Klappat och klart!!!

Nu har jag anteliiigen bokat flyg!!! :D Den 14:e december bar det av... ahhh, vad jag langtar!!!! Kommer hem igen den 30:e.

 

Hoppas nu att mannen kan folja med aven han, men det vet vi inte riktigt an.. i sa fall kommer han nan dag innan jul sa gissar jag pa att vi aker hem samtidigt i sa fall. Hoppas hoppas!!! Far se hur det blir lite langre fram...

 

 

Vill att det ska bli december NUUUUUUU!!!! :D

 

 

 


Helgen och flyyyyyg!

Tack sa mycker for alla gratulationerna!!! :) Gar fortfarande och smaler for mig sjalv och kan inte riktigt sluta stirra pa kortet...haha!

Sitter har och kollar efter flyg hem i december... :) Blir helt lyrisk av mig... vill ju aka NU!!! Verkar som direktflygen borjar ta slut, eller sa kostar det sa det heter duga ocksa... hmm, nat ska jag nog lyckas hitta! Hoppas pa att kunna boka imorrn efter att jag pratat med chefen min pa jobbet om nar jag kan fa ledigt... laaangtar saaa!!!

 

***

 

 

I fredags var ju som sagt min b-day... min kare man gick och sa att jag fyllde 30 till alla, men sa ar ju inte riktigt fallet... fyllde namligen 23 *host host* (eller inte! :P) Nae, drojer hela 2ar kvar innan jag kommer till 30-stracket...

 

 

Jobbade bara halv dag, da det var fredag... gott AB!! :) Blev firad aven dar med pizza, sang och kort... snalla dom ar! Sen kom min man och hamtade mig, hem och at Chilensk churrasco som jag bara aaalskar!! Saa gott!! Sen blev det tarta pa det... haha, ja.. no comments..:P

 

 

 

Gor iordning min churrasco...Mmmmm!!

 

Supergod tarta!!

 

Fina blommor jag fick av mannen...:)

 

Skjuttsade sen honom till jobbet... som tur var hade vi redan for-firat lite pa torsdagskvallen da han var ledigt..:) Motte upp med Johanna nar hon slutat jobbet och akte till Barcelona i Sono...:) Underbar dag!! Var bara familjen dar hemma som fattades... Blev en liten b-day dinner med Sanne och Sarah pa Burger Bar pa lordagen da de jobbade pa fredagen... alltid lika trevligt!! :) Blidde en vanda till IKEA pa sondagen ocksa, annars har det inte hant sa mycket i helgen... forutom att mitt kara green card kom da...:)


GREEN CARD!!!!!

Idag kom anteliiiigen mitt Green Card!!!!! whohoo!! :D Happy happy!!!! Antligen ar det over!! Aven fast det vart lang vantan sa har det gatt valdigt fort enda maste jag saga. Forr tog det ar att fa sitt Green Card. USCIS fick in alla vara papper den 22:a juni, 14:e july gjorde jag mina fingerprints, 14:e september hade vi intervjuvn och i DAG(!!), den 24:e september har jag mitt kara Green Card i handen! Det ar inte fy skam! :)

 

Antligen kan jag komma och ga som jag vill... im free!!!! :D

 


Sooon....

Gar fortfarande och vantar pa mitt kara green card... det som vantar pa nat gott, right? I know, jag ar lite otalig! :P

 

Den har lilla krabaten satt och vantade pa trappen utanfor jobbet imorse... (lilla och lilla..:P)

 

Nu ar det ynka 5min kvar innan jag kommer ANNU narmare 30-stracket... Not yet though! :P Eftersom mannen jobbar imorrn fick jag en liten pre-b-day ikvall... Akte till Chocopologie i Sono for lite gotta... smakade mums! Sen tog vi en vanda till The Gingerman innan vi akte hem. Fick dessutom en hostjacka som jag tittat pa och tankte kopa... :D Fattar bara inte hur han visste att det var just DEN jag ville ha?! :P Tror han laser mina tankar ibland...:P

 

Efter mycket om och men, verkar det iallefall att jag kommer hem i december... forhoppningsvis runt den 14:15 redan nangang dar...:) CANNOT WAIT!!!!!

 

 

Nu ska jag ga och gora M lite sallskap...:)

 


JAAAAAAAAAAA!!!!! :D

Idag nar jag kom hem fran jobbet vantade ett brev pa mig... var nastan lite for nervos for att oppna det. Men kunde sjalvklart inte halla mig...

 

"Welcome to the United States of America



This is to notify you that your application for permanent residence has been approved..." APPROVED!!! :D:D:D "It is a great pleasure that we welcome you to permanent resident status in the Unites States."

 

 

Ar jag glad eller ar jag GLAD!!!! :D Ahh, jag kan bara inte sluta le!! Anteliiiiigen ar denna vantan over!! im soooo happy!!!!! :D

 

 

Sjalva kortet far jag vanta pa nagra dagar till... menmen!!!

 


Spannande!!!! :)

Otaliga jag har idag vart inne pa denna sida (ett antal ganger) for att se om det hant nagot ang min ansokan..

 

 

...och for inte sa lange sedan sag vi att det andrats fran "Testing and interview" till "Decision" och att detta decision skickats ut idag sa jag borde fa det imorgon...:D Spannande!!!! Min brother-in-law fick sitt greencard idag... IDAG!!! Gar det lika fort for mig har jag mitt nasta vecka... vagar nastan inte hoppas for mycket nu men det ar svart att inte hoppa jamfota nu maste jag erkanna! Det kan innebara att jag faktiskt KAN komma hem i slutet av september...yay!!!! :D Haller nu ALLA fingrar och tar jag kan hitta att det ska ga lika fort i mitt fall!!!!

 

En liten undran jag har dock... Nu har ju inte jag hunnit fixa mitt pass till mitt nya efternamn, funkar det att aka pa mitt pass med mitt svenska efternamn om jag har mitt nya namn pa mitt greencard? Har for mig att nan sagt att det gar om jag tar med mig varat marriage license, vet nan om det stammer??

 


September 14th...

 

Idag var alltsa "theeee day". Innan vi akte upp till Hartford igar dubbelkollade vi sa vi hade med oss allt vi behovde infor intervjuvn. Kandes skonare att redan vara pa plats an att aka upp imorse... da skulle jag bli hur stressad som helst och tro att det skulle vara jatte mycket trafik eller nat som skulle fa oss forsenade till intervjuvn. Sa jag var valdigt lugn hela tiden... Det var inte forren vi klev in i vantrummet, dar vi fick lamna fram brevet sa det visse att vi var dar och satta oss ner och vanta som hjartat borjade sla lite hardare och fortare. Slar aldrig fel. Varje gang jag vart till ambassaden i sthlm har det vart likadant.. detta ar nu min 5:e gang jag dealar med immigration sa jag borde vara van vid detta laget tycker man... haha, blir nog aldrig det! :P

 

 

Rummet var fullt av folk... man sag en hel del andra par som sakerligen var dar for samma reason som vi... Vi vantade i ca 1timma innan mitt namn ropades upp... tror hjartat skulle hoppa ur kroppen right then and there. Foljde med en kvinna som ledde oss in till hennes office, fick sta upp och halla upp hogra handen och swear att allt vi sagt och sager ar sant. Sen gick hon igenom min application, och vi gav henne mer bevis pa varan relation (ex joint bankaccount, insurance osv...), sen fragade hon nagra basic questions som nar jag ar fodd, vart jag var fodd, nar vi gifte oss, hur vi traffades... och visade henne lite bilder... and that was it. Sen sa hon att vi kommer fa en notification in 3weeks. Ville ju sjalvklart veta dar och da if i passed. Men det verkar som det...i hope! Haller alla fingrar och tar jag kan hitta!!! Hon fragade om jag ville ha mitt nya efternamn pa the greencard eller mitt maiden name, och det skulle hon val inte fraga om jag inte skulle fa det, right? Har hort att beroende pa personen som intervjuvar en sa varierar det om de sager pa en gang hur det gatt, eller om du far vanta pa en notification... hade ju helst velat fa reda pa det pa en gang, sjalvklart och fa ett slut pa denna vantan och undran... menmen, man kan val inte fa allt har i varlden..:P Stannade till pa "Olive Garden" pa vagen hem och firade lite... smakade mums! :) Nar vi kom hem slocknade vi bada... tror all the tension gick ur oss totalt. All spanning och forvantan... sov i ca 3timmar... hoppsansa! Sen hade M's mamma gjort iordning completos som vi at nar vi vaknade... saaa gott!!! :)

 

 

Min brother-in-law var ju pa sin intervju forra tisdagen, dar de ocksa sagt att det skulle ta 3weeks. Han fick ett brev nagra dagar senare saying.. "Welcome to the US..." alltsa fick han sitt notification da, bara det att sjalva kortet sakerligen kommer efter dessa tre veckor.

 

 

Har jag vantat sa har lange, kan jag val vanta 3veckor till i guess... otaliga jag, i know! :P

 

 

Hade inte min kamera slutat fungera hade jag tagit massa bilder... men det blidde inget med det..:( Vi som var sa fina idag... haha, matchade varann gjode vi ocksa utan att vi ens tankt pa det nar vi packade med oss klader igar..:P Maste kopa ny kamera innan jag aker till Sverige, sa ar det bara!!!

 

TACK TACK TACK for alla lycko onskningar!! Varmer jatte mycket ska ni veta!! :)

 


 


Mot Hartford...:)

I morgon galler det... the final interview! Hoppas det gar bra! Vill bara ha det over och halla mitt greencard i handen nu sa jag kan fa boka resan hem...:P

 

Vi aker upp till Hartford ikvall och sover dar sa vi redan ar pa plats och slipper stressa dit imorgonbitti. Kanns skonare att aka ikvall ifall vi nu skulle glomma nat sa har vi tid att aka tillbaka och hamta det ifall att.. men det ar inget vi planerar! lol

 

 

Inte langt kvar nu.... undrar jag vad dom kommer stalla for fragor?! Lite nervos ar jag allt, (kvittar vad det ar, blir alltid lite halvt nervos gallande saker som inte ligger i mina hander) men ar enda forvanadsvart lugn pa nat satt... spannande spannande! :)


Besviken...

Forst vill jag tacka for alla kommentarer ang mitt lilla dilemma...:) men ska jag vara arlig har jag inte blivit sa  mycket klokare pa hur jag ska gora med sverige... En onsketanke ar ju att aven fast de sager att det ska ta 3v innan kortet kommer sa far jag det nan dag efter, sa som det vart nar jag sokt om visum. Fastan att jag tvivlar pa att det blir sa denna gang ar jag radd. Jul ar ju enda jul och sjalvklart vill jag vara hemma da nar nu hela familjen kommer vara samlad... onskar ju dock att jag kunde ta med mig min kare man, men det finns inte pengar till det just nu... :( Hans foraldrar har pratat om att aka till Chile da, sa lamna honom har sjalv kanns ju inte sa roligt! Nej, det vill jag ju helst inte. Far se vad som hander... nu ar det iallefall inte manga dagar kvar till intervjuvn... :D Onsdag galler det!!! :)

 

Kom precis hem fran IKEA... magen skrek efter kottbullarna innan sa jag var sa illa tvungen..haha! Men maste erkanna att jag ar nagot besviken pa IKEA nu... for ALLT gott (i stort sett) i the swedish foodmarket saljer dom inte langre! Vad ska man nu till IKEA och gora om inte ens gotta finns dar att kopa?? Blir lite ledsen i ogat...:( Ingen ost, brod, choklad (marabou), chokladbollar...  bland annat...nae, riktigt daligt tycker jag!

 

 


Dont know what to do...

Ahh, vet inte riktigt hur jag ska gora nu... I dag var min svager pa sin intervju for sitt greencard... de sa att det kan ta upp till 15 business days innan kortet kommer... vilket det mycket troligtvis kommer ta lika lang tid for mig som har tid nasta vecka. Jag som hade hoppats pa att fa komma hem till min fodelsedag (for en gangsskull!!) och jag vill ju dessutom hem sa fort som mojligt da jag inte vart hemma pa evigheter. Men... nu kommer jag till mitt dilemma. Tank om det nu tar 15 business days innan jag far mitt grona kort.. da kan jag inte aka forren i mitten av oktober nangang skulle jag tro. Da ar det ju bara typ tva manader kvar till jul och jag vill ju sa garna aka hem till jul da alla ska fira jul hos mina paron iar. Tvivlar ju ganska starkt pa att jag kommer ha rad att aka tva ganger sapass nara inpa varann... men orkar inte vanta sa laaaange juuh!!! Har vantat saaa lange pa att fa komma hem nu!! Gaaah!!! Vilka problem jag har va? Hur ska jag gora?? Onskar jag kunde aka bade nu och sen till jul... men tror ju som sagt inte min ekonomi tillater mig...:( what to do, what to do???

 

Ar sa splittrad....:(


No no noo...

Neeeejje!! Min kamera ar trasig...:( Guess its time to get a new one! Maste ju ha en nar jag aker till sverige juuh!! Taskig tajming! Kunde den inte pajjat nar jag kommit tillbaka istallet?? :P Oh well.. not much i can do about it.

Har fortfarande lite traningsvark i benen... var till gymmet med Sanne i fredags och trodde hon skulle ta do pa mig ett tag dar. Otranad - OM jag ar! Rakade val namna att jag funderade pa att springa med henne nasta ar pa 5K loppet hon sprang tidigt i sommras... nu kommer hon hold me to it! :)

 

 

I dag ar det Labor Day... = Ledig fran jobbet. Nice. Det basta ar att aven M ar ledig... yay! Hade inte haft nat emot lite battre vader dock, men jag klagar inte. Imorrn jobbar jag hemifran sa det kommer kannas som en kort vecka for mig... gott!! :)

 

 

Tog en liten tur till mallet igar och sag att de oppnat upp halloween affaren nu... yupp, sa dax nu! Var in en snabbis och kollade runt lite... ingen aning om vad man ska vara i ar... kanns som det ar samma saker varje ar..

 

2005

 

2006 var jag i sverige..

 

2007

 

Hitta ingen bild fran 2008, men da var jag en milkshake..

 

2009

2010

 

Vad ska man vara i ar tro?? (om jag nu ens orkar bry mig..:P)


 

 


NYC!

I tisdags efter jobbet tog vi taget in till NYC. En kompis fran sverige var namligen i stan pa semester med flickvannen och detta var typ enda dagen vi kunde aka in pga av orkanen Irene, och igar skulle dom aka hem igen, sa det var tur att vi hann fa till det! :) Akte forst ner till the Village och narmare bestamt till svenska godisaffaren "Sockerbit". Var ju sa illa tvungen... Sa at M att slanga ut mig efter ett antal minuter dar inne annars skulle jag nog kopa upp hela affaren..haha! Sen akte vi upp till 8th and 49th west for middag med mina kompisar... Massa god mat och goa vanners sallskap, kunde inte bli mycket battre! :) Alltid lika kul nar man far lite sverige besok, (vilket inte ar alltfor ofta tyvarr...)

 

Arriving at Grand Central...
Trying to get a cab...
The famous yellow cab...
Mmm, finns massa gotta som gommer sig i denna pase..:)
Underbara NYC!!
Dinner with Jonas and Fanny! :)
Underbar kvall! :)

 

 

***

 

 

 

Igar efter jobbet blev det lite girls time med tjejerna, Sarah, Johanna och jag (-1-Sanne) pa Red Lulu's i Sono... behovligt! :) Nasta gang far vi se till att pricka in sa Sanne kan vara med ocksa! :)

***

 

Idag kandes det som fredag da vi slutade 2pm... ar namligen "Labor day" weekend, vilket innebar att vi har ledigt mandag, men aven i morgon.. darav att vi slutade tidigare idag. Skont, men och andra sidan har jag inte nat emot av att jobba... i need the money!! Har enda inga pengar att resa bort for. Tog dock med mig datorn hem sa jag tankte jobba lite hemifran imorgon och sakerligen lite granna till helgen ocksa. Dom ar ju snalla pa jobbet enda... Hade lite problem med att ta mig till jobbet i tisdags da jag inte hade bil och ingen var hemma och kunde skjuttsa mig, vilket resulterade i att jag fick ringa efter en taxi... men sa sa dom pa jobbet att jag kan ta med datorn hem kvallen innnan och jobba hemifran dagar som sanna om jag skulle bli stranded. Vi kom fram till att tisdagar ar en dag som alltid kommer vara en san dag, so... nu kommer jag da jobba hemifran pa tisdag...:) Not complainting!

 

***

 

 

Idag efter jobbet kom M och hamta upp mig sa for vi till New Haven och narmare bestamt till Souther Connecticut State University, dar min hubby pluggar. Hann med att ata lunch innan hans lektion borjade... vantade da i datorsalen under tiden... Akte sen vidare till Trumbull mall en vanda och strosade runt. Sen blev det lite planering och forberedelser infor intervjuvn jag har om 2v... two weeks left!!! Langtar saaaa!! Tror vi har allt under kontroll, sa det kanns skont! :) Kommer enda vara ratt nervos om jag kanner mig sjalv ratt... blir jag alltid, no matter vad saken galler... oh well, det ska nog ga bra! :)

 

 

Sa bli saaa skont att inte behova stalla klockan imorgon!!!! :D

 


RSS 2.0