23 September...:)

Jaha... sa var det bara 1ar kvar till the big 3 0. Time flies!
 
I lordags kvall skulle jag fika med Sanne pa Caffeine. Hon skulle komma o hamta mig i nya bilen hon kor... Hon blev lite sen... Nar vi sen skulle parkera hade hon glomt sin vaska hemma sa vi skulle bara svanga forbi och hamta den. Foljde med henne in, gar igenom koket in mot vardagsrummet dar trappen upp ar, men sa kommer vi fram till vardagsrummet och helt plotsligt star alla kompisar dar i morkret med tarta och ballonger och sjunger happy birthday... What a surprise!!! Det var jag ABSOLUT inte beredd pa... hade inga som helst aningar what they had been up to. Helt paff blev jag. Var en glad overraskning maste jag saga! :D Hade verkligen inte en blekaste...At lite tarta och spelade lite uno innan vi begav oss ner till Sono och The Gingerman dit aven hubby joinade oss efter han slutat jobbet... TACK mina underbara vanner!!! You are the best! :)
 
Pa vag till Sono.. haha!
 
Sen var det ju inte riiiiktigt min b-day i lordags, utan efter 12-slaget kunde vi fira for real...haha! 
 
Hem och sov nagra timmar innan det blev tarta till frukost... pa tartan hade M satt tre eternity candles som efter att jag blast ut de tandes igen..och igen..och igen.
 
Detta hade han tagit med fran jobbet kvallen innan... 
Mmmmmmm!!!! 
 
Normalt sett jobbar ju mannen varje helg, men igar hade han tagit ledigt...yay! :) Det var sa fint vader sa vi bestamde oss for att aka in till NYC en vanda...:) Hade fatt en 3-ratters och comedy club tickets av en kompis sa vi passade pa att take advantage of it da. Underbar dag i city!! 
Dessert! :)
De har sparar vi dock till ett senare tillfalle da vi inte kunde stanna i stan hela kvallen... har vi nanting att se fram emot nasta gang vi aker in..:)
Sjalvklart blev det en vanda hit ocksa...:)
Mmmmmmm!!!! :D
 
Sen blev det taget hemmat, fick en back-rub nar vi kom hem... saaa skont! Hubby sjong en lat for mig han skrivit sjalv... pa svenska...haha! Pratade aven med familjen hemma i sverige ocksa...:) Sikken underbar dag!! :)
 
 
 

Nu ska ni fa hora...

I natt svensk tid aker en 23arig kille ner till Tanzania for att vara dar i fyra manader. Han ska slutfora arbetet han startade forra sommaren. Att bygga klart barnhemmet i Hedaru, Tanzania. Forra sommaren akte han, hans kusin och basta kompis ner for att paborja grunden for barnhemmet...
 
Idag ser set ur sa har...
 
I natt aker han ner sjalv. Det ar fortfarande mycket jobb kvar. 
 
Det har ar inte vilken 23aring som helst... det ar min bror. Min kara lillebror. Jag maste bara fa skryta lite, for jag ar sa stolt over honom! Han har verkligen ett hjarta av guld. Satter alltid andra fore honom sjalv. 
 

Lite vindigt...

..eller inte så lite...

 

Det blaser en hel del om man sager sa..


Ett paket på posten..

Idag kom ett paket till M.. Trodde det var nån skolbok då han skickat efter böcker online förr.. Ikke då, det var denna som kom...:)


2:a veckan....

Maste forvarna for bildbomb i detta inlagg...
 
Mandag 27/8: Upp i ottan for att aka till Arlanda och vinka av svarforaldrarna och Brian. Dumpade av hyrbilen och sen styrde kosan ner till Skavsta flygplats. Stannade och at pa vagen ner, planet gick 13:50. Tva timmar senare landade vi i Italien!!!!!!! :) Hoppade pa en buss och ca 30min senare var vi framme i Venice!! Kan knappt fatta att vi verkligen var dar, kunde knappt fatta det nar vi val var dar heller! :P Det var sa vackert!!! Vi bara satt och gapade. Kopte ett batkort for 48timmar sa vi kunde hoppa av och pa var som helst och nar som helst, valdigt smidigt. Efter ca 1timmes batfard kom vi fram till on Lido dar varat hotel lag. Lido var en jattemysig o. Valdigt latt och smidigt att ta sig in till city med bat. Varat hotel lag dessutom bara nagra blocks bort fran bathamnen.
 




Varat fina hotel
 
Nar vi checkat in gick vi ut och at middag pa en mysig resturang som lag runt hornet. Sen gick vi runt och utforskade on lite innan vi dackade i sang.
 
Tidsag: Vaknade tidigt och gick ner och at frukost pa hotellet innan vi begav oss nagra blocks bort till stranden.. sa ljuvligt! :)
Ajda... har galler det att inte drunkna fore 1pm eller efter 3pm...
 
Sjalvklart hade ALLA Italienare speedos! ALLA!
 
Tog oss en liten omvag pa vag hem till hotellet igen...
 
Duschade och bytte om innan vi gick till en pizzeria for lunch... Vi levde i stort sett pa pasta och pizza nar vi var dar...haha! 
 
Nar vi var klara gick vi forbi ett stalle man kunde hyra cyklar... och vad far vi for oss att gora, jo vi hyr cyklar for en timma for att utforska on annu mer...:)
 
Nar vi lamnat tillbaka cyklarna hoppade vi pa baten som tog oss in till Venezia...
 
Sjalvklart var vi ju sa illa tvugna att take a ride in a gondola...:) Sa fridfullt!! Vi bara satt dar och njot.
 
Hoppade sen pa baden tillbaka till Lido och varat hotel...
Tog en liten nap innan vi gick ut pa middag och  lite glass innan vi tog oss back into town for en mysig kvall getting lost in Venice...:)
 
Underbara Venice!!! 
 
Bat tillbaka till Lido...


Sen var vi helt slut... lang dag men hann med mycket! :)
 
Onsdag: Efter frukost dagen efter blev det lite souvenir shopping innan vi checked out. Sen tog vi oss tillbaka "downtown", dar vi passade pa att njuta av sista timmarna i Venezia. Pasta till lunch och sen baten tillbaka till busstationen och flyget hem till Sverige...
 
Underbar liten honeymoon! :) Snalla mamma o pappa kom o hamta oss pa Skavsta och vid 11pm var vi hemma igen.
 
Torsdag: Akte vi till Balsta for att halsa pa en god van till familjen (min kompis pappa) som inte kunde komma pa brollopet da han var tvungen att opereras, och Emma. Stannade pa ICA och inhandlade massa gotta vi skulle ha med oss till mina kompisar vi skulle hem till middag pa. Min man jobbar ju pa "The Meltingpot" har i USA och ville gora fondue for dom... vilken hit det blev! Han gjorde tva olika ostsorter till forratt. Undrade hur det skulle ga da alla at sig nastan matta bara pa forratten...haha! Sen blev det grillad kyckling och potatissallad och tre olika choklad fondue till efterratt... alla var proppmatta efterat men ingen kunde sluta ata for det var sa gott! Valdig trevlig kvall i gott sallskap! :) 
 
Fredag: Upp tidigt for att bege sig till halsingland for att halsa pa farmor...:)
 
Stannade bara over dagen... Fixade lunch, tittade pa kort, spelade spel och fikade innan vi begav oss hemat igen. Svangde in pa Granby centrum pa vagen hem... Nar vi kom hem pa kvallen bjod vi in grannarna pa Churrascos... Mmmmmmm!!!! Sa gott!! :)
 
Lordag: Last day.... Kompisar kom over o sa hejda, vi akte och kopte allt gotta vi (jag) ville ha med mig tillbaka hit... Pa kvallen var det BBQ i byn for alla grannar... 
 
Stannade inte heeela kvallen da vi gick hem for att bara umgas lite med familjen och slutligen packa infor hemresan dagen efter... Moises drog verkligen ut pa packningen till sista sekund... han var inte alls sugen pa att aka tillbaka....
 
Sondag: Hemresa.... Holl pa att forsova oss. Aldrig kul med hejdas...:( Blandade kanslor. Inte fick vi sitta tillsammans pa planet over heller...:( oh well... Kom fram och at Completos med familjen nar vi kom tillbaka...
 
Sa var det back to reality...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forsta veckan i Sverige....

 
Landade tiiiidigt tisdagen den 21:a augusti, 40min innan beraknad tid. Vantade in mamma o pappa som kom och motte oss. Hamtade hyrbilen vi skulle ha i en vecka sen bar det av hemmat. At lite mat och tog det lugn en stund, sen skulle jag in till Enkoping for att traffa frisoren. Var lite halvtrist vader sa efter det stannade vi till pa ICA innan vi for hem. Lite senare for mamma, Moises o jag till stallet vi skulle vara pa pa lordagen. Stallde upp borden som de skulle sta, bara det att vi fick andra om lite, men det blev bra till slut det med! :) 
 
Vi och svarisarna pa baksidan hemma hos mina paron!
 
Svarforaldrarna trivdes vaaaaldigt bra! Dom looooved sverige...haha! :)
 
Onsdag: Upp tidigt, tog bilen till Bro dar jag visade runt dom my neighborhood dar jag vaxt upp. Manga minnen som som tillbaka... inte sa konstigt da vi flyttade dit nar jag var 1ar och bodde dar tills jag akte som aupair som 21aring. Sen tog vi taget fran stationen och akte in till Stockholm. Later bilderna tala for sig sjalv...:)
 
Mmmm...:)
 
Langdag, men hann med ratt mycket! :) Var helt slut nar vi kom hem.
 
Torsdag: Upp ratt tidigt igen, galler att ta vara pa tiden har..;) Jag tog med mig ganget och akte till Uppsala. Vid fyra motte vi upp brorsan min pa tagstationen och helt ovetandes fick Moises (och Brian) folja med honom in till Sthlm... dar de motte upp nagra kompisar som Moises redan traffat sen tidigare... dar de skulle gora honom till en akta svensk...haha! De verkar haft en kul kvall istan! :)
My Swedish viking!
 
Sjalv holl vi pa med brollopsbestyr dar hemma...
 
Fredag: Idag skulle det bli fullt hus och mycket att gora! Svarfar madde inte sa bra, sa han tog det ratt lugnt hela dagen. Ville ju att han skulle bli battre till morgondagen! Grabbarna akte in till Uppsala igen medans vi fixade med det sista dar hemma. Jag tog svarmor in till Enkoping och fixade det sista, nar vi kom hem hade syrran med familj anlant...:) Lite senare kom aven mormor och morfar. Nar Moises kom tillbaka akte vi sen ut till lokalen for att ga igenom morgondagen. Dar fanns min morbror som skulle viga oss samt hans familj. Harligt att se kusinerna igen! de hjalpte till med att dekorera och duka. Sen var aven mammas tremanning dar med fru som skulle hjalpa till med det tekniska och spela...
Syskonskaran + Josef
Viking Jr
 
Mina alskade syskonbarn!!! Alfred hade sagt mitt namn i bilen pa vagen upp flera gangen berattade min syster...:) Alma ar ju lite rolig ocksa... hon skulle prova sin klanning hon skulle ha pa brollopet for att se om den passade. Vi gick runt i huset och letade da jag inte var saker pa vart mamma hade hangt den. Nar vi letat ett tag och inte hittar den sager Alma, "Vi maste hitta min klanning, for hittar vi inte den kan vi ju inte gifta oss imorgon," haha hon ar ju for skon!!! By the way... den dressen hon har pa sig pa bilden ovan hade jag nar jag var liten... still going strong i see...:P
 
Lordag: The big day!! Det var val lite kaos hemma... 15pers pa EN toa. Jag for till frissan vid 10 och gjorde mig fin..:) vid 1pm kom Johanna o Odelis (kompisar harifran) som vi hamtade pa busstationen i Orsundsbro. Sen var det bara att gora sig iordning och off we went... Hade verkligen jattetur med vadret!! Stralande sol och varmt! Det som skulle regnat hela dagen...puh! Tankte beratta mer om den stora dagen da vi far bilderna som inte ar klara an... men bjussar pa en bild till som vi redan fatt..:)
 
 
Vilken helt UNDERBAR dag!!! Ar sa glad att ALLA kunde komma, var sa harligt men samtidigt sa konstigt att ha ALLA, familj och vanner samlade pa en och samma plats!!! Det hander val ALDRIG annars!!! Alla dom som hjalpt till pa ett eller annat satt, gjorde att denna dag blev mojlig... dom ar vi forevigt tacksamma!! Ar lyckligt lottad som har san fin familj!! 
 
Sondag: Tog sovmorgon, valdigt behovligt. Tog det lugnt, och tog vara pa tiden vi hade med syster och familj som skulle aka hem efter middag...:( Inte latt med hejdas....Uscha! :( kusinerna kom over en svang pa vagen hem ocksa.. Pa kvallskvisten oppnade vi paket och at gott. Blev en ratt tidig kvall da all var helt slut plus att vi skulle upp tidigt dagen efter....
Gottegris nr 1
 
Familjen samlad... hander inte allt for ofta...
 
Fina Alma!
Twins love! :)
 
To be continued...
 
 
 
 

Hemma i CT igen...

Forsta veckan tillbaka i staterna... Hade inte vart helt fel att haft en vecka till da man bara kunde ta det lugnt och bara andas ut. Var fullt upp hela tiden kandes det som. Vilket har tagit sin turn pa en nu nar man kommit hem. Vi har slocknat tiiiidigt varje natt och sovit i ca 12h i strack. Det kommer efter...

 

Ok, here we go... tankte jag skulle forsoka ge mig pa att beratta lite om tiden i sverige. Far nog blir en liten kort sammanfattning och en hel del bilder da det skulle ta en eeevigheet att skriva ner ALLT som hande, sen har jag dessutom ca 1000-tals bilder...haha! Ska forsoka gallra ur lite... MEN det kommer mer sen, for nu ska vi ut till O'Neills en vanda...

 

Har kommer en harlig bild pa familjen! :)


Sååå gott!!!

Oh man, skulle köpt flera påsar!!! Är ju så gott o nu är den snart slut..:(


Sneak peak...:)

Back in the states... Kom tillbaka igar igen. Tiden bara rusar forbi.. as usual. De tva veckorna i Sverige gick alldeles for fort! Men vi har hunnit med mycket! :) Har vart fullt upp hela tiden, sa det kanns som man skulle behovt en vecka till for att ta igen sig och bara andas ut lite... menmen! Mer om det och bilder kommer sen... alldeles for seg i mossan for att gora det nu... har kommer en liten preview pa min brudklanning iallefall...:) Kommer sa klart fler brollopsbilder senare as well..;)
 

 
 
 
 

RSS 2.0