After Irene...

Sa var det anteliiiigen over och vi har antligen fatt stommen tillbaka!! Vilken natt!! Det var det varsta jag nansin vart med om kan jag saga. Har nog aldrig vart sa radd i hela mitt liv som jag var da! Blev inte manga timmars somn dar inte vill jag lova. Det hela borjade lordagkvall.. det hade smaregnat hela dagen i stort sett... inget markvardigt sa. Men pa kvallsidan okade det samtidigt som vindarna okade i hastighet. Inte nog med att Irene var pa ingang nu fick vi aven tornado varningar... just great. Det ar inte forsta gangen vi haft de, men da har det inte vart sa mycket med det. Men denna gang kandes det annorlunda... efter att vi blev av med strommen vid 00:30 igar horde vi detta tjut som man alltid hor i filmer da det varnas for tornados. forst trodde jag att jag bara inbillade mig, men nar alla har horde det och aven kompisar har runt ikring hode det ocksa slog det mig att det verkligen var sa. Detta late tjot inte bara en gang...utan flera ganger om som dessutom forstatte nastan hela natten. Jag hade min vaska packade med det nodvandigaste ifall vi skulle vara tvugna att ta skydd. Trodde aldrigt talat hela huset skulle take off flera ganger. Man kande hur vindarna tog tag i knutarna och ruskade om.. och hela allted skakade till. Riktigt obehagligt var det. Horde hur traden utanfor slog mot huset och fonsterna, fick en spricka och det borjade sippra in lite vatten... blev inte sa farligt dar som tur var. Fran borjan var det alldeles kolsvart ute, sen blev himlen nastan rosa-aktig och blixtrarna los upp himlen titt som tatt...

 

Mina kompisar hade tur... ingen oversvammning, inget stromavbrott... nada. Skont!! Dom hade inte kant av stormen sa varst. Det ar markligt hur vissa stallen blev drabbade sa hart medan vissa klarade sig sapass bra. Vi klarade oss fran oversvammningar da vi bor lite hogre upp, vindarna daremot... dom fick vi istallet. Fick tillbaka strommen vid 11:30pm idag, vissa ar fortfarande stromlosa..

.

Har far ni se lite vad Irene stallde till med har i omraderna... vissa bilder har jag tagit sjalv, vissa ar fran newspapers harifran...

 

Forberedleser infor Irene..
After...

Ar sa ofattbart...


Lugnet fore stormen...

Sa har sag det ut igar nar jag var till affaren... sa sag det ut i stort sett i alla affarer! Slut pa vatten, ficklampor, batterier, brod osv... Var till och med slut pa bensin!!

 

 

Imorse var Irene nere i North Carolina och harjade... ser inte bra ut dar nere. Man ser nyhetssandningar vilken kanal man an slar pa i stort sett. Var lite svart att tanka sig att denna enorma orkan ar pa ingang nar det var jatte varmt och stralande sol igar med inte ett enda maln pa himlen. Nu ar det bara att vanta och se...

 

 

Irene, please be gentle!

 

Det ska borja sent ikvall... orkanens oga kommer dra ratt egenom har... kul. Eller inte!!!


Hurricane Irene

Jaha, var inte jordbavningen nog?? Nu ar ju som sagt Hurricane Irene pa vag hitat, som just nu ar nere och rojer runt i the Bahamas och vantas komma till oss lordagnatt-sondag. Alla stater runt omkring har redan utfardat "State of Emergency", och det ar evakueringar har och dar. Normalt sett brukar orkaner aldrig ta sig enda hit upp... det dor av pa vagen upp... men nu ar det visst andra bullar! Kanns dock lite skont att vi har Long Island som "skyddar oss" lite granna... Hade INTE velat bo dar nu om jag sager sa... menmen. Vad ar det som hander egentligen? Forst jordbavning och sen orkan... har, dar det aldrig annars hander... Whats next??

 


Jordbavning!!

***

 

Sitter pa jobbet och ska precis ga pa lunch da jag kanner hur golvet borjar vaja lite, trodde forst det det hade nat med stolen och mattan att gora, att det var lite ojamt eller sa.. men sa kande jag att aven bordet rorde pa sig och sag att korten jag hade pa bordet borjade skaka samt vattnet i vattenflaskan darrade... pa nagra sekunder var jag som tillbaka pa plats i Chile forra aret. Forsta tanken var att det var en jordbavning, men sen forsokte jag sla bort den tanken, for sant hander ju inte har... men nar det holl pa sapass lange som det gjorde insag jag att jag hade ratt. Tror jag ar mer alert numer efter erfarenheterna i Chile, och efter jag var dar kanner jag igen en jordbavning nar jag kanner en. Detta var ju ingenting jamfort med vad vi var med om da... tack och lov! Men kande samma kansla inom mig...

 

The center of the earthquake var utanfor Richmond, VA... och det ar ca  sju timmar med bil harifran. Sa det kandes ju inte lika mycket har som nerover. Manga kande av det samtidigt som manga inte kande av nat alls.. berodde kanske lite pa vad man gjorde precis at that time. Den var sa stor som 5,9 pa richterskalan och kandes langst med hela ostkusten i stort sett...

 

Inget man ar med om varje dag direkt. Trodde val aldrig heller att vi skulle fa nan jordbavning har... men ingenting ar omojligt i guess. Nu har jag aven hort att hurricane Irene ar pa vag hitat... skoj... eller inte. Nar dessa tropical storms kommer hitat brukar dom ha avtagigt en hel del... menmen, far val se till helgen.

 

***

 


:)

"You meet thousands of people and none of them really touches you, and then you meet this one person and your life is changed... forever."

 

 

<3


Me, myself and I...

Idag har det vart en riktig slappar dag. Behovligt. Borjade med en skon sovmorgon och lite snooze och mys. Sen forflyttade vi oss till soffan i TV rummet... skont att bara vara ibland och inte gora nat speciellt. Skjuttsade mannen till jobbet till 4pm. Eftersom alla verkar jobba idag eller ar borta sa fick det bli en dag (eller halv dag) med mig sjalv... me, myself and I...  Drog till mallet en vanda och inskaffade lite nytt..:) Tva trojor fick folja med mig hem. Sen svangde jag forbi Stop&shop och hyrde film, sa ikvall blir det filmkvall med mig sjalv... och massa gotta! :) Ar faktiskt lite stolt over mig sjalv maste jag saga.... trodde pasarna skulle vara slut vid det har laget, men dom ar ca halvfulla fortfarande... otroligt men sant! :O Fast efter ikvall ser det nog annorlunda ut...haha.

 

Dvd spelarn ar trasig sa det far bli film pa datorn istallet...
Movie night's about to start...:)

Im in heaven!!

Idag kom kara Sanne hem fran Sverige...:)

 

Detta goda hade hon med sig till mig... hon ar en angel!!!  :D

 

Mumma!!!

 

:D :D :D

Den 16:e augusti...:)

I dag firar vi 3year anniversary... det var da vi blev official girlfriend/boyfriend...:) Det firades pa Barcelona i SoNo med lite gotta..;)

 

Tre underbara ar har det vart...:)
First time in Sweden... just arrived at Arlanda Airport..:)
I jonkoping med svager, och systerdotter...:)
Santiago, Chile
Julfest med jobbet

 

<3


That's it!

Mandag, mandag, mandag... Pa torsdag ska vi ha retreat pa jobbet. Spenderar hela dagen i Silvermine, sen blir det "Ginger Man" i SoNo efter det for lite happy hour after work...:)

 

Nu har jag anteliiigen fatt tillbaka min kara laptop!!! Den fick ju nat virus i borjan av sommarn, sen har jag inte tagit tid att fixa den.. horde med Geek Squad vad det skulle kosta att fixa den... $199 skulle det ga pa... jamen hejja! Som tur var fick vi tag pa en kille min man went to high school with, han kunde fixa det for $85, och det skulle ta kanske ca 4-6h beroende pa hur mycket det var att fixa. Sa att det inte var no rush, hade ju varit utan den i flera manader nu sa nagra dagar till skulle jag nog overleva. Hamtade den dagen efter... hade visst haft 402 viruses... 402!!!! :O Visste att jag haft en hel del... men inte sa manga! :P Menmen.. nu ar den antligen fixad iallefall!! :)

 

Varnar for kansliga lasare..

 

Igar var det en riktig stor cleaningday! Har namligen haft en hel del insakter hemma... usch, fy och bla! :( Kanske inte sa konstigt da vi bor i en valdigt gammal, skroppling byggnad med skavanker, sprickor och sma hal har och dar plus att di har massa trad och buskach(?!) runt om oss... sa lagom kul.. NOT!!! Har tatt do pa jag vet inte hur manga insakter sen jag flytta in... och harom natten fick jag nog. Hade fatt nagra bett (myggbatt trodde jag, eftersom jag alltid lyckas dra at mig myggor... pa nat konstigt vanster sa verkar dom alska mig. Nar vi skulle sova sa kandes det som det krop har och var pa kroppen... men sa fort man var tande lampan och var dar och kolla sa sag man ju sjalvklart inget... Till slut fick vi nog och la oss i vardagsrumet. tyvarr var inte soffan stor nog for oss bada... sa det blev inte sa mycket somn den natten.. kande hur mina bett jag fatt innan kliade som bara den, och hur det borjade dunka som bara den i mitt lillfinger dar jag fatt ett av dom.. Pa morgonen var mitt lillfinger inte sa litet langre... hade svullnat upp den minst den dubbla storleken, kunde inte boja den alls. Den var dessutom alldeles rod och varm. Bettet jag hade pa vanstra handleden tog efter lillfingret... sag ut som jag hade en jumohandled ett tag dar.. stod med handerna under kallt rinnande vatten varannan minut kandes det som. Det var droppen...  dom sketans kraken ska inte fa mig ur min sang och vart rum! Skulle inte sova pa fotoljen en natt till!! Sa vi totalstadade hela rubbet! Tog oss hela sondagen... ut med allt, damma, skura och damsuga och tappa igen alla hal och springor. Nu ska dom sma kraken banne mig inte kunna ta sig in igen!! Fick tag pa nagra spindlar, centerpieces och andra smakryp... Var helt slut sen... kanske inte sa konstigt! Men ooOj vad skont vi sov sen i varan skona sang!! :)

 

I know, ser ut som en maniac.. men har ar jag ar redo att tappa igen alla hal!!!!

Under sangen hittade jag denna... uscha!!

 

Nar vi flyttar ska vi ha golv!!! No more carpet for mig!! Did i forget to mention... langtar saaa mycket tills vi kan flytta till vart egen place!!!


Finally!!!!!!

Ladies and gentledudes...

 

I dag kom brevet jag vantat pa saaa lange!! "You are herby notified to appear for the interview appointment, as scheduled below, for the completion of your Application to Register Permanent Residence..."

 

Wendesday, September 14, 2011... da galler det!!!!  :) Cant wait!!!!!

 

 

Min brother-in-law har vart i samma sits som mig.. han skickade in alla sina paper nagra veckor innan mig, han gjorde sina fingerprints ca 3v innan mig, han fick sitt brev for ca 3v sedan med ett working permit och tid for intervjuv den 13 september. Jag fick mitt brev idag och fick tid dagen efter honom... tycker jag var lite kul! Nar min man fick sitt greencard stamplade dom hans pass nar han var dar pa intervjuvn, sjalva kortet kom nagra dagar senare... Onskar nat sa innerligt att det sker i mitt fall ocksa! Da tar jag forsta basta plan hem...haha! Inte riktigt kanske men da bokar jag resan hem snabbare an ogat!! Ahh vad jag langtar!!! :)

 

 

Detta firades med nagra sanna har...:)

Kunde inte sagt det battre...


I made it...

... to the gym!!! wohoo!! :) Kanns saaa bra!! Var nog ett halvar sedan jag var dar sist.. oh my! Jag har aldrig vart nan riktig "gym-mannska" och forsta gangen jag satte mina fotter pa ett gym var nar jag kom hit for 6 ar sedan. Jag tranar inte for att ga ner i vikt eller nat sant, mer for att bara halla mig i form.. och forsoka se till att det inte skumpar och dallrar for mycket dar man inte vill att det ska dallra och skumpa! Ar def inte nan traningsnarkoman! Men man mar bra av att rora pa sig helt enkelt! Sen finns det ju valdigt manga olika saker man kan gora for att trana eller rora pa sig..:) Gjorde ett forsok att ta mig dit forra veckan, men sa ringde M och sa att han slutat jobbet sa det var bara att vanda om och aka och hamta honom sa det blev inget...  I was so close! :P Men nu sa... nu gick det hela vagen! :)

 

***

 

 

M var ledig igar sa vi mottes upp i Sono (South Norwalk) nar jag slutat jobba. Kopte oss en varsinn mumsig oreoshake och bara strosade runt och mos av den skona kvallen. Sen slank vi in to the movies och sag "Rise of the Planet of the Apes". Mys kvall AB!! :)

 

 

Mysiga downtown SoNo (bilderna ar tagna vid ett annat tillfalle)

 

***


Jones Beach!!

Idag tog vi en liten tripp till Long Island, NY och narmare bestamt till Jones beach! Later bilderna tala for sig sjalv..:)

 

On our way to the beach... NYC skyline!! :)

Valkommen valkommen... tack sa mycket! :)
Det var ganska sa stromt! Svart att sta still nar en vag kom..:P
Plockade bort en MASSA sjogras man fick pa sig genom vagarna..:P "lill"-Johannas har var helt fullt med sjogras..:O
Haha, sicken min man har..:P
Alla tjejer... minus Sanne och jag!
Sanne, Sara, jag och Johanna

 

Underbar dag! :)

 


Nostalgi...

..ooOj, vilken liten nostalgitripp jag har gjort. Pa jobbet lyssnade jag pa svensk radio, sa pratade dom om fredag och helg, men framfor allt fredagsmys och vad fredags mys betyder for folk. Det fick mig att tanka tillbaka pa "den gamla goda tiden", haha! Kommer ihag nar jag var yngre, hela familjen var hemma. Ibland spelade vi spel, bestallde hem pizza, eller sa gjorde mamma nan god sallad, eller sa grillade vi nat gott. Kopte hem chips och ostbagar och mos hela familjen. Nar jag var riktigt liten da var det "Disneyklubben" som gallde pa kvallen. Sen var det massa andra tv program som hela familjen tittade pa sa som "Pa rymmen". Det maste val enda vara ett av mina favorit program! Kommer ihag att jag ville vara med dar sjalv...haha.

 

Har kommer ett litet klipp fran "Pa rymmen"

 

Eller 24 Karat..:)

 

Eller den har... "Upp till bevis"

 

Sen har jag nagot vagt minne om ett program som hette "Det kommer mera", "Jakten pa den roda rubinen"... och smatsjarnorna! Haha, jag blir helt lyrisk..:P Det var tider det! :)

 


Last one...

Igar var det dax for sommarens sista Alive@5 . Redan! Vart har hela sommarn tagit vagen? Var jatte mycket att gora pa jobbet igar... sa mycket att jag knappt hade tid att ata min lunch! Fick dessutom stanna kvar lite langre.. stress stress stress. Sen var det bara hem och byta om, sen hamta upp Johanna och Chris innan vi drog vidare till Stamford. Sanne motte aven upp oss nar hon hade slutat jobba. Traffade aven pa lite annat folk man kande dar...:)

 

Mycket folk!
Suddiga vi...:)
Denna gang var det B52 som upptradde... namnet sa mig ingenting, men sa var det en lat jag kande igen...:P

 

..och det var denna..


Lake Compounce!

 

Vi har pratat om att aka till en waterpark ett bra tag, och ville helst aka till den som finns at Six Flags New England, MA. Nu blev det inte riktigt som planerat, menmen... far bli en annan gang. I dag blev det istallet en heldag pa Lake Compounce som ligger ca 1timma harifran utan trafik.. Kameran lag for det mesta inlast i varat skap eftersom det inte ar sa smart att ha med den nar man aker en massa water slides, men lyckades ta nagra kort iallefall...:)

 

Kom dit precis innan dom oppnade..:)

Jag och my man, Lukas och hans Catalina

 

Kom hem for inte sa lange sedan... och nu ar det sangen som galler, sen ar det back to work imorrn!


RSS 2.0