Rekord!!

I söndags (förra söndagen) skickade vi in allt till Migrationsverket angående hubby's förlängning. Dagen efter, förra måndagen fick vi ett email där det stod att ett beslut hade fattats och att detta beslut skulle komma som ett brev med posten. Vad såg jag i brevlådan idag??? 

Jo detta!!!

Det måste ju väl ändå slå alla rekord! EN VECKA!!! Hade det inte vart för att det var jul förra veckan med alla röda dagar jade vi säkert fått brevet förra veckan. Helt sjukt! 


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Grattis!!! Gud så skönt att ha det fixat :) Hur känns det för er nu när ni varit här i 2 år? Känner ni er nöjda eller har ni tankar på att åka tillbaka?

I Mars kan jag och min aussie fästman/sambo äntligen ansöka om hans PUT! Var inne på migrationsverkets hemsida och såg att handläggningstiden för förlängning bara är fem dagar. Kunde inte tro att det var sant! Men nu när jag ser det här så vågar man kanske tro på det :) Haha. Tycker bara att den infon man ska bifoga är så.. knapp. Bara kopior på bådas pass/id och blanketten "försäkran om samlevnad" som bara är på TVÅ sidor https://www.migrationsverket.se/download/18.67f94264148277f3f988b8/1410330673379/fors_saml_242011W_sv.pdf ?! Haha, jag hade ställt in mig på något sååå mycket värre. Tänkte att PUT-ansökan måste ju vara maffigare än ansökan om det första tillfälliga uppehållstillståndet just eftersom permanent ska vara forevah-evah! Fyllde ni i något i "Övriga upplysningar som du vill lämna till Migrationsverket"-rutan? Kan inte komma på vad som vore bra att skriva där men vill ju inte behöva komplettera med mer info sen. Var det verkligen bara det där formuläret och kopior på pass/id ni skickade in? Tänkte att det kanske kommer några fler steg som man inte kan se förens man är inom 30-dagars perioden och kan börja fylla i formuläret på hemsidan.

//uppehållstillstånds-filosofiska Rebecca :)

Svar: Hej Rebecca! Tack!!! Javisst, det är sååå skönt!! Som sagt, lite skillnad på processer! :P Sjukt att vi snart vart här i två år redan, men det känns bra. Har inga planer på att flytta tillbaka just nu iallafall. Dock kan jag säga att vi var där och nosade i våras pga vissa saker. Inte dock för att vi helst ville just då men mer för vår överlevnad. Men det löste sig och det blev inget med det..:) Vi får se vad som händer längre fram, men just nu vill vi vara här:) Hur går det för er? Trivs din kille här? Han måste väl också snart vart här i två år väl?

Ja, jag håller med dig, det gick ruskigt fort! Och yes, det enda vi bifogade var kopior på våra pass. (Han har två), samt samlevnads blanketten. Sen när vi väl gjorde ansökan fick man ju fylla i en del frågor. Men det var inget speciellt. Frågor som om ni bott tillsammans hela tiden, och om ni planerar att fortsätta bo tillsammans typ.. Samt personlig info. Inget krångligt alls. Så ni behöver inte oroa er..;) Du får gärna höra av dig om det skulle vara nåt du undrar över. Lycka till! (Tror ju dock ni inte behöver det..:P)
loppansworld.blogg.se

2015-01-20 @ 13:35:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0