4:e advent!

I väntan på att pappa ska komma och hämta oss spelar vi nu kinect... Jättekul!! :) 

Snart är det jul.. Helt sjukt! 





Jullov!!!

Änteliiiigen!!!! Jag säger då det.. Denna julledighet hade inte kunnat komma mer lägligt!! Den här sista veckan har vart tuff. Eller ja, de sista månaderna har vart riktigt tuffa! Alldeles för mycket att göra på alldeles för kort tid! Jag vet ärligt talat inte om hade pallat att jobba en vecka mer.. Jag har vart så nära gränsen ett antal gånger det är nästan skrämmande! Jag är helt slut nu... Som tur är, är att jag vet att det inte kommer vara så här crazy at work hela tiden. Det kommer gå över till det normala. En annan sak som lättade mig var att jag fått mitt kontrakt förlängt till sista mars. Så nu kan jag pusta ut för några månader.. Se vad som händer sen. 

Natten till onsdag sov jag knappt alls.. Kunde inte somna.. när jag väl gjorde det sov jag de få timmar väldigt dåligt så jag var helt slut på jobbet på torsdagen. Inte blev det bättre av att vi skulle ha julfesten men jobbet igårkväll. Allt jag ville göra var att åka hem och sova.. Men inte kunde man missa julfesten heller..:) Det var 70-tals tema... Jättekul var det! God mat, band som spela, uppträdanden, tävlingar och massa dans till 70-tals musik hela natten...:) Fick dessutom springa till tunnelbanan, då jag inte kände för att mossa den sista som gick för natten. Var dock inte det bästa jag gjort.. Springa, när man är så trött i högklackat.. Ajaj. Däckade rätt fort när jag kom hem, men hann knappt blunda innan klockan ringde kändes det som och man skulle upp och jobba.. Jeez... Jag var en levande zombie!!! Men imorgon är det namne mig ingen klocka som ska ringa och väcka mig!!! Fattas bara att nåt annat gör det bara för att... 

På söndag åker vi hem till familjen min för att sen på måndag åka ner till mormor o morfar och sen slutligen hem till syrran där vi ska fira jul allihopa. Hubby's första jul i Sverige.. Ska bli spännande att se hur han upplever den! 


Jag och chefen..:)




SRF

Hej,
Jag heter Johanna Barboza och jag är ordförande i Slaskarnas riksförbund (SRF). 

Varför.. varför ska jag A L L T I D lyckas spilla på mig, speciellt om jag har vitt på mig!! Every single freakin time!! Jag borde inte få bära vitt tydligen... Mitt klantiga nöt!! 

3:e advent!

Idag blir det en lazy sunday. Det bestämde vi igår. Inga måsten, bara vara...:) Vill vi ligga och dra oss i sängen hela dagen gör vi det, vill vi ta naps gör vi det, vill vi kolla på film hela dagen gör vi det... Känns som vi behöver en sån dag för att orka med sista veckan nu innan jul! 

Igår mötte vi upp en jobbarkompis till hubby och hans flickvän som var och hälsade på över helgen på O'Learys i gamla stan. Delade på varsin nacho plate med dipp till.. Beslutade nämligen att äta lunch tillsammans på Cocodrilo istället för där så det blev bara en liten appetizer. Sen gick vi direkt till Cocodrilo för god mat! Blev en sen lunch och kanske inte var det bästa att äta just då, då vi var hembjudna på middag at 7pm hos ena chilenaren vi träffade i London på fotbollsmatchen. De bjöd på jättegod mat.. Vi åt i mängder kändes det som med hos efterrätt. Dock tog det stopp för mig, jag var så mätt så jag bara ville spy. Gjorde aldrig det tack och lov, men jag var så mätt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Kändes som man hade ärit tillräckligt för hela veckan..:P Kändes som man dessutom hade ätit konstant sen två-snåret till typ 11pm!!! Det gör jag inte om igen vill jag lova.. Inte kul att vara FÖR mätt!!  Kom inte hem förren vid 2am.. Men kom inte i säng förren vid 3-halv 4...:O 

Happy lazy sunday och glad 3:e advent!!! :)






Lusfia!

Nej, Lucia är det ju idag! :) Började dagen med att titta på Lucia på TV:n med lite frukost och pepparkakor... Myys! 



Sen blev vi väldigt försenade till jobbet.. Det hade varit en brand i tunneln vid skanstull.. Så inga tåg gick mellan Hötorget och Globens gröna linje. När vi kom till t-banan på brommaplan var det smockfullt på perrongen!! Det stod att nästa tåg skulle komma inom en minut.. Det var den längsta minuten jag vart med om! :P När tåget väl kom var det ingen som kunde kliva på då alla redan stod som packade sillar. Alla började rusa till bussarna för att ta andra vägar in till stan, men det var samma där, så vi  beslöt oss för att gå och köpa oss frukost. Eller ja, hubby gjorde det då han inte hann äta hemma och jag gjorde honom sällskap tills det värsta lugnt ner sig. Sen kom bi iallefall iväg till slut.. Fick dock ta en annan väg fram till jobbet och blev lite sen, men det var jag inte ensam om vill jag lova...

På måndag ska vi byta plats på jobbet, så dagen gick åt till att rensa, städa och packa. Tog nästan hela dagen.. Sjukt mycket saker vi hade!! Jag packade mitt i tre kartonger.. de flesta andra hade bara en kartong.. Opsie! Men sen har ju jag massa digibeta/ HDCAM tapes/hårddiskar/dvd:er och annat extra som tog upp typ 1,5 kartong! Chefen bjöd på lussebullar mitt i röran också.. Mumma!! Tänkte jobba hemifrån på måndag.. Sen är det bara F Y R A dagar kvar tills lite jul ledigt!!! Ska bli riiiiktigt skönt men känner mig sjukt stressad över att det är sån kort tid kvar och mycke att göra(!!) 




So, lucia.. Kommer ihåg att alla svenska holidays och traditioner blir extra starka och viktiga när man bor utomlands.. Eller ja, för mig blev dom det. Sist jag var i Sverige på lucia var 2004... Det var ett tag sen sist om man säger så. 

Denna bild är tagen ÄNNU längre sen.. Jag och syrran mitt i luciatåget på dagis.. Ser måttligt roade ut..:P

"Sankta lucia, ge mig en tia. Tian var trasig, lucian var knasig..." Nejdå, så går den visst inte... :P men glad lucia på er allesamman var ni än i världen befinner er och oavsett om ni firat den eller inte! :) 




Första snön!

I fredags kom första snön! Eller nja, det snöade lite nån dag tidigare i typ 3min, but that was about it så det räknas inte riktigt tycker jag. Det hann ju inte ens bli vitt på marken få...

I helgen var vi hemma hos mamma o pappa. Var på julkonsert i Uppsala, hälsa på valparna igen och sprang oväntat på en gammal aupair kompis!! :)



Idag har jag jobbat hemifrån... Behövdes. Det är så sjukt mycket på jobbet nu. Alla drar i en från höger och vänster och självklart att allas saker viktigast! Ibland känner jag bara för att skrika rätt ut. Jag hinner knappt göra klart en sak innan jag har 10 nya saker som ligger och väntar på mig. Jag hinner knappt ta lunch eller gå hem i tid då jag ska bara göra klart det jag håller på med. Men innan jag hinner avsluta nåt jag jobbar med har jag redan börjat med sak nr 2 som jag också bara måste avsluta.. och så håller det på. Vet inte hur många hånger jag säger "jag ska bara" dagligen.. har tappat räkningen. Även fast jag går hem för dagen har jag fortfarande jobbet i tankarna.. Har inte fått en riktig god natts sömn på ett tag då järnan alltid numer går på högvarv och tänker jobb dygnet runt! Får ont i huvet av bara jag tänker på hur mycket det är just nu... Nu är det bara denna och nästa vecka kvar, sen tar jag lite julledigt. Kommer väldigt lägligt måste jag säga!!!! Måste bara överleva fram tills dess...


 

I'm still alive!!

Igår hade jag ont i magen och huvet hela dagen, kunde inte sova nåt alls natten till idag... Jag var lite av ett levande vrak.. Why, jo för nåt jag bävat för så länge var nu dags. Jag skulle till tandläkaren idag. Låter säkert jättefånigt, men ja, jag erkänner- jag är 30år och har V Ä R L D E N S tandläkarskräck!!!!!!!!! Sist jag var till tandläkarn var 2011, och innan dess var ännu längre sen. Sen har jag alltid sagt att jag ska gå så fort jag kommer till Sverige igen.. Gjorde jag det förra sommarn när vi var här.. Nope. Gjorde jag det strax efter vi flyttat hit.. Nope. Bara att ringa och bokat tid har jag dragit på så länge som möjligt och det var med en stor klump i magen jag ringde och bokade tid. Det är nåt av det värsta jag vet.. Jag skulle inte vilja gå dit även om nån betalade mig 1000:-!!! Så illa är det... Det är ju bra att dom finns och att man kan gå dit och se till att ens tänder är friska. Men gick det ändå och slapp jag bara gå dit hade det vart så bättre!!!

Fick dessa fina från hubby som plåstren på såren..:)



Round two!!

På fredag ska jag tillbaka för en andra intervju!!!! Ahh, nu blir jag nervös ju.. Har aldrig vart med om en andra intervju förut, är det bra eller dåligt tro?

Glad första advent!!

Säger man förresten så? Glad advent? :P



Blev inget bak igår då det vi inte hade alla ingredienser hemma. Blev detta istället då..:)

Men nu så.. Nu har jag kommit igång och mycket mer bakande ska det bli i veckan! Rimbobullarna är först ut..:)




RSS 2.0