Rekord!!

I söndags (förra söndagen) skickade vi in allt till Migrationsverket angående hubby's förlängning. Dagen efter, förra måndagen fick vi ett email där det stod att ett beslut hade fattats och att detta beslut skulle komma som ett brev med posten. Vad såg jag i brevlådan idag??? 

Jo detta!!!

Det måste ju väl ändå slå alla rekord! EN VECKA!!! Hade det inte vart för att det var jul förra veckan med alla röda dagar jade vi säkert fått brevet förra veckan. Helt sjukt! 


Merry Jul everyhopa!

Hoppas ni alla haft en fin jul. 
 
På julafton åkte jag hem till mina föräldrar under tiden hubby jobbade. Hjälpte till att förbereda maten och slå in de sista klapparna. Lagom till Kalle skulle börja åkte jag och hämtade hubby från jobbet. Sen åt vi när vi kom tillbaka. Mammas syssling med familj samt brorsans fästmö och hans blivande svärmor samt sister-in-law (vad det nu heter på svenska igen?!) var också där. Vi fikade och bara mös tillsammans. Började tillochmed snöa på eftermiddagen... Myyys! På kvällen delade vi ut julklapparna och efter det åkte vi hem till oss. Pappa agerade tomte till grannen men vi blev utan en iår. Hade inga småbarn här iår. Hade gärna stannat över, men hubby skulle upp och jobba dagen efter...
 
 Brorsan, Luz Maria (Nancy's mamma), Nancy (brorsans tjej), mamma och pappa
 
 
 
 
 
 
TBT 2012....
Det var sista julen i USA innan vi flyttade. Först åkte jag hem till mina fina tjejer och åt svenskt julbord samt delade ut lite julklappar, sen fortsatte julen hos my brother-in-law med hubby och hans familj. Där blev det allt annat än ett traditionellt svenskt julbord..:P Det bjöds på massa god mat som min svärmor lagat, det spelades musik och dansades en hel del till chilensk cumbia. Spansk julmusik... lät inte så jul-igt i mina öron. Annorlunda men kul. Man märker verkligen när det kommer till holidays att vi kommer från olika kulturer. Vad som är jul för mig är inte jul för hubby, och vice versa. Det kan jag tycka är spännande, man lär sig något nytt, får prova på nåt annat, se hur andra gör samtidigt som det kan vara lite jobbigt kanske vissa stunder. Man delar inte samma traditioner på samma sätt. Men och andra sidan kan man skapa sina egna tillsammans. Blanda lite från bådas världar..:)
 
Back in 2012
 
 
Då fick man titta på kalles jul på datorn..:P
 
Mat a la Chilensk julmat
 
Familjen samlad
 
 
 
 
 
 

Inte vad vi planerade...

Idag skulle vi åkt hem till mamma och pappa och äta middag, klä granen och bara mysa. Brorsan och hans fästmö samt hennes mamma och syster skulle också vara där idag. Åkte vi dit då? Nej. Varför inte? Jo för dumma matförgiftningen satte stop för det. Vi beställde hem mat igårkväll som vi säkert inte skulle gjort, men det är ju alltid smart att vara efterklok, right? Vi kunde ju omöjligt veta i förväg att det skulle bli så här... Har vart däckade hela dagen. Not exactly what we had in mind. Suck...:(

Brazilian Christmas party!

I torsdags var det julfest med jobbet. Årets tema var Brazil och det hölls till på Debaser Hornstull strand. Vi tog med oss grejer till jobbet så bytte vi om och gjorde till oss lite efter vi slutat innan vi skulle dit. Caiprinhas stod uppdukade på rad när man kom in. Alla fick en varsin välkomstdrink, sen fick man dra en lapp ur en skål där det fanns olika frukter på som motiv. Jag fick en bild på en banan- därav skulle jag sitta vid bananbordet. Det var lite mingel innan vi gick till bords.. När man kom in i stora salen var det flera långbord uppdukade och lokalen var pyntad med massa brasilianska flaggor. Jag hittade annanasbordet, melon, avokado, apelsin, kiwi, mango, fotboll och sen mitt bananbord..:) Det bjöds på trerätters. Inget traditionellt svenskt julbord här inte utan brasilianskt..:) Under tiden vi åt var det lite underhåll på scen emellanåt samt quiz. Det bjöds på rockband a la UR, julsånger, sambatrummor och samba rytmer. Senare kom även samba dansare in iklädd i typiska Rio de Janeiro carnival style..:) Det minglades runt och mycket dansande till samba rytmer. Härlig stämning och otroligt roligt tema på julfesten. Vissa hade verkligen gått all in.  Synd bara att det var en torsdagskväll och att man var tvungen att jobba dagen efter. Att man sen missade bussen och kom hem mycket senare än planerat var ju inte det roligaste heller när man sen skulle upp bara några få timmar senare. Jag var helt död... Det gick bara inte att ta sig upp... Jag var redan trött innan julfesten och stanna ute så sent gjorde ju mig inte mycket piggare om man säger så, men oh well... Riktigt kul var det iallafall! :DInte världens bästa bilder.. Men det var det eller inget..:P


Julgalan!

I lördags var jag på en mother-daughter date night. Kan inte minnas sist det var bara jag och mamma som gjorde nånting bara vi. Så jag bjöd me henne på julgalan i Globen i lördags. Det bjöds på julbord samt julshow. David Hellenius och Peter Settman var konferencier och Ace Wilder, Magnus Uggla, Lasse Berghagen, Lena Philipsson, Ebbot, Miriam Bryant, Timbuktu, Petra Marklund, Bo Kaspers Orkester och Alvaro Estrella var det som uppträdde. Vilken show!! Vilken kväll!! Jättemysigt!! :) Åt massa gott gjorde vi också. Riktigt lyckad kväll! Kan absolut tänka mig att gå nästa år igen..:) 
 
 
 
 

Flash back!

Åh.. Hittade denna igår..

Kunde ju självklart inte låta bli att lika lite i den... Took a walk through memory lane.

Många minnen som kom tillbaka. Satt där och drömde mig tillbaka allteftersom jag bläddrade i kalendern samtidigt som jag gottade lite på dessa godsaker..:)Renewal


Nu har det alltså redan gått två år sen vi ansökte om uppehållstillstånd till hubby. Fort det går!!! Så nu är det alltså redan dags att ansöka om förlängning. Har skannat hans pass på jobbet, ska bara fixa resten nu. Inte alls samma process som med Green card! Detta går mycket fortare, smidigare, inte lika komplicerat och mycket billigare! :)


Christmas came early this year!

Inte nog med att jag fick hem min efterlängtade andra hälft i torsdags, så tog han även med sig en av mina resväskor jag lämnar kvar hos svärföräldrarna då jag inte kunde få med mig allt när vi flyttade. Happy happy!!!

Inte nog med det, han hade dessutom köpt med sig mitt favorit schampoo! Och inte bara EN flaska heller!!! :) 

Sen kom dessutom dessa..:)

Jag var verkligen som ett barn på julafton!! :)

Amsterdam och IDFA!

Ja nu är det lite mer än en vecka sen jag kom hem från Amsterdam. Hade några spännande dagar där nere. 

Åkte ner på söndagen den 23:e, efter inte alltför mycket sömn natten innan. Kom hem lite senare än planerat från min jobbarkompis 40års fest.  Höll på att glömma passet. Bra Johanna. Landade i ett soligt +13 gradigt Amsterdam. Inte helt fel, bättre än Sverige..;) Vi var fem personer sammanlagt från jobbet som var där samtidigt. Jag bodde på samma hotel som min chef. Dock såg jag knappt till henne speciellt mycket. Hann med att utforska staden, titta på en hel del filmer, träffa distributörer, bl.a. en del som jag har massa mailkontakt med. Kul att få ett ansikte till vem man alltid skriver till..;) Ätit massa gott och träffat massa folk.  

Det var första gången jag var till Amsterdam. Gillar den staden. Väldigt mysig, med kanaler nästan överallt. Stort utbud av restauranger-sånt gillar jag! Hålländarna verkar väldigt trevliga. De jag stötte på iallafall..:) En riktig cykel-stad. Det var cyklar överallt! Dock körde de lite som galningar ibland, så det gällde att man var vaken och på sin vakt..:P Nåt jag inte gillade dock var lukten. Ni vet, Amsterdam. Det gick verkligen inte att undgå den för fem öre.  Men om jag bortser från lukten så gillade jag Amsterdam skarpt! :)

 :)
Less than 24 hours!!

I morgon kommer äntliiiigen hubby hem!! Nu är det snart nästan två veckor sen han åkte till USA. Egentligen skulle han först ha kommit hem igår, men eftersom han inte börjar jobba förren på lördag bokade han om biljetten och stannade två dagar till. Skulle jag säkert också gjort om jag var i hans sits. Är ju inte så ofta han är där så det gäller ju att passa på. Men i morgon ska jag äntligen få krama om honom igen. Som jag längtat! :) No more gräsänka!

RSS 2.0