Happy 2 year Anniversary!!

 
<3

Game on!!


Födelsedag, Ankrace och årets första grillning!

I fredags var det min käre mors födelsedag. Kom på det att det var nio år sedan jag var hemma på hennes födelsedag sist.... NIO år...sjukt. Jobbade som vanligt på dagen men gick hem lite tidigare då det var rätt lugn och alla hade typ redag gått för helgen. Pappa hade kommit hem tidigare och stadat hela huset sa mamma inte skulle behova gora nåt när hon kom hem. Vi kom hem ungefär samtidigt, hann äta middag tillsammans innan grannarna kom över.. strax efter kom en efter en och helt plötsligt var det fullt hus här. Det var en salig blandning av släkt och vänner. Tyckte det var så kul att även jag kunde få vara med en sån här gång, jag som aldrig kunnat vara med förut. När de sista gästerna gått hem vid midnatt var vi alla rätt slut... väldigt rolig kväll!! :)
 
 
I lördags åkte mamma hubby och jag in till Örsundsbro för Ankracet... Det här Ankracet hålls tydligen varje år i April. Mamma köpte fyra lotter (fyra nummer). Dessa nummer är klistrade på plastankor som släpps ner i ån i Örsundsbro, sen är det försten till mål... även 2:a, 3;e och några fler vann priser. Man vann presentkort på ICA:t i byn... och lite annat. Ett nummer som vann var 486, mamma hade 485... osis. Såg ut som hela byn hade kommit ut denna soliga dag för att hejja på sina ankor...haha! Lite annorlunda...
 
 
Var jätte fint väder igår, riktigt skönt! Sen hade vi premiär grillning här... sååå gott!!! Så gott att vi grillade även idag.. även fast det blåste lite mer. 
 
 
Mästerkocken himself
 
 
Nu dröjer det nog inte allt för länge innan ett flyttlass går dessutom...;D Happy happy!! Önskar bara denna förkylning kunde ge vika och halsont försvinna som jag drog på mig så vore det toppen!
 
Hoppas ni alla haft en bra helg!
 

Paket!

Johanna som är kvar i USA och jag tänkte göra ett litet byte... Jag skulle skicka henne en stor godispåse om hon skickade min typ av schampoo och balsam + mina örhängen som hon låtat av mig som jag glömde kvar. Jag skickade hennes paket förra söndagen, hon skickade mitt paket på måndagen (dagen efter). När jag kom hem i fredags låg det ett paket från USA och väntade på mig...:D
 
Ååååhhh så glad jag blev!! Mitt älskade schampoo som jag saknat sååååå!!! Önskar det fanns här med, men ikke sa nicke! :( 
 
 
I måndags kom Johannas paket fram... bara det att paketet var TOMT!!!! Godis påsen var tom!!!! Någon har alltså öppnat paketet, tagit ur godiset och antingen ätit upp det eller slängt det, lagt tillbaka en tom påse i paketet och tejpat igen för att sen skicka vidare ett tomt paket(!!!!!!!!) Jag blev helt paff när hon berättade det!! Trodde hon skämtade...  Så många gånger vi fått skickat godis till oss där borta och ALDRIG har vart med om liknande. Lite godis... det är ju inget dyrbart iallsina dagar!!!!! WHY???? Seriously... var de extra petiga pga av vad som hände i Boston eller WHAT??? Helt sjukt.... kan man inte ens skicka över lite godis längre?! Tur jag flyttade "hem" igen då i rättan tid....
 
 

NO

Igår blev det en heldag inne i stan...:) Vi åkte till Bro först, hubby klippte håret, gick ock kikade på tivolit som var in town, sen åt vi lunch på järnvägs pizzerian innan vi tog tåget in till city. Blev mycket gående igår... först gick vi till USA butiken, sen gick vi därifrån bort till medborgarplatsen där vi skulle gå på bio och se den Chilenska filmen "NO". Var perfekt timing, vi strosade omkring i stan, kollade i affärer och gick runt och mös i gamla stan. Solen lyste med sin närvaro och det var en riktig härlig dag! Bion började 6:15pm... majoriteten var Chilenare, men det var även en hel del Svenskar.
 
Detta är beskrivningen på SF's hemsida "Chile, 1988. För att blidka omvärlden har den sittande diktatorn Pinochet utlovat ett folkval. Ska han sitta i åtta år till - ja eller nej? Några oppositionella på en reklambyrå bestämmer sig för att göra det omöjliga - att försöka slå en motståndare som själv skrivit reglerna och kontrollerar allt. Genom en modern, ungdomlig reklamkampanj ska de få bort Pinochet från makten. 15 tv-minuter varje dag i en månad är allt de har - och vågar de egentligen lyckas?"
 

 
Kommer ihåg att hubby pratade om denna film innan vi flyttade till Sverige och i fredags ser jag i Metro att den skulle ha biopremiär i fredags så självklart att vi slog till och ville se den. Jag brukar inte vara så intreserad av politik, men detta var väldigt intresant. Det kändes mer nära på nåt sätt. Jag har själv vart där, kände igen mig på vissa ställen i filmen (inte för att jag var där just då), men sen bodde ju även hubby där då och hans familj/släktingar/vänner levde ju mitt i detta. 
 
När filmen var slut gick vi och mötte upp några kompisar på Östgötakällaren och blev kvar i stan ett bra tag... kul kväll.. kul dag!!!! :) Var inte hemma förren närmare halv 2 på natta... slocknade ganska så precis på en gång, var rätt trött kan jag lugnt säga! Lång men rolig dag! :)

Beröm! :)

Förra veckan var två kollegor till mig ner till Cannes, Frankrike och till MIPTV. A convention där distributörer/ produktions bolag och inköpare från TV stations från hela världen samlas och screenar nya program, säljer och köper program. Några från mitt gamla jobb i USA åker alltid till detta stora evenemang bland annat. Min kollega hade hängt med min gamle chef en hel del.. Haha. Anyhow, när mina kollegor kom tillbaka till jobbet i måndags fick jag en massa beröm. Nåt jag absolut inte förväntat mig.. Många olika distributörer som vi arbetar med hade tydligen sagt till mina kollegor hur nöjda dom är med jobbet jag gör och att de tycker vårat samarbete går smidigt och bra. Var väldigt oväntat, med de bara öste beröm över mig.. vilket självklart är jättekul att höra för då får man ju verkligen bekräftelse att det man gör är bra. Detta är något som de värdesätter stort sa de dessutom.

 

Inte nog med det, ett produktions bolag i California hade även skickat med en liten present... Jättesnällt!!! 

 

Made My day kan jag lugnt säga..:)


Bloggvärlden!

Jag var inte bland de första som tog mig ut i bloggvärlden, snarare tvärtom! Jag skrev på resdagboken när jag åkte över till USA som au-pair. Sen fortsatte jag när jag började plugga på college... sen var "min resa" slut... kändes det som. Sen skulle även resdagboken läggas ner... så det blev inget mer där. Hade då fått upp ögonen för några bloggar om svenska tjejer i USA... Months and months after hittade även jag hit. Anledningen till att jag skrivit är för att hålla nära och kära updaterade om mitt liv när jag inte vart närvarande här i Sverige. Sen skriver jag för min egen del... för det kan vara kul att ha och se tillbaka på senare. Tiden bara springer iväg och man gör så mycket på vägen, detta hjälper mig att inte glämma bort hälften av vad jag haft för mig...:P Det kan vara bra att få ur sig saker, bolla tankar och funderingar. Sen är har ju internet både bra och dåliga sidor... Kanske är klokt att tänka ibland på vad man skriver och hur. Allt kan tolkas olika, och man vet ju aldrig vad det är för nån som sitter på andra sidan skärmen...
 
Att genom denna blogg ha kommit i kontakt med andra bloggare jorden runt är så otroligt kul!! Vissa kan man relate to, genom att man "suttit lite i samma båt", man kanske går igenom samma saker eller så. Det känns som man känner vissa även fast man aldrig ens träffats på nåt konstigt vänster... Nu har jag haft turen att få träffa två "bloggvänner" redan. Jättekul att knyta nya kontakter och breda ut sin bekantskapskrets ännu mer! Sara som pluggar i NYC har jag träffat två gånger (i NYC)... jättego tjej!! Senast idag hade jag turen att få träffa ännu en jättego tjej, Nora. Hon bor här i Sverige med sin Amerikanske pojkvän (som kommer från CT, my old hood(!!!!) :) Fick bara bli en snabbis denna gång då jag hade min lunch break, men oh well... bättre än inget! ;) Sånt här är verkligen en av de bästa sidor att ha en blogg tycker jag...:) So, vart ville jag komma med detta då... ja, det var en bra fråga... bara en tanke som slog mig idag i guess. TACK alla ni som läser och kommenterar... ni lyser upp mina dagar och jag tycker det är spännande att även jag kan få följa er! :) Keep it up!

Flytta snart?

Lördag. Ledig. Soligt. Nice.
 
Idag tänkte vi åka in till city en vända... sen ska vi till Bromma o hälsa på en av mina kusiner. 
 
I torsdags var vi på visning på en lägenhet i Bro. Det var en 2:a (1bedroom), utsidan var inte det finaste kanske... området... mmm. Husen är byggda -65. Jag vet ju var det är för typ av område då jag har växt upp i Bro, haft kompisar som bott där, hey vi bodde ju även där mitt första år i livet...:P Men lägenheten var fin och billig. Många som har sin första lägenhet där. Det var vi, ett annat par, en ensam kille och en tjej som hade sin mamma med sig som var där och tittade. Så nu är det bara att vänta och se om vi får den eller inte. Om vi får den är den inflyttning 1:a juni... förstahandskontrakt. Om vi inte skulle få den har vi kanske en 2:a på söder eller en 2:a i Sundbyberg på gång. Den på söder ligger jättebra till, hade verkligen vart ett toppenläge. Nära till ALLT. Dock så kanske vi bara skulle kunna hyra den i ca 6mån, ev längre. Inflyttning i april el maj. Den i Sumpan var lite dyrare, men den kunde vi hyra längre. Inflyttning i början av maj...so, vi får se. Ska kolla upp alla möjligheter vi har. Så nånting lär det iallefall bli snart...:)
 
Här kommer lite bilder från förra helgen...:)
 
En lägenhet här hade väl inte varit helt fel heller...:P
Well hello...:) Lär bli många besök dit!
Homemade Lomo Saltado...:)
Min underbara systerdotter!
Lille Aldred står och lirar gitarr
 
Åhhh vad jag älskar dessa ungar!!! My niece and nephews! :)
 
 

Påskhelgen!

Skönt det var att ha lite långledigt. Ovant att ha mannen hemma hela tiden bara för han har ju alltid annars jobbat... men så underbart!! :) Slutade tidigare i torsdags, svängde förbi en USA butik i stan för att köpa med mig lite gotta till mannen. I fredags kom syrran med familj... Såå roligt! Jag har ett litet fan... :) På lördag åkte vi alla upp till farmor i hälsingland över dagen. Det var uppskattat! Jättekul att vi alla kunde åka och att hon fick träffa oss alla på en gång! Det har nog aldrig hänt tidigare. I söndags fyllde hubby hela 29... blev mycket tårta och fika hela dagen, säktingar och vänner kom över. Har vart fint väder hela helgen, så vi har suttit mycket ute på altanen och njutit lite av det sköna vädret och tagit promenader... våren är på ingång!! :)
 
Ska försöka lägga upp lite bilder imorrn!
 
Oh, by the way... imorrn ska vi på visning på en lägenhet!!!!! :) 

RSS 2.0