Liebster Blog Awards

Liebster Blog Awards

 
Oj, nu har jag hunnit få två fina utmärkelser i form av  "Liebster Blog Awards", en från Linda i Santa Barbara och en från Madeleine som är på väg att flytta till USA med hennes man. Jag hade ingen aning och vad detta var men gissa vad glad jag blev då jag insåg att dessa två tjejer givit mig denna utmärkelse...:) Det går tydligen ut på att man svarar på 9 frågor och sedan skickar man utmärkelsen vidare till 5 bloggare som man gillar. Så "Here we go....."

Vad ville du bli när du var liten?
Mitt första minne av vad jag ville bli när jag blev stor är att jag ville bli lärare. Detta var dock enbart för att det var så kul att rita på tavlorna. (svarta tavlan med vita kritor) Det höll ju inte direkt länge, vilket säkert var tur det..haha. Sen har jag alltid vart inne på mediabranchen/resebranchen. Hade helst velat kombinerat dessa två i form av att vara kameraman för typ "Packat & klart" eller "När och fjärran." Det hade ju vart toppen! Då hade jag ju slagit två flugor i en smäll. 

Vad är du idag?
Idag jobbar jag som Traffic/Project Coordinator på UR (Utbildningsradion) i Stockholm och trivs jättebra! Hade inte den blekaste för 1år sen att det var här jag skulle vara just idag. Life doesnt always turn out the way you olan..;)

Vart vill du helst resa?
Helst resa... oj, det finns många ställen jag vill resa till. Älskar att resa!!! Vill till Australien, Brasilien, göra en roadtrip genom hela USA, vill tillbaka till Chile... ja, listan kan göras oändlig.

Var ser du dig själv om fem år?
Om fem år... Då hoppas jag att vi har köpt en bostad, har rest runt och upptäckt mer av vad världen har att ge, att båda har ett jobb/tillvaro vi trivs med, och kanske en liten knodd på det..;)

Rött eller vitt?
Både och, fast det beror lite på vad det gäller.

Sommar eller vinter?
Sommar, sommar, sommar... är inte en "winter hater" dock för vintern har sina charmiga stunder också! Specielt vid juletiden... ååh så mysigt!! Åka skidor... ja, you know. Men förutom det är det sommarn helt klart!
 

Skog eller hav?
Älskar havet!! Älskar att vara vid havet, på havet och i havet! :)

Vad gör dig ledsen?
Finns många saker kan göra mig ledsen. Jag är väldigt känslig och kan ta åt mig väldigt lätt. Att braka med hubby... inte för att vi gör det ofta, men det händer ju. Sen tycker jag inte det är så kul när man inte kan vara nära sina nära och kära. 

Vad är det bästa du vet?
Att vara nära mina nära och kära, helt klart!! Min man, min familj/släktingar/vänner. (sen måste jag ju klämma in OLW's ostbågar här också...haha!)
 

Jag skickar denna utmärkelse vidare till följande bloggar som jag läser:

Emilia i Arizona- En tjej som åkte över till USA för att plugga 1år på high school. Nu är hon tillbaka i AZ och pluggar på college och planerar bröllop med sin high school sweetheart.
 
Ida-Aupair i CT- En jättego tjej som bor i Darien (mina hemtrakter fran aupair tiden) och jobbar som aupair. Förlängde sitt år med 9mån och bara har 2mån kvar innan det är dags för hemfärd... Har verkligen känt igen mig själv mycket i henne. Tycker det är extra kul att hon kommer hem till Stockholms trakterna...:)
 
Jenny- mammaliv i Nashville- Ännu en tjej som åkte över till USA som aupair, hamnade i New Canaan, CT (grannbyn till där jag bodde). Träffade sin blivande man på en gata i NYC. Levt det goda livet i NYC, gifte sig och fick en liten soting till pojk. Lever nu familjelivet i Nashville, TN.

Anna-Bodde i Seattle med hennes man och son men flyttatde hem till Sverige i höstas. Extra kul att läsa hur det har gått då de har gjort samma resa vi nu gjorde. 
 
Cynthia i Seattle- Bor i Seattle med sin lilla familj. Alltid kul att läsa om andra utlandssvenskar då man sitter lite i samma sits. Har en ubersöt liten tjej som bara växer och växer.
 
Nora- En go tjej som bor i Eskilstuna med sin Amerikanske pojkvän. (Som förövrigt är från CT...:) Kul att få höra om vad hennes pojkvän tycker om Sverige efter han flyttat hit. Nu är ju min man lite i samma sits som han...Hoppas vi kan träffas in real life en dag..:)
 
Hade gärna skickat tillbaka utmärkelsen till både Linda och Madeleine, bloggar som jag läser ofta. Hade även tänkt skicka vidare till Nadja på Hawaii, Henrietta i Texas, Gabriella i Michigan samt Jenny i Maine men jag ser att de redan fått detta en gång redan... Men läser även era bloggar ofta, så jag skickar en tanke till er också! Jättekul att följa er alla och dela erfarenheter...:)
 

Dyyyyrt!!!

I sverige ma man ha manga formaner, men att det ska kosta sa grasligt da!!!! 
 
$20 for en biobiljett!!!!
$55 och uppat for att klippa sig!!!!
ca $8/L for bensin!!!!
 
Allt ar ju sa grasligt dyyyyrt i detta land! 
 
....speaking of something different, hoppas pa en lagenhet vi har fatt nys om nu...:) 
 
Och snart ar det pask! Fort tiden gar! Langledigt... gott AB!!! :D Syrran med familj kommer upp pa fredag sa det blir fullt hus! Vet att jag ar lite tidig, men Glad Pask pa er alla!!! :)
 
 

1 månad i sverige!!!

Det är väl liiiiite sjukt! Nu har jag vart här i över 1månad. Det går undan. Nästa vecka är det påsk och långledigt.. då kommer syrran med familj upp...:) Hänt mycket i veckan. Hubby fick sitt svenska "greencard", vi var till skatteverket så han skulle få sitt personnummer. Damen sa att det kunde ta runt 3v om inte längre. Två dagar senare dimper ett brev ner i brevlådan från skatteverket...:) I tisdags hade hubby sin första jobbintervju och i onsdags fick han reda på att han gått vidare till round two. Så på tisdag ska han in till Sthlm för en 2:nd intervjuv och går det bra och dom anställer honom början han jobba den 2:a april(!!) Vore ju toppen!!!!!! Nu håller vi alla tummar och tår!!
 
Kan som sagt inte fatta att det redan gått över en månad sen jag åkte... Känns faktiskt bra. Tror vi absolut tog rätt beslut om att flytta hit när vi gjorde det. Det är klart att det är mycket omställning to do, men det är bara att försöka vänja sig vid detta livet nu och göra det bästa av saken. Känns som det är mycket tack vare jobbet att jag kommit in i det svenska livet igen såpass snabbt ändå. Det har hjälpt mig ortoligt mycket. Som jag trivs! Hade verkligen inte kunnat hamna på ett bättre ställe känns det som. Har hört att de är väldigt nöjda med mig och att jag gör ett bra jobb så de har redan förlängt mitt kontrakt...yay!!! :) Skont att man har fått in en vardaglig rutin igen. Har vart helt slut på kvällarna när jag kommer hem dock... men det tror jag har med hela omställningen att göra och letandet av lägenhet som tar på krafterna lite. Får hubby jobbet nu så är det som sagt bara lägenhet kvar.... 
 
Jag måste erkanna att jag har vart lite skraj med att flytta hem igen... eller skraj och skraj, kanske inte är det rätta ordet. Men iochmed att man bott borta såpass länge är det en enormt stor omställning att flytta tillbaka efter så manga år. Har tänkt på det att det är ju samma sak som det var när jag flyttade till USA. Då fick man ju ställa in sig på att bo där. Då var man dessutom HELT själv. Ingen familj alls. Sen beror det ju på, för alla är ju olika. Vissa kan ha jätte svårt för att anpassa sig, medans det går fort för vissa. I början kan man vara inne i "the honeymoon" period. Dvs allt är nytt, spännande och kul. Men sen när vardagen kommer ikapp så får man panik eller blir lite smått skräckslagen och kanske får hemlängtan. Jag hade hade faktiskt inga problem med att flytta till USA. Tror det är för att jag har väldigt lätt att anpassa mig och är öppen för förändringar och nya saker. Tror dessutom det har mycket att göra med ens egen inställning till saker och ting. Det blir vad man gör det till. Fokuserar du på allt negativt, ja då är det klart att det inte kommer bli lätt. Det gäller att fokusera på det positiva. Det känns ändå att innan jag flyttade ställde jag in mig på att tänka på allt possitiva med flytten och inte försöka tänka på allt jag kommer sakna. Med rätt inställning blir saker och ting mycket lättare. Vet inte om jag fortfarande är inne i en "honeymoon" period här nu, men det lär vi väl märka så småning om...haha. Är ju en väldigt konstig situation ändå, känns lite som jag lever i en bubbla och att den snart ska sprick och då är det dags att åka hem igen till CT.... Men so far so good.,,;) 
 
Här kommer lite bilder från den senaste tiden...:)
Gör Oreoshakes...Mmmmmm!!!!
 
Åkte till Liljeholmen för lite Chilensk mat... Churrasco!! 
Sverige vs Irland... Hejja Sverige!!
Lite gott att äta till matchen!
 
Tapas med tjejerna på jobbet
Nisse älskar papperskassar!

He's here!!! :D

Ar lite sjukt att fatta att vi verkligen har flyttat till sverige nu... Han har ju dock bara vart har i nagra dagar an och det kanns som han bara ar har och halsar pa... Nu ar vi dar vi dromt om sa lange.Eller ja... on our way. Ar ju bara lagenhet och jobb till hubby som fattas, men sen ar vi all set..:) Stackarn mar inte sa bra... vart lite hanging i helgen och han har redan slocknat. Ska faktiskt ga o joina honom snart for jag ar sjukt trott! Speaking of helg... bara en san sak... konstigt att vi har spenderat en hel helg tillsammans och kvallar... han som ALLTID jobbat varje helg och nastan alla kvallar. Det ar som sagt en stor forandring att flytta hem igen efter 8ar i USA. Det kanns lite konstigt fast anda inte... ska beratta lite mer en annan gang... too tired now. 
 
Hoppas ni haft en bra helg!
 
 
Flyttade hem till ett kallt (fint) och vinterlikt Sverige!
 
Lilla stugan vi bor i for tillfallet...
 
Pa promenad en solig lordag (igar)
 

Soon!!!! :)

Om 12 timmar landar min käre man!!!! Åhhh vad jag längtar!!! :D


Mitt jobb!

Tankte jag nu kunde beratta lite om mitt jobb som jag sa att jag skulle gora tidigare... Jag hade da turen att fa jobb pa UR (Utbildningsradio) i Stockholm. Jag jobbar som Traffic/project coordinator och har hand om allt material som kommer in. Koper UR program eller filmer som ska visas i tv:n bestaller jag materialet fran the producen/distrubitoren, dvs antingen ett band/dvd/harddisk eller liknande med sjalva programmet el filmen pa och allt kringmaterial sa som manus, credits, music cue sheet, pictures etc... Sen lagger/tankar jag in allt i deras system, ser till att allt kommit in och att allt ser bra ut...typ... och lite annat. Men det ar det viktigaste...
 
Har bara vart dar i en vecka och tva dagar an sa lange och trivs jattebra!! Hade verkligen inte kunnat hamnat pa ett battre stalle kanns det som. Goa arbetskamrater dessutom, stort plus! :) Igar var vi ut nagra pa happy hour after work... jattekul! Sa trakigt nu bara att Lina, (tjejen jag ska ta over efter) ska sluta...:( menmen, utan henne hade jag ju inte haft jobb dar nu...:P Tror jag kommer trivas pa UR...:) Vet att jag inte vart dar sa lange an, men have a good feeling about this...;)

RSS 2.0