Sista tiden i USA...

Har kommer en liten update om sista tiden i USA... Sa forutom stada, rensa, packa och pack om ett antal ganger fick jag anteligen pli pa mina saker. Mycke har getts bort, aven slangt lite. Fem resvaskor, en ryggsack och en bag, samt lite annat vid sidan om ar vad jag fick ner det till. Det blev fyra resvaskor och en carry-on + purse som fick folja med mig over. Resten ar kvar for tillfallet. Holl ju pa att fa lite panik da jag insag att de hojt priserna pa extra bagage efter den 11:e februari till over det dubbla!!!!! Men, som tur var fick jag ju priset som var satt nar jag bokade flyget den 2:a feb, alltsa det billigare priset...:) puh!!! Det var tur det... annars vet jag inte hur det hade gatt...
 
So, vad gjorde jag sista tiden da... umgicks med familj o vanner sa mycket jag bara kunde. Var sakert ut och at nastan varje dag... haha! Var manga stallen jag ville till "en sista gang." Hann inte med allt dock, men det kanns inte som hela varlden da jag vet att vi kommer komma tillbaka... fragan ar ju bara nar?
 
-Var pa bio 2ggr, sag Identity Thief med Sanne och Safe Haven med Ida
-Atit pa Sierra Grille en sista gang ett antal ganger...haha!
-Atit pa Cosi... mitt kara Cosi!, Burger Bar, Davinci's, Post Road Diner, The Brew House, Bertuccis, The Melting Pot... Mycket ata ute med andra ord..:P
-Hangt pa Barnes & Nobles... borde finnas i sverige!!!
-Wings night at Bradford, dar blev det lite emotional on my part. Fina vanner man har, aldrig kul att saga hej da..
-Happy Hour at Black Bear med jobbet
-1ars kalas for svagers lilla tjej
-Halsat pa familjen jag bodde hos nar jag pluggade
-Tjejkvall pa Barcelona
-Bodega med vanner
 
och lite annat...:)
 
***
 
Post Road Diner
 
Goda Oreo shakes!!!!
 
 
Goda garlic nuts pa Davinci's
 
Bertucci's goda chicken wings!
... och dessa ater jag mig oftast matt pa...:P
 
Efterratt at The Melting Pot... muuuuums!!!
 
Mitt kara Cosi!!! 
 
Barnes & Nobles 
 
Ahh, goda biopopcorn drankta i smor!!! (i know, sounds gross men det ar saaa gott!!)
 
Happy Hour at Black Bear med jobbet
 
Last winds night at Bradford's
 
Annu mer shakes..:)
 
 Jag halsar pa min 2:a familj har med hunden Pal..:)
 
Lilltjejen fyller 1ar... har har hon lite b-day cake i ansiktet..:P Sotnos!!!
 
 Sista veckan gick jatte fort! Var fullt upp hela tiden... Sen kommer man hit och det ar fullt upp pa en gang. Blev ju helt sluuuuut. Ingen tid for att bara andas ut och smalta allt... det har gatt i ett. Tank, nu har det redan gatt en hel vecka sen jag borjade jobba. Hur sjukt ar inte det?!
 
Hade faktiskt en liten epiphany  (eller hur man nu stavar) igar pa taget hem... Aven om det vart sa jaktigt och mycket nu den sista tiden med stora forandringar sa kanns det sa bra just nu. Visst, nu har det bara gatt en vecka sen jag kom hit, men so far so good....:)
 
 
 
 
 
 

Oohhhh!!! :D

Kommer troligtvis fa redan pa lite good news (i hope) inom de narmsta dagarna...:) 
 
Hoppas hoppas hoppas!!!!

Skatteverket

Jaha... lite irriterande. Jag hade kollat upp skatteverkets oppet tider igar... fick ga lite tidigare fran jobbet sa jag inte skulle behova stressa, kommer dit och det ar stangt. A W E S O M E. Ahhh, da har jag sjalvklart kollat pa fel dag...bra jobbat johanna. Liiiiite surt. Skatteverket stangde 4pm.... i stockholm!!!!! Dom stanger 4pm varje dag forutom mandag da de stanger 6pm... och detta ar i mitt i stan(!!) Really? Dom oppnar 10am och stanger 4pm... jag jobbar 9-5... great. Tur ar att jag har sant bra jobb som ar sa flexibelt och dom ar ju sa snalla och praktiskt taget "tvingar en" att ga tidigare sa jag ska kunna fixa med grejer... o jag som trodde Stockholm hade oppet langre...:P Valkommen till Sverige johanna...haha! Imorrn, da ska jag banne mig dit iallefall!!

SWE vs USA

Jaha, valkommen till Sverige. Har galler det att planera. Allt ar inte oppet dygnet runt eller ens oppet sent... Affarer stanger tidigt pa helger om de ens ar oppna at all. Planering, planering, planering... :P

Livstecken!! :)

Ja då har man lämnat USA och landat i Sverige...

Var som sagt ratt fullt upp dar dagarna innan avfard. Mannen korde mig till Newark Airport pa tisdag, kandes inte som jag inte skulle komma tillbaka pa ett tag kan jag ju erkanna....

 

Pappa o brorsan kom o hamtade mig pa arlanda. For sen hem da brorsan skulle aka o jobba. At god skogaholmslimpa...Mmmm!! Tredje frukosten pa en och samma dag...:P Fixade iordning lite i stugan min.. pappa hade tagit ledigt hela dagen sa han var hemma och gjorde mig sallskap. Det var nog tur sa han kunde halla mig vaken, annars hade det nog blitt helt kajko eftersom jag skulle borja nya jobbet dagen efter. Tog en tur till Enkoping, fikade lite och gick runt i affarer. Nar vi kom hem hade mamma slutat jobbet och var pa ingang. Nar alla var hemma at vi middag, det var langesen man at middag med familjen. Kollade sen upp lite saker infor morgondagen och slocknade ratt tidigt.

 

Har nu jobbat tva dagar... kanns bra! Har blivit val omhandertagen och tror jag kommer trivas ratt bra dar. Borjade med en liten mjukstart och fick komma in 10am igar och idag, igar slutade jag 3pm och idag 4pm. Hon som skulle lara upp mig har vart sjuk bada dagarna sa en annan tjej har tagit hand om mig. Nasta vecka blir det normaltider... 9am-5pm.

 

Kanns lite konstigt maste jag saga... for det kanns som jag ar har pa semester, det kanns ju inte som jag flyttat hem heller... men sen kanns det ju lite annorlunda nu nar jag borjat jobba lite... Pa ett satt kanns det skont att jag inte behover stress traffa alla och gora allt man vill hinna med pa kort tid. Nu kan jag ta tid pa mig och ta en sak i taget. Kanns skont med lite helg faktiskt... har mycket jag maste fixa och ta tag i, men vill bara kunna andas ut lite och bara vara... och sova. Det var sa mycket innan jag akte hit, och det kommer efter kanns det som. Jag blir helt slut i huvet...

 

Ska skriva mer om sista tiden i USA sen och aven om mitt nya jobb...:) Kan ju saga vart jag jobbar, sa berattar jag mer om vad det ar jag gor sen...;) Min nya arbetsplats ar pa UR (Utbildningsradion) i Stockholm...:)

 

 

 


This is it!!

Nu har den verkliga nedrakningen borjat! Om 24timmar sitter jag pa planet uppe i luften nanstans.... liiiiiite sjuuukt maste jag erkanna. Den sista veckan har vart lite kaos-artad kanns det som, kanner mig helt slut i huvet nu. Inte sa konstigt kanske... mycket som skulle hinnas med, saker att gora och folk att traffa. Sjalvklart blir det inte alltid som man planerar heller... sa det har blivit lite si och sa da jag inte hann med allt. Men det ar inte sa mycket att gora. Sen ar det ju inte hej-da forever heller... jag kommer ju komma tillbaka hit, fragan ar ju bara NAR? Darfor kanns det enda inte lika jobbigt att jag inte hann gora allt. Har blivit manga avsked idag... sant gillas INTE. Aldrig kul med avsked. Fixar det sista nu med min packning, hoppas jag far nan ordning pa det for sen vill jag bara njuta av sista kvallen har med mannen min! 
 
Sa var det slut pa detta kapitlet. Nu vantas nya aventyr pa andra sidan polen...
 
So long USA (for now), and hello SWEEEDEN!! 

Happy valentines day!

Idag är det inte bara alla hjärtans dag utan även den dag för 8år sedan jag kom hit till CT. So.. Happy 8year anniversary till mig..:p och Happy Valenties day till er alla!! :) Har vart en väldigt busy day at work.. Hann knappt med att äta lunch. Helt plötsligt fick jag en liten surprise, mini fondue delivery av min andra hälft...:) Han jobbar ju ikväll så det fick bli våran tid med varandra idag. Kan ju säga att det gjorde verkligen min dag! :) Myyyys!!

Igår blev det en sista vända till Bradford's med mina underbara vänner!! :) Självklart kunde man inte hålla tårarna tillbaka heller... :( Skriver mer om det sen... måste återgå till packningen! 

Hoppas ni alla haft en fin dag med era nära och kära!! :)


Less than a week(!!!!!!)

Nu gar det verkligen undan... Jag ska beratta mer om jobbet och annat... looovar, men just nu ar det ratt fullt upp. Inte manga dagar kvar och mycket som ska hinnas med. Finns inte sa mycket tid framfor datorn just nu helt enkelt, MEN sa fort det finns lite tid till overs eller nar det lugnar ner sig lite sa ska jag updatera mer...:)
 

News!

Nu... NU borjar den verkliga nedrakningen!! Jag aker ju iallsina dagar nasta tisdag!!!! Wholy moly sager jag bara! Det ar ju verkligen valdigt snart...vaaaldigt snart...ahhhh!!! Borjar kanna att time's running out... Denna vecka ar ratt fullspackad, mycket jag vill hinna med en sista gang.. (eller ja, sista och sista, jag kommer ju komma tillbaka hit, fragan ar bara NAR?) Ikvall blir det happy hour med jobbet pa Black Bear... en sista gang...mycket som ar "en sista gang" nu. Anyhow... tankte ju jag skulle beratta hur det gick med jobbet jag berattade om forra veckan. Kort och koncist... i got the job... I GOT THE JOB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :) 
 
Berattar mer sen! :)

Hej mitt vinterland!

The "blizzard Nemo" kom pa besok igar... Now THIS is what i call a snow day! Det snoade... och snoade... och snoade. Snoade hela dagen. Vardagsmat for sverige kanns det som. Boston drabbades varst, men aven vissa delar av CT fick sig en bra dos av "stormen". Vet inte om det var sa mycket till storm egentligen (har), men snoade det gjorde det. Nar ska de lara sig... SKAFFA VINTERDACK! Oh well... ingen surprise direkt att det kommer sno varje ar.. vissa ganger mer an andra. Fick en liten flashback fran januari 2011. 
 
2011
 
2013
Bara en sida kvar...
 
Pa vissa stallen i CT stanges alla vagar igar. Ingen fick vara ute och kora forutom emergency vehicles. Gjorde man det enda kunde man fa upp till 1ars fangelse var det sagt... Har var det bara vissa highways som stangde. Blev hemskickade fran jobbet tidigare och tvivlar pa att nanting var oppet igarkvall. So, har "vart stuck" hemma sen igar runt noon... Hade en liten myskvall igar men idag kande jag att det borjade krypa i benen pa mig... hoppas det atergar till det mer normala imorrn! 
 
Kunde vi inte haft detta till jul?? Det hade vart mysigt!  Varfor maste det komma nuuuu??? Dumma Nemo satte ju kappar i mina planer...:( Har ju som sagt inte manga dagar kvar har och har mycket jag vill hinna med innan jag aker. Menmen... inte mycket att gora. We better get used to it, right? ;)

Hoppas hoppas hoppas!!!!!!

..oooOhh... idag hade jag min jobbintervju pa telefon!!!!! Det lat valdigt positivt, men han skulle intervjuva en till sa han ska hora av sig senare i veckan. Nu haller jag alla tummar och tar jag kan hitta!!!! Saaa spannande, blev helt till mig efterat... haha! Kan ju namna att jag ar nagot excited nu...NAAAGOT!!!! :D Skulle jag nu fa jobbet sa kommer jag borja dagen efter jag kommer till sverige... snacka om att slanga sig in i verkligheten pa en gang!! Lika bra att kora pa..;) kanske jag blir av med jetlagen snabbare ocksa..:) Kanske blir lite tufft, men hellre det an att ga arbetslos i manader och inte veta nar man far tag pa nat jobb... ooohh... spannande spannande!!! 

It's the final countdown...

..bara två veckor kvar på jobbet... TVÅ!!!! På ett sätt känns det fortfarande så overkligt att jag har så lite tid kvar... Det vill liksom inte gå in i huvet att jag snart ska lämna mitt hem här och allt som finns här. Känns som jag skjuter fram allt jag skulle behöva ta tag i.. just för att det känns så overkligt. Problemet är ju att jag inte kan vänta till sista sekund med allt.. Då blir det ju bara pannkaka av allt! Vill ju njuta och ha kul sista tiden och inte tokstressa med att städa/rensa och packa. Måste försöka planera mina sista veckor här så jag hinner med allt jag vill göra. So.. vem vet, var det sista gången jag var till Sierra Grille ikväll?? :( Oh man...Finns det inget Sierra Grille i Sverige? Jag vill inte göra saker en sista gång..:( skulle vilja äta ute varje dag nu så jag hinner med allt..haha! That's not gonna happen though.. Men åhh...


Speaking of something different.. Kollade på nyheterna igår, då de sa att 45% av Westport (grannstaden), var utan ström.. (efter stormen), sekunden senare slocknade allt... Yay... Tände lite ljus och kurade ner mig i sängen med en tidning.. Myyys! Hubby textade o sa att han skulle få skjutts hem efter jobbet av en jobbarkompis.. Skönt att inte behöva åka ut i kylan o mörkret. Glömde dock släcka lamporna så nångång mitt i natten tändes alla lampor..:p



Happy fredag everyone!!! :)

 

 


Somnlos i Norwalk!

Vad ar det med stormar och dra in over natten??? ALLTID nar det ar en storm pa vag slar den ALLTID till pa natten... why??? Kommer dom bara for att mess with our sleep?? I natt gick det som sagt inte alls att sova...:(  Inte sa konstigt nar det var vindstyrkor up till 60-80mph... Det kanns som det ar ett under att detta hus star kvar maste jag saga...  Men igar nar vi lag i sangen och forsokte sova kande vi efter ett tag vattenstank i ansiktet... Kuuuul. Bada flog ju upp ur sangen da ingen av oss riktigt sov enda in the first place. Har ett fonster precis ovanfor vara huven och sag att det droppade fran ena hornet langst upp. Inte jatte mycket, men still...  vande pa persiennerna och la kuddarna pa andra sidan... gick inte att sova for det. Varat rum ligger lite dumt till sa det ar oftast det som far ta smallen nar dessa stormar kommer och halsar pa. Vi gick in i vardagsrummet och la oss pa soffan... det gick for ett litet tag... sen gick jag tillbaka in o la mig i ena hornet langst bort fran vaggar och fonster... vindarna hade avtagit lite da...  och strax efter ringer alarmet och det ar dags att ga upp... jippi... eller inte. Inte basta starten pa dagen kan jag saga...  Har vart en helt ok dag enda, dock var jag naaaagot trott de sista timmarna pa jobbet och ville inget annat an att aka hem och sova! Sjalvklart kandes de sista timmarna som en evighet... men oj vilken joy nar man kom hem och slocknade sa fort man krop ner under en filt pa sagen...:) 
 
 

RSS 2.0