Reunion!!!

 
Underbar helg med underbara tjejer! :) Första gången vi är samlade efter alla flyttat "hem" till Sverige igen. Önskar jag hade mina extra systrar närmare!
 
Liten sammanfattning.. A lot of catching up, många skratt, fredagsmys, a night in the city, god sangria, bra musik, shopping, fika, memories, god mat, tjejsnack in på småtimmarna.. The list can go on... Låter bilderna stå för resten..:P
 
 
 
 
 
 

Storfrämmande!!

Åhh, imorrn får vi storfrämmande!!! :) Då kommer "the swedish trio" vara komplett igen! Min andra extra syster, US budy och partner in crime kommer nämligen och hälsar på i helgen....:D

Har inte setts sen innan jag flyttade i slutet av februari.. Long time no see my friend! Where to?

Min lillebror är ju helt sanslös. För, vad var det nu.. tre veckor sen(?!), en söndag pratade jag med honom på telefon. Rätt som det är frågar han "förresten, vet du vart jag ska imorrn?" öh, näe blir mitt svar.. Bromma kanske ;) Inte direkt.. Asien, säger han. Det bryts lite och jag hörde inte riktigt vad han sa.. Afrika säger jag? Han har ju vart nere i Tanzania ett antal gånger och trodde nu då att han skulle tillbaka.. Men nej, ikke då. Asien, as in Sydkorea. Där tappade jag hakan.. SYDKOREA!! "ojdå, har jag glömt berätta det" klämmer han ur sig.. Ehm, JA!! :P Så han åkte till Sydkorea för en vecka själv. Pratade me honom ikväll igen.. Så säger han "vet du vad jag ska göra på lördag?" Now what, tänkte jag.. Vart ska han nu tro.. Jo, mycket riktigt, på lördag åker han till Polen för att sen ta sig vidare till Tjeckien. Det var nån kurs han skulle på tydligen. Blir borta en vecka till. Asså den männskan är otrolig! Han far hit och dit.. Gör det ena med det andra. Inte illa. Blir ju sugen själv nu på att åka nånstans.. Var alldeles för länge sen nu tycker jag. Fast det kanske det blir ändring på då vi kikat lite på en weekend trip i november..:)
 
 Fredagsmys delux!

Igår kom min extra syster, my US buddy, my partner in crime, en av mina bästa vänner ner till Stockholm! Hon ska under de två kommande veckorna jobba på hubby's jobb. De har en så kallad "power week" i två veckor, där de tar in extra personal då det är väldigt mycket jobb. Hon hade turen att få låna en kompis lägenhet då kompisen är bortrest. Så nu får hon verkligen testa på Stockholms livet på prov i två veckor. Så kul att ha henne nära igen!! :) Och nästa helg kommer den tredje halvan och hälsar på över helgen. Då kommer "the swedish trio" vara complete!!! :) En liten reunion, fyyy så kul!!! :)

Igår efter jobbet åkte vi och köpte lite gotta, sen åkte vi "hem" till henne (Lill Johanna) och gjorde tacos. Sen kröp vi upp i soffan under filtar med lite chips och snackade hela kvällen.. Just like back in the days..:)
Gul och blå!

Igår var jag dressed in yellow and blue, för på kvällen skulle vi och några kompisar till Friends arena och se Sverige vs Tyskland. Mötte upp hubby efter jobbet och åkte till Solna för att äta lite gott innan vi gick till arenan och mötte upp våra kompisar. Var faktiskt en bra match, även om Sverige förlorade..:( mycket mål och det var faktiskt rätt spännande. Härlig atmosfär! :) Matchen började inte förren 20:45, så det blev ju rätt sent. Kom inte i säng förren vis halv 1 inatt... Sen vaknade jag vid 2-tiden då hubby tittade på Chile-Ecuador matchen. Men jag var så trött så jag somnade fort om igen. Dock vaknade jag upp med värdens huvudverk.. Alldeles för få timmars sömn denna natt!! 
I lördags var vi ut på finmiddag..:) fick presentkort när jag fyllde år, så det utnyttjade vi då! Vi var till Grill på Drottninggatan. Jättegott var det och väldigt mysigt. Dundermätta som vi var gick vi sen mot St Eriksplan och hem till en kompis som skulle ha sin "inte ens 30-års fest". Han tänkte visst slå på stort sin sista födelsedag in his twenties. För sen blir han ju gammal.. eller?? :P Helkul kväll med en del bekanta ansikten jag inte sett på väldans länge...:) 

Enda fotot från kvällen..:P

I söndags hade vi en riktig slappardag. Så skönt och behövligt! Lite senare kom mamma och pappa förbi... Åh vad jag är glad att dom bara kan komma förbi bara så där. Det gör så mycket. Sånt har jag saknat!! Älskar att se hur dom lär känna hubby så mycket mer nu likväl som han lär känna dom. För tidigare har de ju bara träffats en vecka här och en vecka dör typ. När vi var på semester i Sverige och när mina föräldrar kom till USA. Hur väl lär man känna en då.. Plus språkbarriärer. Det blir ju lite annat än om man träffat en svensk här hemma.. Men nu så.. Nu får dom äntligen, på riktigt lära känna varann så som jag känner dom. Det är en underbar känsla att se. Se hur bra dom kommer överens och trivs tillsammans. Det värmer mitt hjärta!! :)Inte sant? ;)
När två världar möts!

Har tänkt mycket på en sak sen vi flyttade till Sverige. Eller ja, tänkte även på den innan vi flyttade också. Det här när man träffar nån från ett annat land, en annan kultur. Visst kan det vara lite spännande och man kan lära sig mycket nytt. Men det kan även vara lite svårt ibland. Man kanske har haft väldigt olika uppväxter och olika traditioner. Vilket inte behöver vara nåt negativt dock. Man är vad vid olika saker, man kanske ser på vissa saker lite olika beroende på hur man was brought up. Man kommer från två olika världar helt enkelt.
Bara en sån här sak som när man hör en låt spelas man inte hört på länge och blir helt nostalgisk. Sånna klassiska låtar som man förknippar vissa saker till, sånt har den andre ingen aning om... men och andra sidan har de "sina" låtar de blir helt nostalgiska av som inte betyder nåt för oss... Så man kan ju ändå förstå hur den andre känner sig, bara det att man inte delar dessa små saker tillsammans. 
 
Träffar man nån från ett annat land är det oftast nån som får göra stora uppoffringar. Lämna familj, vänner och hem för att kunna vara med sin respektive. Man kan ju inte vara på två ställen samtidigt och har man vuxit upp i två olika länder har man ju släkt och vänner på två olika ställen. Det kan vara en enorm press på den personen vars hemland man är i. Den ena får vara hemma. Förtsätta sitt liv hemma och ha sina nära och kära omkring sig, medans den andre får börja om helt på nytt och inte har nån förutom sin respektive och dennes familj. Förhoppningsvis så blir det ju så att båda trivs, att den som lämnat sitt hem kan hitta nya vänner och även kunna göra sig hemastadgad. I början kan dock den ena vara rätt beroende av den andre, tills man "kommer på fötterna", tills man skapat sig ett liv och kommit in i allt det nya. Och helt plötsligt har man sen två hem. 
 
När jag flyttade till USA var det inte för en killes skull. Jag hade redan byggt upp ett liv där långt innan hubby och jag blev tillsammans. Jag hade inte ett mål att hitta en amerikan att gifta mig med och stanna. Kände mer att det kunde ju vara lite mer komplicerat att träffa nån från ett annat land...:P Ibland är det vissa saker som kanske hade varit lite enklare om man hade hittat nån hemifrån. Men, varför göra det enkelt för en när en helt ny värld öppnas upp? :) 
 
Att flytta till Sverige var ett stort steg. Att lämna ens lite av trygga liv i CT för att börja om på nytt i ett annat land, en annan kultur. För mig var det ju inte helt nytt, men eftersom jag inte bott här på så länge så blev det mycket som var nytt även för mig. Tänk att få vara nära MIN egna familj igen OCH att min hubby är med mig här. Lyckan skulle ju vara total. Men ändå var jag lite vettskrämd. Det är som sagt ett stort steg, och det var ju bara att hoppas att vi BÅDA skulle trivas och att allt skulle lösa sig. För tänk vad jobbigt det skulle bli att flytta hit, äntligen att JAG får vara nära mina nära och kära, men att han verkligen skulle vantrivas. Då skulle det ju inte funka... då skulle vi ju få flytta igen. Då skulle jag en än gång få lämna familjen bakom, då lite mer vemodigt säkerligen. Eller tänk tvärtom. Han kanske skulle stortrivas, men inte jag?! Att jag vart borta för länge.... och som sagt, det är ju inte bara att flytta närsgård precis. Dock så tror jag vi inte hade flyttat om vi inte trodde att vi båda skulle trivas. Han hade ju vart här två gånger innan vi flyttade och fick känna på hur det är här. Iochmed att han är såpass öppen för nya saker och lätt för att anpassa sig så kändes det inte som det skulle bli sånt stort problem ändå. Men det är mycket som ska klaffa.
 
Oavsett att man kommer från olika kulturer och det kan krocka ibland så är det inte skrivet i sten att det skulle vara så mycket enklare ändå om man hittat nån hemifrån. Vill man att det ska funka så kan man få det att funka, oavsett om man kommer från två olika världar eller inte. Det hänger helt enkelt väldigt mycket på dig själv och din respektive. Att man ger och tar är jätteviktigt. Förståelse är A och O. Man måste kunna mötas halvägs.
 
Vad jag tycker är så bra när det gäller hubby, är att han redan kom från två världar, sort of. Han är ju både Chilensk och Amerikansk. Han har lite av det Chilenska i sig men har även blivit en del Amerikaniserad. Perfekt blandning if you ask me! :) han lär mig en massa saker, jag lär honom och vi lär oss från varandra. Han har blivit exposed to Sverige. På ett sätt han nog aldrig trodde han skulle för ett X antal år sedan. Han visste väl att IKEA var svenskt, likaså att ABBA kommer från Sverige. Men nu, nu bor han här och pratar svenska..:) Jag har vart i Chile. Sett mer än det turistiska ställena. Fått uppleva den chilenska livsstilen likaså den amerikanska. USA och Sverige påminner rätt mycket om varann. Eller ja, de kan ju vara väldigt olikt också beroende på vart i USA man är. Men det är större skillnader mellan Chile och Sverige. Det skulle allt vara spännande att bo där ett tag också. Ett år eller så... Who knows what the future will bring...
 
Ingenting är omöjligt!! ;)

Saturday date night!

Vi trotsade regnet och tog och till södermalm för middag på "Cocodrilo". Mysigt ställe med jättegod mat!! :) Vi visste att de hade chilensk mat, lite därför vi gick dit. Oh my sååå god mat!! Hubby var very happy kan jag säga!! :) Kul att det finns lite chilenskt även här så han kan känna sig hemma. Sen är ju Sverige det land flest chilenare bor i förutom Chile då..:P Absolut inte sista gången vi går dit vill jag lova!! 

Efter middagen tänkte vi gå på bio, dock skulle vi få vänta typ 2timmar tills filmen skulle börja som vi ville se, eftersom den tidigare var slutsåld, så det slutade med att vi åkte hem och kollade på en film hemma i soffan med lite gotta till det! Inte helt fel det heller..:)

 


Fredagsmys!

Så råkade det visst vara kanelbullens dag idag. 

Hubby var värre än mig, tror han har ätit 3st medans jag höll mig till en..:P

När han kom hem från jobbet hade han köpt med sig en påse OLW's ostbågar....:) My favorite!!! Mumma!!!

Ikväll blev det en riktig myskväll. Fredag. Fredagsmys. Love it. 

Även fast jag älskar sommaren så är hösten rätt mysig också måste jag erkänna. För på sommarn känner jag att man måste ut och ta vara på solen, ljuset och värmen hela tiden. Man har liksom inte tid att bara vara inte och ta det lugnt. Jag kan bli lite stressad över det. Så kommer hösten. Den har sina stunder om man säger så. Det är så fint med alla dessa färger ute, det är lite svalare men ändå fint. Visst får man klä på sig lite mer när man ska ut och det blir mörkare och mörkare. Men då blir det bara mysigare och mysigare att mysa inomhus! Nu kan man ta sig en sovmorgon och ligga och dra sig länge om man känner för det, äta frukost i timmar och INTE behöva ha dåligt samvete att inte gå ut hela tiden. Inte känna denna stressen att man missar nåt. Man kan krypa upp i soffan med en mysig filt och tända ljus, dricka te eller varm choklad. Man kan höra hur vinden susar utanför fönstret och vet hur kyligt det är utanför väggarna, eller när regnet småsnattrar på fönsterna, då är det ännu mysigare att vara inomhus i värmen. Har en känsla av att vi kommer använda braskaminen flitigt i höst/vinter..:)


In action!!

Johanna in the making..:)

Hur ska detta sluta tro? :) 


Födelsedagsfirande!

Helgen innan jag fyllde år firade vi lite hemma hos mamma och pappa. Jag åkte ut redan på fredagskvällen efter jobbet, hubby kom ut på lördagen. Hjälpte mamma med lite förberedelser och sen kom syrran med familj. Var där ute hela helgen...:) På lördagen dukade vi upp långbord för tydligen skulle det komma en hel del...:P Vid fyra tiden började det komma folk. Blev en hel del faktiskt, fullt hus! Riktigt kul!!! :) Blev riktigt firad!
 
Här kommer några bilder från helgen!  :)
 
Jag och min fiiiina systerdotter!!
Pojkarna älskar hoppborgen!!
Här har vi en vig liten tjej!
Brorsan och kusinen are making music!
Pappa, Mattias och Sara
Härliga morbror!!
Fina syster!!
Gammal dagmamma
 
På måndagen blev jag dessutom firad på jobbet. Jag skulle hjälpa en kollega att bära lite... trodde jag ja, för när vi gick dit sakerna fanns stod alla andra kollegor där och sjöng! Det hade jag verkligen inte förväntat mig! Det bjöds på gott fika med dessa smarriga saker!
 
Sen fick jag ett presentkort på SF och en tröja... jättesnällt!!!! 
 
Kul att få fira sin födelsedag hemma i Sverige med nära och kära igen... Det var alldeles för längesen nu! Var väl timing att slå på jämt dessutom..;) Sist jag fyllde år i Sverige (förutom nu sist då) var när jag fyllde 21.. så det var ju som sagt ett tag sen sist!
 
 

Frost!!

Jovisst! Idag när jag var på väg till jobbet ser jag att det är alldeles vitt på gräset samt på bilarna. Det är frost!!! Hua så kaaallt!!! Dags att ta fram mössa och vantar kanske! Ska va på konferens hela dagen idag på Etnografiska, stannade till på pressbyrån för att ha med mig ett litet snack.. Vad ser jag då, jo julmust!!!! Here we go again..:P

RSS 2.0