbade lite hemifran idag, kommer gora lite pa fredag ocksa. Tog dessutom igen en av dagarna igar istallet. Gardagen hade ju dock kunnat borjat battre... Kollade kvallen innan att jag stallt klockan, jomen visst... hubby gick upp ca 20min innan mitt alarm skulle ringa, skont tankte jag... kan jag ligga och dra mig ett litet tag till. Sen vacker han mig 20 over 9... "men skulle inte du jobba idag?" fragar han... JOOOO!!! Flog upp ur sagen och fick stressa som en tok. Just da kommer aven han pa att borjar skolan kl 11 istallet for 12, darav har han inte den dar extra timmen han raknat med... haha, bra morgon dar som sagt. Pa vagen till jobbet kommer jag pa mig sjalv... jag har stallt min vackarklocka sa att den alltid ringer samma tider ons-fredag da jag jobbar pa the office. Darav tankte jag ju pa mandagskvallen att alarmet var ju redan satt som vanligt, jomenvisst bara det att jag nu kom in extra en tisdag som jag normalt inte jobbar dar... haha, good job johanna! Lyckades komma i tid iallefall som tur var. Madde dock inte helt 100, mandagskvallen var nog varst... idag kanns det liiite battre. 
 
Var till DMV i morse... lamnade in the license plate for hubbys bil som han salde i fredags. Yepp, nu ar vi back to one car igen. Kande att det var ett smart move da vi sparar $700/man pa det. Sa delar vi pa min bil... tills vidare. Sen far vi se hur vi gor, men kande att det var ett smart satt att spara pengar nu innan flytten. Det kostar ju som sagt att flytta... ofta ska man ju ha first + security nar man flyttar men ibland ar det aven first, last and security... plus allt annat man behover kopa nar man flyttar till eget. Visst, kommer ihag att det var lite kampigt med bara en bil ibland, men har vi klarat det forr sa ar jag saker pa att vi kan klara det nu i nagra manader till..;) 
 
 
 
 

A day in the city!

Tog 9:32am taget in till NYC imrose... Svenska konsulatet har lite weird oppet tider.. but oh well. Prominerade upp till 445 Park Ave fran Grand Central. Hamta ut mitt nya pass som har vart ratt efterlangtad! Valdans skillnad det var pa mitt gammla o nya. Jobbigt att de "bara" galler i fem ar nu mer... jaja. Tog sen en liten vanta till Central Park da jag ville kill some time i vantan pa att svenska kyrkan skulle oppna sa jag kunde ga till och fika lite. Till min stora fortret var ju det sjalvklart stangt just idag pga av nan anledning... my luck. Kanske var lika bra for da gick jag och stoppade nat mer matigt i magen istallet. Tog vandan forbi Rockerfeller Center pa vag in mot Times Square for att sen ta subway ner till West Village och till Sockerbit narmare bestamt! Jag kunde visst inte halla mig darifran! Hoppsan! :P Strosade sen runt lite fonster shoppade och bara njot.. lyckades dessutom hamnade mitt i en filminspelning helt plotsligt. Sen tog jag subway back to Times Square... promenerade langs med 42nd st forbi Bryant Park bort till Grand Central for att sen ta 3:33pm taget hem. Julpyntningen ar i full gang markte jag... myyyys. Hubby kom sen och hamtade mig pa station. Harlig dag! Onskar bara att jag matt liiiite battre. Blev inte sa mycke somn inatt, och nu kanner jag mig verkligen inte helt 100. Varker fran topp till ta och kanner mig helt mosig i huvet. Nasan ska vi inte ens tala om... oh well. Var faktiskt inte sa farligt nar jag val var i stan. Kanns mer av nu. Menmen, nu har jag antligen fatt mitt nya pass! Mission completed!! ;)
 
Namen vad har vi har tro? :)
The Magnolia Bakery!
Inspelning pagar!

Sunday

Sitter barnvakt ikväll.. Lättförtjänta pengar då jag la två åringen det första jag gjorde när jag kom hit.. Blir mindre jobb i veckan då det är thanksgiving, därav extra jobb ikväll.

Tror jag är på väg att bli sjuk...:( vill int!!!

I morrn drar jag in till the big apple! Ska hämta ut mitt nya pass.. äntligen, yay! Om jag känner mig själv rätt så kommer jag svänga förbi godisaffären sockerbit också! Sen får vi se vad jag hittar på..:) får passa på att ta vara på NYC nu när vi bor såpass nära.. för snart blir det ju ändring på det!


Sa har ar det...

Som namt i tidigare inlagg sa har vi ANTLIGEN bestamt oss for vad vi ska gora. Jag holl pa att bli tokig dar ett tag innan iochmed att vi nu ar sa nara slutet, antligen! Men att vi fortfarande inte hade nat konkret att ga efter. Hade fortfarande inte bestamt oss for vad vi skulle gora eller vart vi skulle ta vagen. Visst vi hade nagra alternativ, och man kan prata om det hur mycket/lange som helst, men man maste sla slag i tak (sla slak i tak, sla slag i taket... eller hur man nu sager..?!) nangang ocksa. Annars hander ju ingenting och man kommer forsatta att sta och stampa pa samma stalle... Tror det var det som freaked me out lite granna. Nu nar vi ar sa nara som vi har langtat efter sa lange sa hade jag fortfarande inget riktigt att fokusera pa och se fram emot mer an att han skulle bli klar med skolan. Kande att jag borjade tappa motivationen... svart att soka jobb eller lagenhet nar man inte vet vart vi ville ta vagen. Kollade lite lost pa de olika stallerna men kande att allt var sa lost... kandes som vi kunde kolla pa hur manga langeheter som helst med att det stannade dar. 
 
Stallerna som vi pratat om ar som namnt tidigare, North Carolina, California, stanna harikring eller Sverige... Vi vill inget hellre an att flytta harifran!! Inte fran Norwalk i sig, utan mer flytta till varat eget. Har kollat lite lagenheter harikring som vi skulle kunna flytta till i Januari... MEN, da var ju fragan om vi nu ska stanna har eller rora pa oss. For det ar ju ingen ide att flytta nu i januari for att nagra manader senare flytta igen. Kanns liiiite onodigt. Har vi da bott har sapass lange kan vi sakert sta ut ett litet tag till, bara vi har ett mal. Plus att vi da kan spara pengar fram tills vi flyttar. Kande dar att det kvittar vart vi flyttar, as long as we move! 
 
Nu har vi da ANTLIGEN kommit en bit pa vagen. Vi har bestamt oss for ett av de alternativen, och vi har set a time frame... Nu ar det bara de resterande bitarna som ska falla pa plats. Har nagra manader pa oss sa det ska nog ga bra! :) Nu har vi iallefall nat att fokusera pa och verkligen se fram emot. Kanns sa bra! 
 
Vantar med att beratta exact vart det blir, da vi sjalva inte ens vet EXACT vart det blir an. Hall ut, lovar att beratta mer sen. Men om jag sager sa har: chanserna ar ratt stora att vi inte blir kvar har i Norwalk iallefall. Men sen sa finns det ju manga stallen i NC, CA och Sverige... och sa fort vi kommit lite narmare varat mal... om nat hander i jobbvag eller liknande sager jag till. Vill inte saga allt for mycket nar vi precis ar i borjan av denna resa och det ar en bit kvar... mycket kan ju handa sa vi far se vad som hander. Har redan skett lite forandringar som har med var kommande flytt att gora...:) vi ar pa gang!!!  Spannande!!
 

Decisions decisions...

Hade ett litet talk igar... tror nu vi antligen verkligen bestamt oss for vad vi ska gora och vart vi ska ta vagen. Kanns skont.

Floodings in Venice!

Men hjalp... kollade precis pa weather.com
 
http://www.weather.com/news/venice-flooding-20121111
 
Det var ju dar vi var for ca 2,5manad sen... da sag det ur sa har..
 
 
Nu ser det ut sa har... oh my!
 
What's going on? 
 
 
 

Our big day - part 2

 
Smapojkarna ville inte somna... tror inte de ville missa nat...haha!
 
Gick in igen och at tarta och gjorde massa annat skoj! Det holls tal, var tavlingar, utmaningar och dans..
 
Syrran har nat fuffens pa gang...
 
How well do you know the newlyweds?
Malin hade satt ihop en film... oh my! :P
 
Marshmellow tavling pa g... Det var Johannes (bild 1), Chris (bild 2), pappa och hubby... de pa bilderna klarade sig langst...
Kusin haller tal...:)
Fina morfar!
 
Efter brorsans tal ville han ha upp mig och spela en lat jag tydligen spelade JAMT nar jag var yngre...:P
 
Sen fick syrran upp mig for att testa mina coca-cola kunskap... jag var namligen en cola-narkoman nar jag var yngre. Nu skulle hon ha mig smaka olika typer av sodas (det var typ, fanta, pepsi, cola light, Willy's cola, nat annat marke osv...)och jag skulle saga vilken som var den riktiga coca cola. Tror ni jag klarade testet?
Of course! ;)
 
Sen var kusin och hans systers man up to nat som hade med vara "well shapes asses" att gora...haha! Har de pa video klipp...Det var jag och hubby, mamma o pappa och min kompis Johanna och en annans kompis pojkvan som tavlade...moahahaa!!
Fotografen himself... kompis harifran
 
Forstar inte vart alla cola burkar kom ifran...haha! For nan konstig anledning kom det folk och lamnade en burk lite nu och da...:P
Time for cake..:)
Gamla au-pair ganget! :)
kusin och kompisar!
 
First dance... sort of...:P 
 
 
THE END....
 
 
Finns inte riktigt ord till att forklara denna dag...  men helt freakin' amazing ar da inte langt ifran! :D
 
Best day ever!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The big day!!

Sooo here it goes.... Har forsokt att gallra ur en del da vi fick en HEL del bilder! Fast har en kansla av att det kommer bli manga kort enda..:P Var beredd pa bildbomb AB!!
 
 
August 25, 2012
 
Den stora dagen var antligen har! Var inte alls nervos, bara excited!! Borja ju fa in vanan har da det inte var forsta gangen vi gifte oss..haha. Det var fullt hus dar hemma. 15 pers pa en toa... EN. Lite kaos var det, men det gick. Tur vi har sa snalla grannar som staller up och oppnar sina hem. Jag for in till Enkoping vid 10 och gjorde mig lite fin...:)
Inget loshar har int! All natural...:)
Tadaaa! :)
 
For hem for att kla om och fixa det sista innan avfard till Enkopingsnas bygdegard dar det hela went down.
Jag bytte om hos grannen och fick lite hjalp...:) Att satta pa sig brollopsklanningen ar magiskt... kanns som man forvandlas till en princessa... just like that. Har nog aldrig kant mig sa fin som jag gjorde den dagen. Bara blicken och leendet jag fick av Moises nar han sag mig sa allt. Hela han lyste upp och nar jag sag honom blev jag lojligt kar pa nytt. 
 
Ar sa otroligt lyckligt lottad som har san fin familj, vanner och grannar som staller upp pa allt och hjalper till! Sen tog vi nagra fa bilder i vantan pa att alla skulle aka ivag sa vi kunde komma sist..
 
Hade verkligen san tur med vadret!! Innan vi akte till sverige skulle det regna hela helgen, sag verkligen dystert ut. MEN, pa lordagen var det soligt och VARMT!! :D Hela sandagen regnade det hela dagen...snacka om tur!
 
Sen var det dags och pappa skjuttsade oss sen ut till bygdegarden...
 
Nar vi kommit in och vantade pa att ga in genom de stangda dorrarna da var det spannande!!! Vi visste att alla var pa andra sidan och vantade pa att vi skulle komma in. Musiken borjade spela och efter ett tag slogs dorrarna upp och in we went... DA kandes det sa overkligt. Alla var samlade pa ett och samma stalle. Allt fran min familj till mina gamla au-pair kompisar, mina kusiner, faster, morbror, barndomsvanner, gamla jobbarkompisar, grannar... ja det var en salig blandning, men SAA UNDERBART att se alla dar!! Det var som man var i en drom... har kommer vi in och har allas blickar pa en. Det hander inte allt for ofta! Ar van att vara pa andra sidan... det var nastan sa jag ville gomma mig lite. Forstar Alma (min systerdotter) som skulle ga in forst... hon blev jatteblyg och vagrade ga in sjalv forst. Jag fick halla henne i handen och ga lite framfor. Forstar det nar sa manga tittar pa en...
Gerd sjong sa fint "I can't help falling in love with you"
 
Nar cermonin var over gick vi ut, gomde oss i ett annat rum i vantan pa att alla skulle ga ut... Sen kom vi ut till folkets jubel...:) 
  
 
Sen borjade kramkalaset...:)
 
Mammornas tur...
 
 
..och pappornas...
  
 
Brorsan!
 
 
..och sen resten... det blev ett laaangt kramkalas! Sen blev det lite tid for fotografering..
 
Sen gick vi in for mat och massa annat skoj..
Fiiiina pappa holl tal...:)
Efter maten tog vi en liten paus... vi gick ut och tog lite fler foton medans resten gick pa tipsrunda..
 
Somnat an? :P
 
To be continued...:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Date night! :)


Sooooon...:)

Haller pa att fixa lite med bilderna, maste gallra ur lite da jag inte kanske ska lagga upp ALLA bilder vi fick... och det blev ju en hel del. 
 
Har kommer en pa min lilla systerdotter sa lange...:)

ANTELIIIIIIIGEN!!!!!

Har vi fatt vara brollopsbilder!!!!! :D
 

Noooo....

Here comes the snow...


Productive day!

Kanns som jag hunnit med mycket idag... Tvattade, vilket ar varldens project i sig (tar ju halva dagen iallsinadagar!!). Nar vi flyttar SKA vi banne mig ha egen tvattmaskin!!! Tvattade aven bilen da Sandy lortade ner den ratt rejalt nar hon var pa besok, har aven betalt lite rakningar och skickat efter ett nytt bankkort fran sverige, pratat med mamma lite och vart med i P4's Karlavagnen...:) Lite ovantat men hemskt kul! 
 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=3117
 
Jag ar med i programmet om "Mitt USA" som sandes mandag den 5:e november. Om ni trycker pa lyssna dar pa hogra sidan och spolar fram till ca 1:50 sa far ni hora mig...haha! Kanner knappt igen mig sjalv...:P skyller pa nervositeten! Ar ju inte varje dag man blir uppringd och far fragan om att vara med i live radio heller... oh my, mina ben skakade sa nervos blev jag...haha! Oh well, kul var det iallefall! :)
 
Pa tal om nat annat... Igar fick delar av Darien tillbaka strommen sa hubby went back to work for forsta gangen pa lange, svager fick ocksa tillbaka strommen sa nu har han med familjen flyttat hem igen... 
 
Sen som sakert ingen gatt miste om sa ar det val har i USA imorrn... Ska Obama fa fortsatta i fyra ar till eller kommer Romney ta over. Thats the question. Onskar jag hade fatt vara med och rosta, men ikke da...

No gas!

Annu ett problem som skapats av Sandy... the gas is running out! Det ar helt slut i NY, sa nu kommer alla hit och forsoker tanka innan det tar slut har med vilket det ar pa god vag att gora. Igar forsokte vi aka och tanka hubbys bil da han inte har mycket bensin kvar (han tankade fullt innan Sandy!), Vissa bensinstationer var det redan slut pa, ALLA de andra hade typ miiiiiilslanga koer, no kidding! Det ar helt kaos!  Forst kan man inte ta sig nanstans pga av Sandy... sen kan man fortfarande inte ta sig nanstans!! :O
 
Folk ar fortfarande utan strom har uppe... men nar man tanker efter sa finns det folk som inte har nat hem kvar. Vad gor det da om man ar utan strom i nagra dagar?? Vi hade averkligen anglavakt har uppe! Sana stora skador Sandy har fort med sig... det ar helt ofattbart!! NJ och NY drabbades som sagt varst... ar glad att vi har Long Island som skyddar oss en del! Annars hade det varit vi som legat under vatten nu! Men vi bor enda vid kusten och the high tide stallde till med mycket! Det flyter omkring ett helt hus i Fairfield.. (grannstaden), Bryggan pa stranden har i Norwalk... gone. Detta ar det varsta ostkusten varit med om nagonsin! 
 
 
Atlantic City boardwalk finns inte langre, Jersey Shore ar gone as well. Hus har lyfts upp och blivit bortkastade av vinden langt borta pa angar... hela omraden ar totalt forstorda. Oversvammade. Folk hittar sina tillhorigheter miles away... 
Kan ni tanka er att detta "bara" var en category 1... den "mildaste" graden. Tank om den hade varit en 3:a... eller 5:a... hemska tanke!! 
 
Var tillbaka pa the office i onsdags igen, men vid 3-tiden blev vi av med strommen igen sa det var bara att ga hem tidigare... Hubby's job har fortfarande ingen strom heller so no work for him... 
 
Mitt hjarta brister for alla dessa manniskor som blivit drabbade, och inte bara har i USA! Pa vissa stallen ser det ut som en krigszon. Sa starka naturkrafter man inte har nan kontroll over.. Ar sa tacksam over att vi ar oskadda! 

RSS 2.0