Orkar inte.

...och veckan som började så bra...
 
 



Våffeldagen!! :)


Mm.. Gotto love våffeldagen!! :) Har precis stoppat några goda ena i magen min. Mumma!!!

Berättar om helgen senare, är alldeles för trött nu. Men kan säga så mycket att  den innehöll bl.a. lite finbesök, lite smusslande och firande, USA snack samt en konsert. Ett ord, it was awesome! :) 



Welcome to Sweden!


Haha, sitter och kollar på en ny serie på TV4, Welcome to Sweden.. Den här ska jag absolut följa!

Kolla in på tv4.se


"Welcome to Sweden komediserie om kulturkrockar

Greg Poehler spelar amerikanen Bruce som flyttar till Sverige för kärlekens skull, nämligen hans svenska flickvän Emma. Men han ser även flytten som en möjlighet att börja om och göra något meningsfullt av sitt liv. Han vill inte vara en framgångsrik revisor till bortskämda kändisar längre.

Kändisrevisorn Bruce har sagt upp sig från sitt välbetalda jobb i New York för att starta ett nytt liv i Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Serien handlar delvis om känslan av att vara en fisk på torra land, en amerikan i Sverige, och det komiska i den situationen. Men den tar även upp de allvarligare frågorna som kan uppstå i relationen mellan två människor från vitt skilda bakgrunder. Frågan är om Bruces och Emmas kärlek till varandra överlever kulturkrocken, eller kanske framför allt hennes väldigt svenska familj.

Josephine Bornebusch spelar Emma. En intelligent, kärleksfull och fyndig tjej som flyttar hem för att börja jobba på bank efter flera år i USA. Hon vill överbevisa sin mamma att hon äntligen hittat sin själsfrände i Bruce och att förhållandet med honom ska hålla längre än de vanliga två veckorna.

Lena Olin spelar Emmas mor Viveka. En intelligent kvinna som säger att ärlighet varar längst, oavsett vilken effekt det får.

Claes Månsson spelar Emmas far Birger, en pensionerad sjökapten. Han är en typisk svensk man. Lång, snäll och tyst.


Christopher Wagelin spelar Emmas bror Gustav. En 28- åring som fortfarande bor hos föräldrarna. Han fattar genast tycke för Bruce eftersom han tror att de är lika.

Per Svensson spelar Emmas farbror Bengt. Bengt älskar allt som USA står för.

Patrick Duffy spelar Bruces far Wayne. En ultrakonservativ borgmästare i en liten stad i mellanvästern.

Illeana Douglas spelar Bruces mor Nancy. En hemmafru som inte säger så mycket .

Serien är baserad på Gregs livshistoria."






Freeedaaag!! :)

Nu är det helg, äntligen!! Och inte vilken helg som helst. Detta kommer bli en händelserik en..:) 

Har vart en rätt tuff vecka så helgen ser jag verkligen fram emot! Men mer om det efter helgen!

I söndags var mamma och pappa över på middag..:) Myyys! Så roligt att dom kan komma över på middag bara så där..:) Stunder som sånna värdesätter jag väldigt mycket! 

Mitt i veckan fick vädret sig en snurr och fick för sig att vintern skulle komma på besök... Kul.. not. 

Men det har nu töat bort och våren är nu tillbaka igen.. Wonderful! :)

Pink lady!



Just nu är jag lite av en pink lady märkte jag. Har min underbart sköna rosa pink tröja samt mina pink pink PJ's på mig nu, myyys..:) Kom precis hem från Kista. Va där med Sara och Mattias, åt god mat och gick på bio.

Gårdagen började inte så bra. Hade knappt sovit nåt på hela natten, upp och jobba vid 9am (jobbade hemifrån) och hade världens huvudvärk. Men så just igår bestämde grannarna att de skulle renovera sitt kök, vilket är vägg i vägg med oss. Det lät som dom var i våran lägenhet och rev/borrade och hade sig. Vilken arbetsro. Var måttlig koncentrerad kan jag säga. Dagen slutade mycket bättre, tack och lov. Vi fick för oss att vi ville grilla till middag. Tror vi åkte Stockholm runt på jakt efter en grill samt tillbehör. Är man envisa så är man.. Haha. Få tag på en grill verkade vara svårare än vi först trodde, då det fortfarande är för tidigt för the grill season. Det räknas fortfarande som att det är vinter och att affärerna inte får in de förren om några veckor. Men som sagt, skam den som ger sig. Vi hittade vår grill till slut och middagen blev klar vid 11pm-ish.. Haha! Vilken kväll! Fick dessutom en bukett röda rosor och ett paket med semlor som vi delade på...:) 





Som sagt, mycket bättre avslut på dagen än början..:)

 

A fellow American!

Först och främst... UNDERBARA VÄDER!! Love it! Fortsätt gärna så här...:)
 
Second... Idag när jag väntade på bussen som skulle ta mig hem stod jag först helt själv vid busshållplatsen. Sen kom det en man som started a little small talk. Han pratade svenska men hade en väldig American accent. Haha, not surprised there with the little "small talk"...:) Han är från St Louis och har bott här i tre år. Självklart passade jag då på att berätta att jag själv har bott i USA i 8år och då ville han höra om jag hade en svensk eller amerikans accent när jag pratar engelska. Så han put me on the spot right there... haha, kändes lite fånigt först och visste inte vad jag skulle säga, men så fort han svängde över till att börja prata engelska hängde ju jag bara på som vanligt. No Swedish accent there he said...:P Pratade hela vägen tills han klev av, en hållplats innan mig. Även han är en love refugee...:P Hubby har träffat många från olika länder som flyttat hit, och vad har de alla gemensamt, jo de har en svensk pojk/fickvän. Han kallas oss för "recruiters". Meaning, vi svenskar åker utomlands för att fånga in sina "offer" (pojk/flickvänner), make them fall in love with us och sen ta med dom hit till Sverige...haha! Är det verkligen så tro? :P
 
 

27 Struggles Every International Student At An American College Knows Too Well

HAha, spot on!
 
Nån mer som känner igen sig? :P
 
http://www.buzzfeed.com/regajha/struggles-every-international-student-at-an-american-coll

Food coma

Igår efter middagen var vi båda helt knocked out. Slocknade strax efter 8pm... och det var det för den dagen. Helt däckade, båda två. Kan ju även ha nåt att göra med att jag inte kunde sova nåt natten till igår. Inte hubby heller för den delen. Ingen hit alls. Jag var så nära att ringa och sjukanmäla mig igårmorse, så out of it var jag. När jag väl skulle upp gjorde det ont att ha ögonen öppna. Jag var så trött och hade gjort allt för att få sova lite. Men jag lyckades ta mig till jobbet. Kände mig som en halvt levande zombie, och så säkert ut som en också..:P Det blev en lång dag på jobbet, mycket att göra (självklart en dag som denna) med världens huvudvärk. Jag fick verkligen kämpa för att stay focused! 

Slocknade som sagt på soffan igår, båda två. Vaknade till vid 1am, gick och borstade tänderna samt bädda sängen och kröp ner under täcket... Kunde inte somna om igen. Suck. Somnade inte förren efter 5 närmare halv 6. Kul. Hade världens konstigaste dröm dessutom den lilla sömn jag fick. Hade en workshop hela förmiddagen på Villa Källhagen. Jättefint ställe! Jag var där men ändå inte där kändes det som. Jobbig dag. Nu på eftermiddagen hade vi dessutom ett långt möte och det kändes som allt gick in i ena örat och ut i andra på samma gång. Än en gång fick jag kämpa för att hålla ögonen öppna. Inte kul alls. Måtte jag få sova bra inatt. Nog för att jag längtar efter sängen och skulle säkert somna så fort jag kommer hem så kommer jag ändå pallra mig iväg till dansen! Sen kommer jag med största sannolikhet att stupa i säng! :P





Spring is in the air!! :)

What a lovely day!


Idag var det första gången jag var ner till vattnet för iår. Så underbart skön dag. Man kunde verkligen känna hur solens strålar värmde..:) lovely!!!

Igårkväll fick jag ett ryck och städade hela lägenheten, sen blev det myskväll delux med mello, chick-flicks och massa gotta!! :) 







Festidifestivalen!

I have a confession to make... Jag är lite av en mello-nörd. Jag har alltid tittat på melodifestivalen varje år när jag växte upp. Brukade alltid kolla med familjen eller med kompisar. Det har blivit som en liten tradition varje år. Nu är ju inte melodifestivalen som den tidigare vart, men still. Kollar inte på den för att jag bara älskar ALLT som har med melodifestivalen att göra och har stor koll på allt och alla, eller för att jag följer allt med melodifestivelen slaviskt. Men det är så mycket runtikring. Nu är det väldigt olika typer av musikstilar. Man vet inte riktigt vad man kan förvänta sig längre... Förut var det mer klassisk melodifestival-stuk på låtarna (om det ens finns det). Nu är det lite allt möjligt. Jag älskar musik-är en allätare och även fast vissa låtar suger så tycker jag det är en kul blandning. Kul att se vad det är för människor som ställer upp och hur uppträdandet är. Åta massa gotta och mysa! Det är lite av en social grej man delar med andra. De är nästan så dåligt att det blir bra ibland..:P När jag bodde i USA märkte jag att jag blev lite mer "försvenskad", om det ens är ett ord. Allt som hade med Sverige att göra blev så mycket viktigare och större på nåt sätt. Det var det man höll fast vid.
 
Förra året var kul. Nej, vad säger jag... det var ju 2012. Då var jag och mina tjejer till Tonic bar på Times square och såg på Eurovision med andra svenskar/européer. Lite konstigt bara att man såg den mitt på blanka dagen...:P Men så går det när det direktsänds och man är massa timmar bakåt! Stämningen var på topp. Man kände sig extra mycket svensk. Sen var det dessutom fleet week i NYC så några navykillar vi stött på tidigare kom dit och kollade med oss...Haha, väldigt random! :P Och att Sverige vann var ju bara heeelt freakin´ underbaaaart!!! Vilken stämning! :)
 
In NYC before the ESC
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon Sverige!



Tänka sig... Idag är det ett år sen jag hämtade hubby på arlanda. Idag firar han ett åt i Sverige. I know I've said it before, men time sure flies!!!

Igårkväll åkte vi in till gamla stan och mötte upp Claudio, (ena chilenaren vi träffade i England) för att kolla på Sverige vs Turkiet, samt  Chile vs Germany. Tyvärr gick det ju inte som vi hoppats på för något av lagen vi hejade på, trots det hade vi en kul kväll! :) Sen var det raka vägen hem och stupade i säng! Pratade visst i sömnen i natt också fick jag höra..:P Undra jag va jag drömde, har inget minne alls av nån dröm.. Haha! Ville INTE kliva upp imorse när klockan ringde vill jag lova! Ikväll lär det bli sent igen då jag ska ut med några jobbarkompisar efter jobbet... Skönt att det är fredag imorgon! Har en känsla av att jag kommer vara helt slut...:P




Vad är det för dag idag?

That's right! :D




15år sedan...

I lördagskväll åkte jag in till O'Leary's i gamla stan för att möta upp några gamla klasskompisar från låg-mellan-hög stadiet. Vi blev inte så jätte många, men några styckna och två lärare. Verkligen jättekul att träffa dom igen! Många minnen som kom tillbaka! :) Åt gott, skrattade en massa och bara pratade en massa minnen hela kvällen! :) Haha, vilka grejer man hittat på och gjort..:P Även kul att höra vad folk gör idag och vad de har gjort efter det att vi splittrades efter 9:an. Det verkar som alla har kontakt med alla på nåt sätt, mer eller mindre och det verkar ha gått bra för alla...:)  Sjukt kul kväll!! :D Hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa gång vi ses igen!




Klassträff!!

Ikväll ska jag på klassträff. Det är nu 15år sen vi gick ut 9:an... 15år sen(!!), lite sjukt! Dessa personer har jag gått tillsammans med sen 1:a klass. Vi har ju praktiskt taget växt upp tillsammans. Har upplevt mycket tillsammans... Det har vart kärlek, bråk, skratt, resor.. Ja, you name it. Man hinner med en hel del på 9år. Nu kommer ju inte alla komma, tror det är rätt svårt att få till en dag då verkligen ALLA kan, men jag tycker det ska bli kul ändå och träffa de som faktiskt kommer. Vissa har jag inte sett på evigheter!


Jag och två klasskompisar i 1:an eller 2:an...:P

På klassresa i 9:an på väg upp till vulkanen på Teneriffa!

Så man såg ut..haha! :)



RSS 2.0