Pearl Jam!!

Igår var vi som sagt på Pearl Jam konsert i Freinds arena. Vilken show. Grymt!
Konserten skulle börjat 19:30, men började inte förren strax efter 20:00, vilket var tur för oss för vi var lite sena då vi var på en bar och kollade Chile vs Brazil. Vilken rysare!!!! Var inte på baren hela matchen för då hade vi missat när konserten började då det blev förlängning och till slut straffar. Oh my säger jag bara! Vi följde resterande av matchen från mobilen. Vi satt som på nålar! Vågade knappt titta! Även om de nu inte gick vidare var de minst lika bra som Brasilien. Chile var sååå nära på att göra 2-1 när det var 2sekunder kvar i extra time! Synd att de åkte ut. Dom spelade riktigt bra. Menmen.. inte mycket att göra.
 
Tur att vi hade konserten att vara glada för iallefall...:) Det var en riktig höjadre! Träffade även på min jobbarkompis Anna som var där med hennes man samt ett annat par. Kul! Var ju bara vi och typ 23000 pers till..:P
 
Innan konserten såg vi en video av låten Pearl Jam's låtar: Even flow... eller ja, de hade gjort om texten lite, så under konserten hade jag just den texten i huvet när den låten spelades...:P Ibland kan det ju som sagt vara svårt att veta exakt VAD det är de sjunger. Är ju inte alltid man hör vad som sägs, så man kanske gissar sig till texten iland..haha!
 
Här kommer videon vi såg...
 
Så det var det jag hörde igår kväll när denna sjöngs...
 

 

Even toast.... mozzarella butterflies. Oh little gnome.... haha!

 
 
 

Mister French

I onsdags efter jobbet mötte jag upp tjejgänget från jobbet för middag på Mister French som ligger på Skeppsbrokajen. Väldigt mysigt ställe med underbar utsikt samt trevligt sällskap. Den ena tjejen är på mammaledighet då hon för fem veckor sen fick en liten tjej som heter Liona. Hon kom dit en vända för att säga hej och visa lilltjejen. Sååå liten och så söt. Tiden bara sprang iväg, as usual. Kom hem rätt sent och var en aningens trött morgonen efter jag jag skulle till jobbet. Oh well. Tror jag tog igen sömnen inatt. Däckade på soffan (som vi alltid har en tendens att göra på fredagar numer). Som som en stock och vaknade sisådär 12 timmar senare... Gött. 

Idag är det Chile vs Brasilien, sen är det Pearl Jam konsert på friends arena!! :)


Kiwi, kiwi, kiwi

Jag har fått dille på kiwi! Why liksom? Det är en K I W I jag pratat om, ingen to-die-for chokladkaka eller liknande, utan en kiwi! Hi, I'm Johanna and I'm a kiwi addict. Allvarligt. De senate dagarna vet jag inte hur många kiwis jag stoppat i mig. Men dom är ju bara sååå goda. En till frukosten, en på jobbet (oftast), minst en när jag kommer hem.. om inte två. Kan hända att det blir en tredje lite senare också. See my point? Varför har jag plötsligt blivit denna kiwi-fanatikern? Nog för att jag alltid gillat kiwi, men äta så här mycket?! Är väl iof bättre än att jag smäller i mig chokladkaka efter chokladkaka...:P Nog för att jag säkerligen hade kunnat göra det också..:O

Ska man kanske gå och ta sig en till? Blev ju sugen på en till nu efter allt kiwi-skrivandet..:P




Chi chi chi..

... le le le, viva Chile!

Ja, nu blir det lite fotbollssnack här. För det första vill jag baa påpeka att jag inte är någon fotbollsfanatiker direkt. Jag kan kolla om Sverige spelar..:P Nu pågår ju the world cup, som säkerligen alla känner till oavsett om man gillar fotboll eller ej. Sverige är inte med..:( Men USA och Chile är med. Min man är både chilensk och amerikansk medborgare. (Född i Chile, uppvuxen i USA). Det finns dessutom en svensk spelare i det chilenska laget, så jag får väl hålla lite på Chile då..;) Har blivit att jag kollat på fler matcher än vad jag trott från början. Måste säga att det har vart några riktigt spännande sådana, till mitt stora förvånande. Fotboll tycker jag annars kan vara rätt segt och tråkigt annars att titta på.. Spela själv är roligare..:P 

Any how, Chile vann de två första matcherna och tog sig vidare, även fast de förlorade igår. Igår spelade dom nämligen mot Holland. Dock hade båda lagen redan gått vidare i deras grupp, så det var ingen "make it or break it" match. Igår var vi till O'Neils i gamla stan för att kolla på matchen med ett par från Holland. O'Neils, vad säger jag.. O'Neils finns i Norwalk..:P O'Learys var det ju. Det dök även upp tre från hubby's SFI klass. En kille från Holland och ett par från USA. Sen började vi snacka med en kille från Kanada också som hängde med oss hela kvällen. Så vi blev ett litet gäng.. Kul kväll! :) Får se hur det går på lördag när Chile möter Brasilien.  

Och speaking of SFI. Häromgången hade de pratat om fruktstånd, frukter och försäljare. Så i helgen när vi gick på en kvällsprommenad fick vi syn på en stor jordgubbe (där jordgubbar säljs). Hubby springer och ställer sig i den och säger högt på svenska "Svenska jordgubbar. Billigt och bra. Betala för två, ta tre. Kom och köp". Haha! 


På lördag ska vi på konsert förresten. Köpte biljetterna i 30års present till hubby. Köpte två så han kunde ta med en kompis, men han ville hellre ha med mig denna gång..:) Min jobbarkompis ska dit med sin man också så vi ska troligtvis mötas upp innan och kanske äta nåt..:)




Olika världar

Jag kommer ihåg första gången M var i Sverige och hälsade på. Det var första gången jag hade med mig någon från USA till Sverige. M som tillhörde mitt liv i USA och min värld där borta var plötsligt i min andra värld, världen jag hade innan jag träffade honom och innan jag flyttade till USA, vilket hade varit hela mitt liv. Det var en konstig känsla samtidigt som det inte var det. Samma känsla hade jag när mina föräldrar kom och hälsade på mig i USA eller någon annan från Sverige för den delen. Även där blandades min första värld men min andra värld. Konstig känsla, to say the least.. Det var ju självklart jätteroligt att få besök och visa dom runt och få visa hur mitt liv såg ut där borta. När hubby var i Sverige första gången fick han träffa min familj, se vart jag kom ifrån och hur jag växt upp. Han var bara här i en vecka och visst hann han träffa många, men han lärde ju inte känna alla. Det går ju inte på så kort tid. När jag sen åkte hem flera gånger utan honom önskade jag självklart att han var med. Nu är han en del av denna värld och är med på allt, har lärt känna alla och det känns inte alls konstigt längre. Han smälter in rätt bra här...:)
 
Jag tror det är väldigt bra, nyttigt att bo i varandras länder om man har en respektive från ett annat land. Man lär sig väldigt mycket om varann, och om sig själv. Man får en helt annan förståelse för saker och ting. Det kan verkligen öppna upp ens ögon. Man kan få ett helt annat perspektiv på saker. Det är grymt spännande.
 
Föräldrarna på besök i USA
 
Första gången hubby var i Sverige -09
 
 När jag flyttade tillbaka till sverige funderade jag på om jag skulle behålla bloggen eller inte, men så blev det så att den hängde kvar och det är jag glad för. När jag bodde i USA kom jag i kontakt med andra utlandssvenskar. Andra svenskar som bodde i USA som man kände nån slagt behörighet med. Man var i liknande situationer, eller var på väg att gå igenom samma saker. Man kunde rådfråga, få tips och bara få känna att man inte var själv i den sitsen man var i. Man var inte konstig som kände si eller så. Man kunde stötta varandra... Jag har fått chansen att träffa några av dessa underbara bloggare jag kommit i kontakt med och det har jag ju bara bloggen att tacka! 
 
Nu när jag är tillbaka i Sverige hamnade jag ju i en helt annan sits och jag vet att jag inte är helt ensam av att vara i den här sitsen heller. Jag vet inte hur vissa människor hittat till min blogg och oavsett hur dom gjorde det är jag glad att de gjorde det. Det finns folk som redan bor här och folk som är påväg att flytta hitåt och jag tycker det är jätteroligt när man kommer i kontakt med folk i samma situationer. Man får en slags samhörighet på ett sätt...:) Jag vet hur tufft och jobbigt det kan vara och är det nån jag kan hjälpa på än det minsta sätt så gör jag gärna det om jag kan..:)
 
 
 
 

Glad midsommar!

Ja glad midsommar allesammans! Vet att jag tjatar, men måste tiden gå så gräsligt fort all the freakin' time? 

Gjorde faktiskt inget speciellt igår, och det gjorde mig ingenting om jag ska vara ärlig.  Hubby fick vara med förra året på riktigt midsommarfirande och vi kommer ju vara här fler år.. Han jobbade dessutom fram till 3pm, så han var hemma vid fyra tiden. Vi lagade god middag tillsammans och sen fixade jag en liten smarrig efterrätt..:) Ingen midsommar utan jordgubbar väl? Eller vad sägs om det hederliga typiska svenska midsommarvädret? :P Var rätt kallt och ruggigt, därav kände vi oss inte så manade att ta oss ut nånstans förutom på en liten kvällsprommenad lite senare. Var faktiskt rätt skönt utan att ha massa måsten.. Har haft rätt fullt upp hela veckan så vi båda var rätt slut igår. Så det var rätt skönt att inte göra nåt speciellt. Blev en riktig myskväll istället:) Love it! 





Jobbar jag på HM idag?

Var inne en snabbis på HM under lunchen idag. In och vände nästan och under dessa få minuter var det två olika personer som trodde jag jobbade där och ställde en massa frågor... Han knappt komma in i butiken innan den första haffade mig. Var det nåt speciellt jag hade på mig idag eller? Hade ju tillochmed min UR bricka på mig..:P oh well, dom var hemskt trevliga iallefall och skämdes nog lite när de insåg att de tagit fel...:P 

Halvdag imorgon... Sweet! Då blir det en  tjejkväll med Laura! :)


Down south...

Kollar på lite resor söderut..:) Inte till så värst värmare breddgrader denna gång dock utan mer south of Sweden..:) Till självaste Malmö och till fina Sanne!! :) Försöker planera lite så Johanna och jag kan åka samtidigt ner.. Tjejhelg på gång, jajjemännsan!! ;) 





Shoe-mania!!!

Oh my! Har precis shoppat loss på skor!!! Det var visst väldigt farligt att gå in där idag visade det sig. Men till mitt försvar så går jag inte och köper skor allt för ofta. Sen går jag i dom tills de ramlar av mina fötter i stort sett. Efter detta blir det dock nog inte så mycket mer nya skor för mig iår.. Haha! Jeez.. sex par blev det visst!! :O

Tjejer kan väl aldrig ha för många skor, right? ;)

Smaka på Stockholm!

Vilken underbar helg! I fredags var jag ledig.. Skönt! När hubby slutat jobbet åkte jag in till gamla stan och mötte upp honom och hans jobbarkompis på O'Connells. Satt där ett tag innan vi tog oss bort till Tantolunden för att grilla med några kompisar till jobbarkompisen. Mysig kväll. 
 
Igår åkte vi in till Kungsträdgården och "Smaka på Stockholm". Det var packat med folk så det tog ett tag att ta sig runt och se vad som fanns. Åt lunch där innan vi begav oss bort till Strandvägen och strandbryggan för att mysa lite i solen. Drack en väldigt god och sommrig mangodryck... Mums! Efter det gick vi och kollade i lite affärer innanför blev fika och glass..:) Knatade runt och bara mös innan vi sen bestämde oss för att avsluta kvällen med en bio. Sagt och gjort, Bad neighbors blev det. Åkte sen hem och slocknade på en gång. Blev mycket gående igår.
 
Smaka på Stockholm
 
 
Idag åkte vi in igen, ville äta anticucho vilket jag sett fram emot sen igår. Till min besvikelse var de dock slut när vi kom..:( Hittade annat att äta istället. Lite mindre med folk idag så det var skönt att inte behöva trängas. Tog oss sen en promenad bort till Djurgården och hyrde trampbåtar. Hur kul som helst...:) riktigt mysigt att åka omkring där och se stan från vattnet. Försökte hålla oss borta så vi inte blev överkörda av de stora båtarna.. Sicka vågor det blev ibland! Kändes i benen när vi var klara vill jag lova! Fönstershoppade lite efter det innan vi drog oss hemåt. Slocknade på soffan båda två och vaknade upp två timmar senare.. Hoppsan! Men oj så skönt det var med en liten nap. 
 
 
Härlig helg med andra ord! :)
 
 
 

Header

Just a note: jag vet att min header inte är updated och borde bli uppdaterad då det nu har gått över ett år sen vi flyttade till Sverige. Vet inte när det kommer bli dock för min dator är inte att lita på, tror den har gjort sitt..:( Kanske inte så konstigt då jag köpte den i början av 2007 tror jag det var... Den har numer sitt eget liv och är inte så pålitlig alls, därav lite svårt att kunna fixa och dona som jag vill. Har säkert miljoner virus på den dessutom... Borde köpa ny, men när det bli vet jag inte. One day..;)

Flash back!

Igår spenderade vi hela dagen i stan.. Väldigt trevligt och mysigt! Mer om det sen. Kom dock på när vi kom hem att vi tog ett kort, på samma ställe vi tog ett kort för fem år sedan när hubby inte var min hubby utan vi var pojk/flickvänner och det var hans första besök i Sverige. Inte visste han då att han (vi) skulle bo här fem år senare..:P

Det översta är från 2009, det understa från igår..:)



Malta!!

Blev som sagt en liten sista minuten till Malta förra veckan. Underbara Ö!!! Åkte i torsdags och kom hem i söndags.. en liten långweekend med andra ord..:) Efter en väldigt lång, mörk och lite jobbig vinter så var denna resa väldigt efterlängtad och välbehövd av oss båda! Har haft några riktigt härliga dagar tillsammans och bara njutit. 
 
Solat och badat, åkt båt, åkte en harbourcruise, speedboad in i grottor, ätit glass, åkt buss utan tak, promenerat, klättrat, sjungit, bränt oss, ätit massa gott och massa annat! :)
 
Såg visst att vi tagit över 900bilder tillsammans..:O hoppsan! 
 
Här kommer några få ur denna enorma collection..:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0