SFI

I går var det dags. Hubby hade sin första lektion av SFI (Svenska för invandrare). Back to school igen. Han kommer gå två kvällar i veckan; tisdagar och torsdag, 3h var. Nu är ju han inte helt nybörjare då han redan kan väldigt mycket. Läraren sa igår att han kan även gå ikväll på en klass som är lite mer avancerad för att se om han tror det passar honom bättre. Så får han känna efter själv. Han har vart väldigt excited den senaste veckan att det äntligen drar igång. Vilket jag förstår... Nu har han nånting att göra iallefall. Han fick med sig ett häfte hem igår med sin första läxa tills imorgon också... Hoppas augusti månad har med sig goda nyheter på jobbfronten!!!!
 
Var lite konstigt igår måste jag dock erkänna... här satt jag helt själv. Ovant. Det som brukade vara min vardag for so long kändes helt plötsligt väldigt konstigt och ovant. Nu är det verkligen ombytta roller. Men det glädjer mig att han kommer ut lite. I september ska han gå på en konsert i globen med min kusin... tycker det är jättekul att han och min kusin kommer så bra överrens. Tror han behöver lite "guy-time"...:P
 

BBQ with friends!

Insåg igår att halva min semester redan gått åt.... tycker tiden kan sakta ner lite nu! På kvällssidan åkte vi hem till en gammal barndomskompis till mig och hans tjej. Loftvåning på Odengatan... inte helt fel utsikt om man säger så! Satt ute och grillade och hade en jättetrevlig kväll!! Var alldeles för länge sen vi sågs nu! Kul att catch up lite...:) Helt plötsligt var klockan nästan 2am och det var dags att spring till tunnelbanna så vi sen skulle hinna med bussen från Brommaplan. De senaste gångerna vi träffats har dock vart i NY/Norwalk då de vart i NYC på semester. Nu var det lite ombytta roller kändes det som...haha!
 
Jag sager bara... utsikten! :)
 
Tänker lite på "Karlsson på taket" när jag ser detta...:P
 
Imorrn ska vi hem till mina föräldrar då pappa min fyller år...:)
 

Cravings!

The beauty of being back in Sweden when you get certain cravings... Just run down to the store and buy it! :D Loving it!!!


Boat Cruise!!

Igår åkte hubby och jag på en liten kryssning vi fick av en kompis. En 22timmars kryssning från Stockholm till Åland och tillbaka. Ännu en sån här grej... varför har jag aldrig åkt på kryssning förr?? Dock hade jag ju helst åkt till Helsinki och vart där en dag också, menmen, ska inte klaga! Vi fick ju denna resa gratis och det var jättemysigt!! :D Nästa gång vi drar på kryssning kanske vi kan åka lite längre..;)
 
Låter bilderna tala för sig själv...:)
 
 
***
 

Dagen som inte blev som planerat..

Natten till igår fick vi inte mycket sömn. Somnade sent och sen väcktes tiiiiidigt av construction utanför. De håller på att renovera loftgången här i huset och började borra så man trodde hela huset skulle rasa. Men kunde inte ens höra sina egan tankar. Inget man vill vakna upp till direkt. Efter ca två timmar fick vi nog och kände att vi måste ut härifrån annars skulle vi bli helt galna. Jobbiga var att det kändes nästan som man hade fått i sig lite för mycket eller var på väg att bli sjuk... ingen ork i kroppen, jättetrött och slö och lite huvudvörk på det. Lite solsting kanske? Sen var det inte världens bästa väder heller... grått, blåsigt och kallt. Inte en dag vi hade gett oss ut på annars..:P Sen hade mitt busskort gått ut dessutom så det var bara att knalla bort till Brommaplan så jag kunde fylla på det. Tog oss in till Hötorget där vi kom på att de har en saluhall med massa olika mat från olika nationaliteter. Även Chilenska, som min man var lite extra glad för. Han blev som ett litet barn i en godis affär. Inte sista gången vi går dit kan jag lova! Detta fick följmed oss hem denna gång... som man blandar ut med vatten. Jättegott!!! Han köpte även en empanada som han åt upp på en gång.

 
Gick sen till Kulturhuset en vända och Gallerian. Allt vi helst ville göra var att gå hem och lägga oss igen, så trötta och sega vi var. Det är inget kul att gå omkring istan när du inte är på humör eller är alltför trött. Anyhow, åkte sen till Sankt Eriksplan och åt pasta på en mysig liten italiensk resturang innan vi fick nog och åkte hem i hopp om att det skulle vara klara med borren. Svängde in på ICA och handlade lite nödvändigt. Kommer närmare och närmare hem och kan fortfarande höra hur det låter... då höll vi på att lägga oss ner av ren trötthet på gatan. Visste inte vad vi skulle göra eller var vi skulle ta vägen... frös gjorde vi också, riktigt ruggigt var det ute. Som tur var var de nästan klara för dagen då så vi gick in och fick stå ut ett litet tag till, dock var de klara med den stora borren. Sen kunde vi äntligen lägga oss ner ett tag, tills ena telefonen ringer... Gör sen ett nytt försök, tills nästa telefon ringer. En kompis ringde o frågade om vi ville med till Kista mall och gå på bio... why not. Skulle möte upp dom 6pm, vilket gjorde att vi var tvugna att åka ca en timma senare. Hann vila i ca 20min innan the alarm rang.... so much för att få lite sömn..haha! Kom till mallet och mötte upp Sara (som var med till Vaxholm igår) och hennes pojkvän. köpte oss lite mat innan vi strosa runt lite och kollade runt i lite affärer. Satte oss på O´learys ett tag innan vi gick och såg "The Internship". Fick vänta 20min på tunnelbanan in mot stan. Det gick viss bara en till 30min senare sen skulle det inte gå en förren 5am!!!! Tur att vi inte blev senare!!! Var inte hemma förren vid 1-tiden... dötrötta båda två. Slocknade rätt fort! Vankade upp 11:40 idag., av oss själva.. skönt och behövligt! Nu blir det till att packa väskan för snart bär det av på kryssning...:) 
 

 


Vaxholm for the day!!

Igårkväll for vi till Bro för att fira en kompis som fyllde år. Då bestämde vi oss för att åka ut i Stockholms skärgård idag då det skulle bli fint. Sagt och gjort, i dag blev det en tur till Vaxholm. Vi mötte upp Sara på T-centralen innan vi knatade över till strömkajen där båten skulle gå ifrån. Fina fina Stockholm!!!! :) Ca en timma senare var vi framme och började dagen med att äta lunch då alla våras magar kurrade högt. Att vi aldrig tänkt på att åka ut så här tidigare?! Det kändes verkligen som man var långt borta... verkligen semester känsla. Så härligt! Promenerade runt lite sen och utforskade ön innan vi la oss på en strand och bara njöt. Riktigt varmt blev det så det blev till att hoppa i och bada, även fast det var riiiktigt kallt! Väldigt avsvalkande! :) Självklart blev det lite glassätande och lite annat smått och gott. Underbara dag! Kunde dock blåsa lite at times... men oj vilken härlig dag vi haft! Kom hem strax efter 6pm... Nu är vi rätt slut. Har blivit mycket gående och mycket sol. Det tar. Detta var absolut inte sista gången vi gör nåt sånt här! Finns ju jättemånga öar att utforska...;)
 
 
...och på onsdag drar vi iväg på en liten kryssning...:) 
 
 

Besök hos syster yster!

I tisdags tog vi Swebus ner till Jönköping för att hälsa på syster med familj. Att åka med Swebus igen brought back many memories. När jag och syrran hade träffat Markus (hennes man), och två av hans killkompisar sommarn -99 blev det måååånga vändor med Swebus ner... tror vi turades om och åka varannan helg, vi och killarna...:P
 
Anyhow, har busat med barnen, grillat i omgångar, kollat på film, gått promenader och bara myst. Så härligt att fa vara nära syster och barnbarnen höll jag på att säga och det sa jag... SYSKONbarnen menade jag ju självklart! Haha! Åkte hem i lördags igen... Malin (Markus syster) skjuttsade oss in till Jönköping för en liten rundtur i stan, åt lite lunch och sen var det farväl för denna gång... blir ganska intensivt med tre små barn när man inte är van vid det. Mannen min var helt slut när vi kom hem...:P  Saknar dom redan!!!!
 
Det är så kul nu när jag kan få vara med när de växer upp. Jag har ju missat jätte mycket redan, men att se dessa små liv med helt egna personalities... så härligt! 
 
Alma, 6år- Alltid glimten i ögat. Alltid glad, men en bestämd liten dam som vet vad hon vill. Busig lite tjej och väldigt kramgo. 
 
Alfred, snart 3år- Busungen nr 1. Har alltid nåt i görningen. Kan oftast inte sitta still en längre tid. Pratar för fulla muggar. Alltid lätt till skratt och är hur mysig som helst!
 
Josef, snart 3år-Den lugna tvillingen. Kan sitta för sig själv eller i någons knä hur länge som helst. Riktig kramsjuk, älskar att mysa. Har ett skratt som är helt underbart som hörs väldigt ofta. Lite mer känslig än Alfred. Tar inte för sig lika mycket. 
 
Åh vad jag älskar mina syskonbarn!!!!
 
 
 
 
 
 

Home sweet home!

Nyss hemkommen från Mullsjö. Har haft några härliga dagar nere hos min syster! :) Alltid tråkigt/jobbigt att säga hejdå, även fast det inte är liiika jobbigt som det vart förr då jag inte vist när jag skulle se dom igen. Kunde ta år och dar.. Nu vet jag iallefall att det inte kommer dröja jätte jätte länge tills vi ses igen..:) Är ju som sagt lite närmare nu..:)


Skyview!

Igår åkte vi ner till Fittja igen för lite lunch... haha, kunde inte hålla oss!  Det finns ju så mycket gott att äta, så det gäller ju att passa på så länge det har öppet! Lite kul att de anordnas nåt sånt här... då känner sig hubby lite extra hemma..:) Lite senare åkte vi till Globen för en liten tur i "Skyview". Vilken utsikt!! Fina Stockholm! :)
 
 
  Hugger in i en Completo!
Supergod Churro!!!
 
 
Idag har vi bara tagit det lugnt. Legat på stranden och haft det skönt! Imorrn åker vi ner till syrran och hälsar på...:) 
 

La Copa Chile!!

Första dagen på semestern började med att klockan ringde 6:40am... Kul. Eller inte. Var tvungen att tvätta då jag hade inget rent att ta på mig och vi hade planerat att åka till Fittja på "La Copa Chile," mitt på dagen. Något segt, menmen, you got to do, what you got to do..;) "La Copa Chile" är en Chilensk festival som pågår i 2v med fotbollsmatcher, massa god mat, musik, framträdande och annat.  Mötte upp "grannen" från Chile, åt massa gott och hade det mycket trevligt! Strålande sol och riktigt varmt. Vilken härlig dag! :) Kom precis hem och är helt slut.


Fina Stockholm!

Skulle bara gå ut på en liten kvällsprommenad.. Han med en liten fika på det också. Vilken härlig kväll!! :)


40års kalas och årets första dopp!

Förra vecka började inte alls bra... som tur är slutade den lite bättre än den började. Att det ska vara så svårt då...
 
Nog om det... I lördagsmorse tog vi oss till Bro station där min käre pappa kom och hämtade oss. Sen styrde vi kosan mot Falun. Vi skulle på 40års kalas hos min älsta kusin. Vad som inte ens skulle tagit 2h 30min tog oss istället lite mer än ca 4h(!!) pga en liten kisspaus, mat och missat en avfart som gjorde att vi inte kunde vända om på väldans länge. Kändes som vi aldrig skulle komma fram ett tag där. Men till slut kom vi fram ändå... Har aldrig vart hemma hos dom förut så det var jättekul att se hur dom bor. Jättekul att traffa kusinen igen med familj. Var inte igår om man säger så!  :) Blev kvar lite senare då vi kom dit lite senare än planerat, så isället för att åka ända hem till Bromma stannade vi över hos mamma o pappa natten till söndag. Kändes konstigt att vakna upp i "våran" lilla stuga igen. Det var ju ett tag sen sist. Det har bara gått ca 2mån sen vi flyttade, men det känns som mycket längre faktiskt. Brorsan blev lite förvanad när han vaknade upp och fick se oss där, vilket han inte var beredd på.. :) Bara mös och umgicks med familjen. Beställde hem pizza och åt tillsammans innan pappa skjuttsade oss till 3 tåget i Bro. När vi kom hem tog vi oss en liten nap på nån timma... sååå skönt! Sen masade vi oss ut till klipporna (tar bara några få minuter att gå dit), och bara mös i det sköna vädret. Tog dessutom årets första dopp! Jättehärligt var det!! Väldigt avsvalkande och skönt! :) Blev kvar där bra länge... ville liksom inte att den sköna dagen skulle ta slut...
 
Min kusin, födelsedagsbarnet.. (barnet o barnet..:P) och hennes man
Faster + man
Vid 1-tiden på natten... Härliga sommar Sverige!!!
Jodå.. det kan allt bli varmt och skönt även här! :)
Vågar man? :P
Inte världens bästa bild, men jooodåå...:)
Skööönt och avsvalkande!! ;)
Hubby vågade också doppa sig...:)
 
 
 
Nu är det EN , bara EN dag kvar på jobbet, sen har jag leeeedigt.... yay!! :D
 
 
 

Livet är inte alltid en dans på rosor...

... det är det verkligen inte och jag tror inte det finns nån som inte river sig på taggar emellanåt. Det är bra med oss, bara lite jobbigt emellan åt då det är en pusselbit som fattas för att pusslet ska bli komplett. Tyvärr är det en rätt stor bit dessutom och därför kan det bli riktigt tufft lite nu och då. Det tar på M, och det tar på mig... det tar på oss båda. Kämpigt. Hoppas verkligen det löser sig snart! 

Ett ord...

... jobbigt.


Stockholm´s Red bull flugtag!

Helgen har vart händelserik må jag säga! I fredags efter jobbet åkte jag och en jobbarkompis hem till en annan jobbarkompis som skulle ha lite folk hemma hos sig. Älskar hennes balkong!!! och vilken utsikt!!!! Den balkongen+utsikt skulle man allt ha! Kom några fler från jobbet + annat folk, sen kom hubby och joinande och också..:) Jättetrevlig kväll! Kom inte isäng färrens väldans sent... eller tidigt beroende på hur man ser det..:P
 
 
Lördagen började med en liten sovmorgon, sen tog vi oss bort till Östermalmtorg och åt lunch på TGI Friday´s. När vi kom in var det precis som man var tillbaks i staterna. Kändes inte som vi var i Stockholm inte! Sen strosade vi runt lite i stan och njöt... åt lite god glass innan vi for hem och gjorde hemagjord pizza. 
 
I söndags åkte vi in till Kungsan för att titta på detta...:)
Vi var inte ensamma där vill jag lova...
 
 
 
Stannade inte hela showen. Smet sen iväg och handlade lite nödvändigt inför kvällen. Skulle nämligen få storbesök. Mamma, pappa, brorsan och ett gäng grannar(mina föräldrars grannar). Vi var 10pers i denna lilla lägenhet. Finns det hjärterum så finns det stjärterum...;) Bjöd på lite gott att äta, sen gick vi ut på en promenad ner till vattnet. Vilken underbart skön kväll!! Sen slocknade vi båda rätt på stört när alla åkt hem. 
 
Mina fina päron!! :)
:)
 
 
 
Jobbet är numer väldigt ödsligt... många som är på semester nu... själv har jag två veckor kvar, sen är den min tur! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0