Almost done..:)

Vaknade upp i morse av hur det askade som bara den utanfor fonstret och regnet stod som spo i backen! Trodde hela himlen hade oppnat sig ett tag dar! Askan var sa stark sa bilalarm efter bilalarm borjade tjuta pa hela gatan tror jag! Var ju typiskt tankte jag eftersom det var idag stora flyttlasset skulle ga... hur kul ar det att flytta ut allt i sporegn pa en skala? Men som tur var sa slutade det vid frukost tiden. Istallet kom solen fram och det blev ca 30+ istallet... Inte helt fel! MEN nar man ska konka mobler och 1000 saker hit och dit i denna varme... det ar ingen hojdare det heller vill jag lova! Ska inte klaga, i know! Nu ska vi snart ivag och hamta sista lasset... Kommer kannas lite konstigt nar jag kommer tillbaka dit och mitt rum inte langre ar mitt utan Sara's...

Nepp, nu kor vi! Far bli mer sen!


Leavin on a jet plan, i dont know when i'll be back again...


Im leaving, but not on a jet plane, and i do know that i will be back here soon again! :) I helgen ar det namligen dax for mig att flytta... For prick 1ar sedan flyttade jag och mina tjejer in i denna fina lagenhet. Love this place! Jatte fin 3bedroom, med kallare, laundry + dryer, big porch... for hyfsat pris. Allt ar sa grasligt dyrt har annars och sen ser de flesta platserna ut som det gor ocksa.. men ar sa otroligt glad att vi hittade detta stalle nar vi gjorde det, och for det priset!!

Kommer bli jatte tomt nu nar jag flyttar ifran mina fina toser, men som sagt, kommer ju bara flytta 10min bort, sa bara for att jag flyttar ut blir de inte av med mig i forsta taget heller! :P Nu ar det namligen ett nytt kapitel som startar, ska antligen fa flytta in med min kare man! :) Onskar dock att vi skulle flytta till varan egen lagenhet, of course! Men nu far vi tranga ihop oss ett tag hos mina svarforaldrar.. Kommer bli lite trangt, men det far ga!

I gar var vi ivag till Stamford sa jag kunde gora mitt medical exam for immigration... jag ar inget big fan av varken sjukhus eller doktorer... spelar ingen roll vad saken galler! Men inte var det hela varlden... jag overlevde som ni sakert markt. Ska tillbaka pa mandag igen dock... och kanner jag mig sjalv blir jag val minst lika nervos infor det besoket... aven fast jag inte har nan reason for det. Thats me in a nutshell! Ar lite sore i min vanstra arm nu...:(

Nepp, dax att aterga till men att packa ihop mitt pickpack! Jag som hellre hade velad spendera dagen utomhus sa fint vader vi har... menmen! Kan inte fa allt har i livet..haha!



Our story! :)

 

My prince charming and I...:)

 

Fragade nyligen en tjej som flyttat till Hawaii for karleken (alohanadi.com) om hur hon och hennes prince charming traffades... guilty as charged, jag ar en sucker for love stories! Nu har jag ju fatt samma fraga tillbaka... sa jag tankte inte vara samre sjalv! ;)

Here we go! :)

Forsta gangen jag sag Moises var i september -07 nar jag och mina kompisar hade en "hej-da" middag for en svensk tjej som skulle aka hem till sverige nar hennes au-pair ar var slut. Han var varan servitor, och det forsta han sager nar han kommer fram till varat bort och far syn pa mig ar att han kanner igen mig fran nanstans..  visade sig att han sett mig tva dagar tidigare nar jag var ute med mina kompisar.

Veckan efter var jag och mina kompisar till samma stalle han hade sett mig pa dagarna innan middagen, och vem springer jag pa dar om inte honom...
Nagra dagar senare ar jag pa gymmet och tranar, vem gar jag in i, om inte honom? :P
Drojer inte manga dagar innan jag springer pa honom igen, nar jag ska ut och ata middag med en kompis. Jag vantar sa att trafiken ska slappa sa jag kan gora en vanstersvang for att kora in till resturangen, kor till sist in efter en bla bil som kom fran motsatta hallet, parkerar mellan den och min kompis bil... vem kliver ur den blaa bilen om inte HAN!! Sen fortsatter det i den takten... springer pa honom OVERALLT och HELA TIDEN!!! NO KIDDING!!

Sprang pa honom pa affarer, bensinmackar, skolan, ute, resturanger, bibliotek, stranden... ja, you name it, EVERYWHERE!! Tog max 3-4dagar da vi INTE sprang pa varann!! Helt sanslost!! Till slut blev det ju att vi borjade prata mer och mer for det var ju lite komiskt att vi ALLTID sprang pa varann som vi gjorde!

I april -08 fick jag lite bad news fran sverige vilket gjorde att jag ville aka hem till begravningen. Hade ju inte planerat att aka just da eftersom skolan inte hade slutat och jag hade inte tillrackligt med sparande pengar till att aka hem just da. Sjalvklart sprang jag pa honom nar jag hade fatt reda pa vad som hant, och han markte ju sjalvklart att nanting hade hant sa jag berattade for honom vad som hade hant... vad gor han da, jo lanar mig pengar sa jag kunde boka flyg hem! Har kommer en raddare i noden som knappt kanner mig... och gor nat sant! Eftersom han jobbade sjalv fixade han en kompis som kunde ta mig till flygplatsen...

Nar jag sen kom tillbaka i juni sprang jag sjalvklart pa honom det forsta jag gor dagen efter. Blev sjuk nan dag senare, da kom han forbi med lite cola innan han skulle till jobbet. 20min efter han akt far jag ett sms dar det stod att han "got the night off", sa han kom tillbaka med tva filmer och pizza och gjorde mig sallskap hela kvallen. Varnade honom att det sakert var sista gangen han ville se mig nar jag madde jag jag gjorde och sag ut som jag gjorde... men ikke da! Jag skramde visst inte ivag honom...Borjade umgas mer och mer under sommarn utover the fact att vi sprang pa varann.

Jag brukar alltid vara sa grasligt blyg av mig nar det kommer till killar, men det var sa latt att prata med honom och vi hade sa kul ihop sa det kandes som vi hade kannt varann lange! Kande valdigt early on att han verkligen var en hel go kille! Rolig och hur snall som helst!! MEN, hade absolut inget mer an kompis kanslor for honom.. for han var inte "min typ".. (trodde jag ja..haha)

Tror dock det var lite love at first sight fran hans sida... han har berattat efterat att en gang nar jag sprang pa honom i datasalen pa skolan early on, fragade en kompis till honom vem jag var nar jag hade gatt... da hade han sagt att "thats my future girlfriend"...:)

Anyhow... kande pa mig att han kande lite mer for mig an vad jag gjorde for honom, sa jag sa att nat till honom om hur det lag till kanske sugarcodeade det lite, ville ju inte sara honom heller... men vi fortsatte att traffas enda som bara kompisar. Sen vet jag inte vad som hande, men en kvall slog det nog slint i huvet pa mig da ALLT bara vande! Vet inte om det slog mig som en blixt fran en klar himmel eller om det var da jag insag vad jag hade framfor ogonen. Kanske hade jag forsokt fortranga dessa kanslor i manader, men kunde inte langre sta emot?! Nanting var det iallefall som hande. Den kvallen visste jag att han var THE ONE! Inte en sekund har jag tvivlat pa det efter den dagen! Sa 11man efter att jag traffade honom for forsta gangen har det vart vi! :) Den sista april i ar blev vi Mr. and Mrs... and i couldnt be any happier!! :) Nasta ar blir det brollop i sverige sa alla dar hemma kan fa vara med pa ett horn ocksa! Blir troligtvis aven nanting i Chile for resten av hans slaktingar...:D

Hmm... var det faith som brought us together kanske?? :)

Det ar varan historia det!


"Grona kortet"

Da ar man igang med ansokningen om greencard. Kan ju nastan tycka att jag ska vara van nu med sanna har ansokningsprocesser.. blir ju faktiskt min 5:e gang! Forst var det J1 visumet (au-pair), sen F1 (student), forlanging och sist var det jobbtillstandet... men nu ar det dax igen da. Som tur ar lar detta vara sista gangen jag behover deala med all this paperwork ever again! Mycket som ska fixas, papper som ska fyllas i och papper man maste samla in... pa lordag ska jag pa medical examination... usch, fy och bla! Gillar inte att ga till farbror doktorn!! Spelar ingen roll vad saken galler! Sen kostar det ju en hel del ocksa, tyvarr!! Gynnar itne gott for planboken min..:( menmen, det ska ga, aven om det ar surt! Nepp, nu ar det bast att jag har och gor mig iordning sa jag inte kommer forsent till jobbet!

By the way, har ni sett denna?

(bild lanad fran google)

 

Som tur ar ju inte det sa i varat fall!! :)

 

 


En riktig svenskdag!!

Idag har det som sagt vart en dag i riktig svensk anda! Borjade med att jag drog med Sanne med taget i morse till NYC for att aka direkt ner till "Sockerbit", en svensk godisaffar som oppnat for inte sa lange sedan. MASSA losviktsgodis!! Gissa om nagra var in heaven!! :D

   
MUMMA!!! :D

Blev visst en (eller tva) ganska fulla pasar med godis som fick sa lov att folja med oss darifran! :P Sen tankte vi ta oss en liten fika, och vilket stalle passar inte battre an just pa "FIKA"? :P Sagt och gjort sa tog vi oss bort till Financial District dar det blev bade kanelbulle och dromkaka...Mmmm!!!

  

Sen var det dax att ta sig upp till Tonic pa Time Square for lite Eurovision. Dar var det musik, mat, folk och stamning! Det var riktigt spannande i omrostningen ett bra tag dar...
Sverige slutade pa 3:e plats, blev snuvade pa 2a platsen med typ 1poang i sista omgangen av Italien. Vinnar laten... ja, vad ska jag saga... svenskar som skrivit laten, svenskar som korade men det var Azerbajdzjan som vann... hur gar det ihop? Azerbaijan...eller vad de nu heter... ligger ju inte ens i Europa for crying out loud. Menmen... Hade grymt kul iallefall! Var en britt som foll pladask for Sanne... och da menar jag verkligen foll handlost pladask!! Haha, maste vart love at first sight dar...:P  Borjade prata med nagra Islandskor som var i stan pa semester som satte sig vid varat bord och gjorde oss sallskap... jatte trevliga! :)


  

  


Dagen kan summeras med: mycket Svenskt och mycket kul!!! :D


I morrn galler det att spoa finnarna i finalen i hockey vm!! Far bara inte missa matchen!!!

GO SWEDEN!!!!




Preview 2

I gar skickade vara kompis en liten preview pa 4bilder for att tease me a little... det gjorde han bra! :P Bilderna kommer bli klara nasta vecka...wohooo!!! Cant wait!!!! :D





Saknar mina ringar!!! Vill ha tillbaka dom nu! :P


Imorrn aker jag och tjejerna in till New York.. tankte ta och besoka "Sockerbit" den nya svenska godis affaren som oppnat upp i West Village...:) Sen blir det sakert lunch pa nat mysigt stalle innan Johanna maste aka tillbaka och jobba och Sanne och jag drar till Time Square for att kolla pa Eurovision. Fick precis reda pa att Sverige moter Finland i final pa sondag som aven det kommer sandas fran samma stalle... sa nu vill jag ju aven aka in pa sondag!!! :P Maste se den matchen, sa ar det bara!

***


Mamma & Pappa

Forst och framst maste jag bara tillagga... Ahh vilket underbart vader vi haft idag! Love it!! :) Anyhow, pa min lunchbreak idag pa jobbet kom min husband och joinade mig..:) satt ute i det fina vadret och at... gott AB!! Nar vi satt och pratade kom vi in pa en som vi kanner som verkligen inte haft det latt... det ar riktigt tragiskt! Blir sa ledsen nar jag hor sant... vilket och andra sidan far mig att verkligen vara tacksam for vad jag har och fatt vara med om!

Man valjer inte vilken familj man fods in i... Alla familjer ar olika. Det fick mig verkligen att tanka till idag... Jag ar sa otroligt tacksam for min familj. Mamma, pappa, syster och bror. Kan verkligen inte klaga pa min uppvaxt alls! Hade det inte vart for dom hade jag inte vart den jag ar idag. Jag har dom att tacka mycket for. Mina foraldrar ar helt undebara. Har ALLTID vart dar for en och kommer ALLTID vara! Dom betyder allt for mig! Ar sa innerligt tacksam for mina foraldrar och syskon!

Alskar er!!


  

Vi ar jatte normala.. i know! :P


***


Den som vantar pa nat gott...

Langtar saaa mycket till jag far alla bilder fran forra lordagen!!! :D Men kan inte gora sa mycke an att vanta just nu... Men ahh vad jag onskar jag fick dom nu pa en gang!!! :P Uppdatering kommer med bilderna!

***

Det har vart fullt upp hela veckan kanns det som. Tottheten kommer lite efter tror jag nog..:P Mycket att gora pa jobbet dessutom! I fredags hamtade M upp mig direkt nar jag slutat jobbet sa foljde jag med honom till Southern Connectucit State University i New Haven dar han pluggar. Blev verkligen en heldag dar. Han visade runt mig en hel del. Ar ett ratt stort university vilket fick mig tanka tillbaka pa tiden da jag pluggade pa CSUN (California State University Northridge). Lots of memories som kom tillbaka..:) Vi at middag i cafeterian dar det fanns oadnligt med massa mat att valja bland, sen fanns det minnst lika mycket till effterratt att valja! Kanns som jag at for en hel vecka...haha! Han var tvungen att ga pa en play at 8pm till en av hans klasser. De hade last boken innan, och jag hann aven lasa den ocksa innan sa jag skulle kunna hanga med. Akte till Trumbull mall medans vi vantade och lamnade in mina ringar sa att jag kan fa dom resized, vill ju inte tappa dom heller! Kommer ta 2vecor innan jag far tillbaka dom... TVA veckor!!! Kanns sa tomt nu pa fingret... something is missing!! Hoppas dessa tva veckor gar fort for jag vill ha tillbaka mina fina ringar NU!! :P Akte sen tillbaka till skolan till 8pm och sag "Dead man's cell phone" som var riktitg bra faktiskt! Inte varje fredagskvall vi gar pa en play direkt... var intresant maste jag saga! Kom inte hem forren vid 11:30pm... en riktig langdag blev det! Jatte mysig one! :)

***

Imandags var det dax for the AVA's pa skolan dar jag pluggat... (Academic Video Awards). Denna gang var jag bara public eftersom jag inte gar kvar dar... Min kara roomate kammade hem tva awards! Congrats! Igar kom varan landlord och hamtade hyran... sista gangen for min del...*yay* Stannade och pratade lite som han alltid gor.. han ar en snall landlord han! Igar blev det en chick flick med Sanne.. "Something borrowed", och sjalvklart massa popcorn som badar i smor!!! Later ackligt, i know.. men det ar ju bara saaa gott!!! Nu bar det snart av till IKEA... kan det vara lite swedish meatballs och the swedish foodmarket som lockar... ja tack! :)  



The day before...


Denna helg som var, var nagot alldeles extra!! :D  Som sanne sa att
"forst var det ju nan prins i England som gifte sig, men det ar var ju inte hojdpunkten pa helgen! ;)" haha, hon ar rolig hon! Maste nog saga att jag haller med henne! ;)

Helgen borjade i fredags...
Nar jag slutat jobbet kom M och hamta upp mig pa en gang eftersom vi skulle aka och traffa han som skulle viga oss for att ga igenom lite stuff. Gick hur bra som helst. Sen for M ivag och skulle jobba medans Mariana kom och hamtade upp mig sa vi kunde aka och forbereda lite infor morgondagen... the BIG day! :) Hade fatt order att vara hemma vid 9pm, och lite strax efter det var vi hemma igen... da mottes jag av Sanne och Sara (tjejen som ska flytta in i mitt rum nar jag flyttar ut) i koket med massa gotta att ata och dricka, musik och lite utstyrsel nagon var sa illa tvungen att ha pa sig all night long, with no protests..haha

Mumsig oreo icecream cake med gummibjornar (som jag ALLTID brukar ta som topping nar jag ater glass..:P)


Pa med all ytstyrsel och mumsar i mig den goda tartan!


Sen blev jag tillsagd att byta om, tydligen skulle mina guldskor pa, och jag hade inget att saga till om..:P
*tadaa*


Whach out!


Akte sen och gjorde stamford osakert! Kandes som vi var overallt!! Haha, vilken kvall!! Heelt underbar, verkligen lyckad kvall! :)  

  

Underbara tjejer!!!

   


Stort TACK mina underbara vanner! Love ya!


To be continued....


Best day ever!!

Berattar mer om helgen i ett annat inlagg...:) Har kommer en liten sneak peak, but there's more to come! :)



***


RSS 2.0