Har ni fest eller?

Daliga bilder, i know... sa gar det nar man inte tar med sig kameran utan fa ta till med mobilen istallet...

 

Making our own pizza..:)
Johanna x2

 

:)

 

I torsdags akte kusinen hem till Chile igen... tomt det blev nar han akt. Brukar bli sa nar man haft gaster... Tycker det var jatte kul att fa lara kanna honom lite battre. Traffade ju honom i Chile nar vi var dar 2010, men under den veckan vi var dar traffade vi ju pa nya slaktingar varje dag, och pa den korta tiden man fick med dom da var ju knappt tillrackligt for att lara kanna dom direkt. Sa det var kul att fa lara kanna honom lite battre..:)

 

 

Visst marks det att de ar slakt? :P

Det var nara ogat!!!

Jag blir tokig pa dessa Amerikaner som inte kan kora bil!!!! Dom verkar tro att blinkers ar optional och annvander det ytterst sallan... nan enstaka gang nar de kanner for det. De finns till for en reason kara ni! Det ar sa manga ganger jag ser framfor mig olyckor nara att ske just pga av detta, att folk inte kan satta pa blinkersen nar de ska byta korfalt. Idag fick jag uppleva det... igen, fast pa mycket narmare hall da en holl pa att kora in i mig. Det var laskigt hur R I K T I G T nara det var!! Ingen blinkers dar inte, sakerligen ingen headcheack heller och skulle inte forvana mig om denna satt och fipplade med sin telefon som de flesta gor har. Ahhh vad irriterad jag blir!! Var ju tvungen att tvarbromsa och slanga mig pa tutan, men han maste nastan sovit eller nat for han reagerade inte utan fortsatte att komma narmare och narmare. Bilen bakom korde dessutom nastan in i mig da ocksa. Tutade som en galning och i sista sekund... och det var verkligen i sista sekund, vajde han undan och gjorde en snabb hogersvang och forsvann. Bra gjort. Nastan sa jag skulle latit honom kora in i mig bara for att... nejda, det skulle jag sjalvklart inte, men aahh vad arg jag blir ibland! Som tur var kom ju ingen till skada nu... varken personer eller bilar. Skrapade lite pa faljen pa dacket bara da jag vajade mot the curb bort fran bilen, men hellre det an att bilen hade kort in i mig for da hade det blivit betydligt storre skador.

Oh yeah!!!! Dont mess with oss utlandssvenskar!!

 

 

 

Detta star i SvD idag... YEAH BABY!!!

 

Ikea backar om leverantörer

 

 

"Ikeas beslut i höstas om att sluta sälja externa varumärken i livsmedelssortimentet väckte starka reaktioner. Nu backar Ikea på beslutet. Ett ofullständigt sortiment gör att de externa leverantörerna välkomnas på nytt, skriver tidningen Fri köpenskap."

 

 

Ni utlandssvenskar...las and be happy! :)

 

 

 

http://www.svd.se/naringsliv/ikea-backar-om-leverantorer_6791231.svd

 

 

 

 

 

 


Snow... go away!

Hur kommer det sig att tiden ALLTID ska ga sa grasligt fort? Nu ar aven denna helg snart over... bara sadar. Kom precis hem fran "Rios". Blev middag dar med hubby och kusinen Anibal. Mycket gott, mycket matt. Orkade inte ata upp allt... as always, sa nu har jag lunch med mig till jobbet imorrn... toppen! Delade pa en Chocolate Chimichanga till efterratt... ahh, den ar ju bara FOR god! Ar som en fried chocolate burrito med glass o gradde... inte varldens nyttigaste, men ooOj sa god! Sist jag var dar och at den var nar mina foraldrar var har och halsade pa till min graduation forra, nej forr forra aret... sager ju det, fort tiden gar!!

 

Pappa o jag pa Rios 2010

 

Elise och mamma

 

Goda chocolate chimichanga!!!

 

I torsdagskvall blev jag helt plotsligt baksugen, sa vid 11pm stallde jag mig och bakade en rulltarta...

 

:P

 

Im getting there...

 

Basta till sist...

 

Sjalvklart glomde jag att ta en bild nar den var klar... och nu ar den slut. Men ni vet val hur en rulltarta ser ut sa det var nog inte hela varlden. Den gick verkligen at som smor har hemma! Far kanske gomma den nasta gang...haha!

 

I fredags efter jobbet gjorde jag lite errands, sen kopte jag med mig mat och akte hem till Johanna o gjorde henne sallskap innan hon skulle aka till jobbet. Tanke jag skulle aka hem o ta mig en liten nap, da jag aknde att det hade vart behovligt, men blev inte riktigt som planerat. Borjade prata med sverige nar jag kom hem, sen ringde mannen sa jag var tvungen att aka o hamta honom pa jobbet och sen var det dags att traffa Sarah pa Red Lulu's, da vi hade lite catching up to do. Senare pa kvallen/natten borjade det snoa... och det snoade och snoade och nar vi vaknade upp dagen efter sag det ut sahar..

 

Blev inte sa mycket gjort... var bara hemma hela dagen o mos i varmen. Har hort att det ska bli +10 grader och regn i borjan av veckan... jamen det var val nodvandigt da med denna sno...:P Idag blev det iallefall en vanda till IKEA med Sanne... det ar farligt att aka tid for det ar alltid en massa jag vill kopa med mig hem... grejer som jag vill ha nar vi flyttar till eget. Men jag far hejda mig... patience johanna. Kom iallefall hem med en liten lampa (samma som jag rakade ha i golvet sa den gick sonder for nan vecka sen), och dessa...


Utmaning!


Har fatt en blogg utmaning sa tankte inte vara samre an att fullfolja den... Here we go!

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Hmm.. for 10ar sedan var jag 18 going on 19, gick sista terminen i 3:an pa gymnasiet. Akte till Trysil, Norge i en vecka for att aka brada med kompisar.. ramlade andra aket forsta dagen, fick en spricka i handleden...awsome. Hade praktik halva terminen och planerade student och vad jag skulle gora efter... plugga vidare fanns inte med pa schemat just da. Jobba, spara pengar och aka till USA och plugga var vad jag hoppades pa och sa blev.. (a couple of years later..:)



2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
For ett ar sedan hade vi varldens vinter har och jag jobbade mycket hemifran da man knappt kunde oppna dorren pga av all sno. DA om nat fick vi sno sa det heter duga... kom inte o snacka snostorm sa fort det faller nagra fa snoflingor som inte ens stannar pa marken..:P Har ska ju namligen order storm vara inblandat sa fort man hor talas om sno. Mannen brojade jobba pa "The Melting Pot". Planerade brollop nr 1...
3) FEM SNACKS DU GILLAR
1. Peanutbutter and apples
2. Chips
3. Popcorn
4. Frukter (helst exotiska, men vanliga ocksa hem)
5. Svenskt godis

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Nationalsången
La mar estaba serena
Journeys-Dont stop believin'
Manga melodivestival-latar

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR:
1. Kopa var vi nu kommer sla oss ner, skulle det blir sverige sa en lagenhet i  NYC (eller tvartom) och nat litet beach-house pa nan fin strand..:)
2. Hjalpa nara och kara och se till att de har det bra
3. RESA
4. Investera sa man kunde bli ekonomiskt oberoende.
5. Shoppa

6) FEM DÅLIGA VANOR
1. Har en tendens att skjuta upp saker till sista sekund.
2. Oroar mig for massa smasaker i onodan.
3. Kan vara valdigt velig av mig.
4. Satter jag mig ner i soffan har jag en tendens att fastna dar...
5. Ar troligtvis varldens mest onyttigaste person (varfor maste det mesta onyttigt vara sa gott??!).

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
1. Umgas med nara och kara
2. Resa
3. Shoppa
4. Mysa
5. Skratta

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA
Ska val adlrig saga aldrig, things and time chances. MEN just nu..
1. Onepiece
2. Uggs
3. Hoga hogklackskor... jag kan verkligen inte ga i sanna, bambi pa hal is ar vad jag ar!
4. Allt med axelvaddar
5. Obekvama klader eller sant jag inte gillar...:P

9) FEM FAVORITLEKSAKER
1. Laptop
2. Blackberry
3. Min kamera
4. Johanna o Sannes Wii + Mario-kart
5. Ja just det...

10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN
De flesta har jag redan sett gora denna utmaningen, men de jag inte sett an ar: Sarah i NYC, Emilia i AZ... och alla andra som laser som kanner sig utmanade..:) (Vet ju inte vilka det ar som laser, sa lanka om du som jag inte kanner till vill gora det sa kan jag fa kika in ocksa..:)


Idag, igar, forra veckan, for 10 ar sedan....

***

 

Har vart en ratt lugn och skon helg. I lordags var det fint vader igen sa jag o johanna gav oss ut pa en skon och uppfriskande promenad, sen blev det lite mariokart pa det och lite senare spelade vi tjejer "Utan tvekan" och jag var abolut S A M S T pa det...:P Haha, men oj vad kul det var! Var oslagbart skont att vakna upp pa sondagen med bara vetskapen att man var ledig pa mandagen da det var "Martin Luther King" Day. Alltsa, ingen sondagsangest... inte for jag brukar ha det numer enda...:P Men minns hur det var ibland nar jag gick pa college, da var det annat minsann...haha. Men langre helg och mindre jobbvecka ar aldrig helt fel, aven om jag trivs pa jobbet. Pratat lite med Sverige och atit hemmagjorda empanadas... mumma! Haft svenska lektioner med mannen och var nara till en liten olycka i bilen...:P Igar (mandag) gjorde jag absolut NADA, nothing, ingenting, niente och det var sa skont! Eller ja, lite gjorde jag ju, men inga tider att passa, bara vara... M hade hittat en gammal bok fran hans "English 102" class for langesen och vi borjade lasa en story dar i, sen diskuterade vi den och hittade filmen pa youtube som vi tittade pa. Very intresting i have to say...

 

En annan liten komisk sak ar att igarkvall satt jag och hans kusin och pratade lite pa tragglig spanglish, (engelska o spanska) och kollade pa kort. Kollade pa massa gamla, bla annat fran tiden jag pluggade i LA. Traffade fyra killar fran Chile dar vilket jag inte var sen att beratta... da pekar kusinen pa ena killen och fragar om inte det var Marcelo... whateverhislastnamewas. Ja, Marcelo vet jag att han heter men hans efternamn kom jag inte ihag... trodde ju da att han kande honom... snacka om att det hade vart en small world. MEN, da gick han in pa youtube och visade mig ett klipp fran ett kant tv program, och vem var reportern om inte HAN!!! Haha, och visst var det samma Marcelo!!! Coolt! Har pratat med grabbarna och vi tanke forsoka fa ihop en liten reunion nasta gang vi aker till Chile... hade ju vart sa kul om det gick vagen! traffade dom -04, da var jag 20, ena killen var bara 18 och de tre andra killarna var 26.... hjalp, det var ett bra tag sen ja... Igarkvall borjade det dessutom snoa... noooooo! Vill inte, vill inte. I know, jag har blivit sa anti vintern har, men det ar bara for att jag vet att alla blir som forlamade sa fort det borjar falla tre snoflingor... sa har nojer jag mig om vi far en vit jul. Marken blev snotackt, men inte mer, sa det var inte sa mycket att hanga i julgranen som tur var. Efter idag ar allt borta igen till min stora gladje och till kusinens fortret... Ar glad om jag inte ser nan mer sno for iar... forutom om vi aker upp till bergen och aker brada/skidor forstass...:) ikvall var det Happy Hour after work... alltid nice!

 

 


Kan inte hjalpa mig... har kommer nagra bilder fran varan liten memorylane igar...

 

Har ar Marcelo(Chile), David(Georga), Jorge(Chile, Hernan(Chile) och Akiko(Japan) och jag pa Six Flags Magic Mountain. (2004)

Har ar aven den 4:e Chilenaren med... Marco.

Ett X-antal ar sedan...haha

Sota brorsan! Sjalvklart att HAN fick lockarna...

Harliga Trysil 2002

Sommrar i varmland

Mer varmland...

Jag o syrran pa pask...:P

Sommar pa Blido -97/98(??)

Teide, Teneriffa -99

Tunisien-01

-02

Ahh, i could go on forever... so many pictures, so many memories...:)

 

***

 


A little of this and that...

...ooOj, ar hemma sjalv. Ovant och valdigt tyst ar det. Lite skont ocksa maste jag erkanna. Har kannts som det vart fullt hus har sen jag kom hem igen... sa lite lugn och ro skadar inte kanner jag. Nu har jag vart hemma i 2v redan... och om 2v aker kusinen hem. Sen ar det redan februari... Time flies. Pa mandag ar det Martin Luther King Day och da ar the office closed sa det blir langhelg for min del...yay! Pa onsdag borjar mannen skolan igen sa da ar det verkligen back to reality igen..

 

Lite random, i know men en kompis la upp denna bild och jag kunde inte hjalpa mig...haha, ja, vad ska man saga..:P

 

Har kommer nat helt annat... Time square NYC...:)

 

Bordet ar dukat..:)

 

Nyarsmiddag med tjejerna!

 

Johanna o Paul... haha, very cute! :)

 

:)

 

Fin ljusstake jag kopte i sverige..:)

 

Blev en del random pictures har nu markte jag... oh well!

Ha en trevlig helg allesammans!

 


The Melting Pot och julafton igen?

Kom precis hem fran The Melting Pot... lite sa dar oplanerat, men otroligt gott! As usual! :) Mannen jobbade i morse och skulle jobbt hela dagen var det tankt, men sa fick han sluta tidigare och iochmed att han var pa sjukhuset for flera veckor sedan da en arbetskollega skadat sig pa jobbet som han foljde med fick han en maltid gratis, sa da hade chefen sagt till honom att han kunde ta frugan med sig och komma in ikvall om vi inte var upptagna. Det tackar men ju inte nej till...:) Men hade jag vetat det tidigare hade jag nog inte atit nat pa hela dagen...haha.

 

Nar jag slutat jobbet lunchade jag med johanna pa Sierra Grille... mumma! Tror jag kanske borjar dra pa mig en forkylning..:( Har kant mig lite sa dar de senaste dagarna, men hoppas det inte blir sa farligt av det. *haller tummar och tar* orkar inte med att bli sjuk...

 

 

Innan vi akte till The Melting pot tog mannen tog en liten nap, och jag var inte langt efter att gora detsamma...

 

Dom som jobbar dar vet att jag alskar chocklate covered strawberries... sa detta kom dom ut med till mig nar vi atit klart..:)

 

Happy happy! :)

 

Sen fick vi notan...:P

 

Jatte mysig kysig kvall! Maste saga att det var valdigt vad folk vi hade vid varat bord dock... sjalvklart stannade alla som jobbade dar till och prata lite med oss lite nu och da, sen traffade vi pa en annan vi kanner som var dar med jobbet, sen var det aven ett gang svenska au-pair tjejer som var dar som kom forbi och pratade lite...

 

***

 

 

I Onsdags nar jag kom till jobbet mottes jag av detta pa mitt desk...

 

What a nice surprise...:)

 

Haha!

 

Inte nog med det, sen kommer chefen in med en liten julklapp som han hade delat tu till alla pa julfesten, men eftersom jag var i sverige da fick jag den nu... en jattefin armbandsklocka med cableready logon i... kandes ju som det var julafton all over igen med alla presenter man fick.. haha! Sen har jag fatt hora att jag har vart saknad... och "its good to have you back, johanna"... kanns ju alltid bra att fa hora lite sant...:)


Back to reality...

Sa var man tillbaka i staterna igen da... Borjade jobba igar igen sa nu ar det back to business. Kom hem i fredags, byte i Norge och tullen i Newark gick valdans fort... sen stod min underbare man och vantade pa mig nar jag kom ut. Da kandes det bra att vara hemma igen. Denna gang var det lite extra jobbigt att aka ifran dom dar hemma pa nat satt... brukar inte vara sa kanslig annars, men denna gang var det jobbigt maste jag erkanna. Tiden gick alldeles for fort. Men som sagt, kandes mycket battre nar jag fick krama om mannen igen! :)

 

Tankte ge mig pa en liten recap om tiden hemma i sverige och fram tills nu, men ar alldeles for trott kanner jag... far bli en liten stor bildbomb istallet... for now iallefall, sa far vi se om det kommer mer sen.

 

 

Julshopping med brorsan

 

Traffade fina kusin Elina i Uppsala

 

Dax att pynta granen... Pappa satter i the lights..

 

...och jag hanger i resten...

 

Sen ska det bakas...

 

...och sla in julklappar...

 

Goa mamma o pappa!!

 

Mina harliga syskon!

 

The boys...

 

Min niece Alma och jag

 

Bordet ar dukat..:)

 

Brorsan hugger in i julmaten..

 

Det knackade pa dorren och vem kommer om inte...

 

..moahahaa!! David da! Vad gor man inte for syskonbarnen...:P Klipper ut en tomtemask, satter pa lite bomull och tejpar med silvertejp...haha, good job brorsan!

 

Fina Alma!

 

Sa var det julklappsoppning...

 

Till slut var det grejer overallt...

 

Traffade faster och farmor pa juldagen

 

Fina Stockholm

 

Gamla aupair kompisar... Emma & Katten!! :)

 

Mys i soffan

 

Min harliga morbror Samuel... (Sampo)

 

Fika time med kusinerna

 

Godingen..:)

 

Sweet dreams

 

Nu ger jag upp och gor som mina newphews har... sov gott!!


RSS 2.0