Tack snälla du!

Var inne i stan och strosade lite idag. På måndag drar dansen igång och jag kände att jag behöver fylla på min träningsgarderob (om jag nu ens har en och kan kalla det för det..:P) Hittade ett par sköna skor på stadium som satt som gjutet på mina fötter, så dom fick snällt följa med mig. Kollade i lite andra affärer och provade kläder och rätt som det är inser jg att jag inte har stadium påsen med mig... Mitt klantiga nöt!!!!! Jag började kolla runt och frågade tjejen vid omklädningsrummet om någon lämnat in en stadium påse.. Nope. Suck. Kände hur hjärtat bultade och lite av paniken började närma sig... Så typiskt klantigt av mig. Nu var det ju inte nån liten småsak jag tappat bort som knappt kostar nåt, utan ett par skor!!! Blev både arg och ledsen på mig själv när jag försökte gå tillbaka den väg jag tidigare gått för att se om jag glömt kvar den på vägen nånstans. Frågade några kassörskor på vägen men inget. Sen hör jag tjejen som jobbade vid omklädningsrummet jag först frågade att hon nämnde nåt om en stadium påse. Sekunden senare möter hon min blick och och säger högt "där är hon" och pekar på mig.... Åhhh så glad jag blev. Jag fick tillbaka min stadium påse med mina kära skor i. Kag drog en lättnads suck. Lyckan var total!!! Tänk att det finns hop om mänskligheten. Underbart att det finns ärliga människor. TACK snälla du som lämnade in påsen!!! You made my day.

Sååå glad att dessa kom till rätta till slut! :)

När hubby slutat jobbet mötte jag upp honom på brommaplan där vi gick till "våran" Kinarestaurang. Kinamat till middag. Gott. Proppmätt.



That's me alright.

Det här är jag när det kommer till att börja äta lite nyttigare...

Jag måste nog vara en av dom mest onyttigaste människorna som finns. Punkt slut.


Just dance

Signade visst upp mig på ännu en danskurs ikväll. Så från och med nästa vecka kommer jag dansa både måndagar och tisdagar. Kul det ska bli! :) Dags att kanske komma lite i form och bli lite nyttig också i samma veva..;) Eller nja, who am I kidding..:P Är väl tanken som räknas iallafall, right? :)

Imorgon kommer hubby hem också. Åh vad jag saknar denna man!



Gräsänka

Yepp, imorrn blir jag gräsänka för a couple of days då hubby åker till Polen imorgon. Han hittade ett jättebilligt flyg så han kunde inte motstå. Han har pratat hur länge som helst om att åka dit. Nu blir det äntligen av då han ska hälsa på några gamla jobbarkompisar där. Så mycket som han jobbat i sommar är han värd lite vacation. Bokade dessutom en till resa till honom, fastän då åker han i slutet av november. Hade gärna följt med då men kan inte riktigt åka iväg då eftersom det är one of the busiest times at work. Men i januari ska jag banne mig åka nånstans har jag bestämt! Har lite olika destinationer in mind.. Får se vart jag en up..:) Ska försöka pricka in så hubby och jag kan åka till minst ett ställe tillsammans iallafall! :)

Tog med mig datorn idag så jag jobbar hemifrån imorgon. Kom på det att hubby är väldigt bra på att göra det mesta i sista sekunden. Han jobbade kväll i kväll (är på väg hem nu) och har inte packat inför Polen imorgon. No surprise there..:P 

I lördags var vi ett stort gäng till Mr French på Skeppsbrokajen. The twins på hubby's jobb fyllde 30, så vi firade med massa gotta! :) Kul kväll med många skratt!








Två år sen...:)

Idag är det två år sen vårt svenska bröllop. Inte illa att få fira två bröllopsdagar..:)



TGIF

Har varit riktigt snurrig på dagarna den här veckan, så fredagen kunde inte kommit lägligare..:)

Åkte iväg på en liten kryssning i tisdags, hubby och jag. Lite vardagslyx..:) 

Igår efter jobbet åkte jag hem till min jobbarkompis. Skulle hjälpa henne med en grej som har med engelska att göra. Blev bjuden på middag och blev kvar rätt sent. Kände att man blev allt tröttare och flamsigare ju senare klockan blev, men vi hann klart. Ska gå igenom det igen nästa vecka bara för att dubbelkolla. Sen var hon så snäll och skjutsade hem mig. 

Ikväll gjorde vi guacamole och kollar på netflix. Mysfredag.

Kunde inte hålla mig, men dessa fick följa med mig hem från taxfree butiken på båten. Love'em! Är ju inte varje dag jag går och köper mig en massa parfymer och min tog precis slut.. Perfect timing;) En liten tidig födelsedagspresent till mig själv.. Haha..;)



Hej då..

...Stockholm. See you later..:)



16 augusti 2008

Det var då vi officiellt became girlfriend/boyfriend..:)

En dagsutfkykt till en ö utanför Norwalk.. En väldigt speciell dag på en magisk ö. Här hände någonting..:)





Time sure flies...


"Dröm om demokrati"


Om ni slår på SVT Barnkanalen kl 20:00 nu på torsdag den 14:e, kanske ni får se ett bekant ansikte..:) :O

Bastu

När det är varmt ute, är det varmt inne. Iallafall på jobbet. Det har vart olidligt varmt på jobbet. Inte för att jag inte gillar värmen, det gör jag men den får gärna hålla sig utomhus och inte göra jobbet till en bastu. Lite svårt att jobba i sån hetta. På förmiddagarna har det gått bra, men fram efter lunch har det blivit FÖR varmt inne. Över +30 grader... Det gick liksom inte att koncentrera sig... Svetten rann, det var klibbigt och varmt. Huvudverken kom smygandes och till slut kände man sig yr och svimfärdig. Inte bra med andra ord. AC pallade inte med värmen tydligen och det lilla som funkade behövdes längst ner för att hålla alla maskiner och tekniskt utrustning nerskylt. Vi blev rekommenderade/tillsagda att jobba hemifrån om vi kunnat eller på annan plats, so i onsdags och igår jobbade jag hemifrån. Har nu hört att det ska bli lite "kallare" så då kanske det kan gör att man kan jobba på som vanligt igen. 

Nästa vecka sänds avsnittet jag är med i också...:P Fick se det härom dagen, haha, jaa.. Det blev ju som det blev. Är ju inte så vanligt att se sig själv på TV direkt.:P Är me på två ställen, ena stället ser man knappt mig, eller ja, man ser mig lite snett bakifrån. Men det andra ser man def mig...:P Mötte en kille i korridoren tidigare som jobbar med ljud. Han hade jobbat med detta program och kände igen mig i detta avsnittet. Helt plötsligt kommer han fram och bara säger en massa snälla saker om min medverkan.. Haha, ja det var ju kul att höra. Oväntat men kul som sagt. Blev ju så nyfiken då så jag gick bort till MC (media center) för att se om jag kunde få kika på det och det fick jag..:)

Igår vet jag inte vad som hände med mig men helt plötsligt får jag för mig att ge mig ut och springa. I värmen... bra tänkt där Johanna. Jag som typ aldrig går ut och springer får helt plötsligt för mig att göra det en varm dag som igår. Sprang runt judarnsjön. Lagom sträcka för en nybörjare som mig....:P Höll bara på att dö lite efteråt av värmen och av min dåliga kondis. Kändes bra efteråt iallafall. Tänk nu bara om jag kunde bli en hurtigbulle och springa flera gånger i veckan.. Det hade vart nåt för min kondis det..;) Ska signa upp mig på dansen igen som jag tog i våras. Svinkul var det! Har även sett en annan kurs de erbjuder på måndagar som jag är lite sugen på.. Då blir det två dagar i rad. Hm.. tough choice...:P 

Igår lagade jag en av hubby's favoriter till middag. 

Dessa är min räddare i nöden! Love'em!! 
Hoppas de aldrig tar slut. Måste nog köpa på mig ett par när vi åker över till USA så vi klarar oss sen! 

Blivit mer bad också...:) underbart!!

Så var det fredat idag också...:) Trevlig helg allesammans! :)

Tankar

Så kommer dessa tankar... Ja, detta är då inte lätt. Att ha två hem. I två länder. På två kontinenter.

Många tankar som sagt. Trivdes i USA, trivs i Sverige. Man kan inte bo på båda ställena samtidigt. Men ibland kommer det tankar som what if..

Späckad helg!

Igår var det jobb som vanligt. Hann knappt hinna hem förren hubby ringer och frågar om jag vill gå på bio med Sara och Mattias i kista. Why not liksom så jag dumpade av mina saker hemma, var på väg att gå till bussen när jag grabbar tag i nycklarna och ser bilnyckeln...:) (har fått låna mammas bil nu när hon har semester). Kom ju på den lysande idéen att ta bilen istället! Wonderful! Sagt och gjort så körde jag dit. Mötte upp resten av klanen och gick kollade vilken vi skulle se... Fanns dock ingen som vi var direkt intresserade av så det slutade med att vi gick och åt för att försöka bestämma oss. Blev att vi drog iväg och bowlade istället med en kompis till Sara och hennes pojkvän som vi sprang på när vi var på väg till bilarna. Tjejerna mot killarna. Kul kväll! Det var ju inte igår man bowlade precis, och helt kass var jag inte till min stora förvåning.. Haha!



Ikväll kom min kusin Johannes över för en grillkväll..:) blev även lite tv-spel! Fun night!



Imorgon skulle vi till Haga parken, eller vart det nu var och spela krocket och äta gott med hubby's jobbarkompisar. Ännu en sak man inte gjort på hundra år, spelat krocket! Men det verkar som det blev inställt, eller framskjutet... Så får se vad som händer imorgon! To be continued med andra ord..;)

Livet i Sverige

Då har vi bott i Sverige i lite mer än ett år, närmare 1,5år. Vi har vart här alla årstiderna. Överlevt den långa, mörka, gråa vintern, kalla våren, halvtaskiga hösten och den svenska sommarn! 
 
Så ja, livet i sverige.. måste säga att det känns riktigt bra. Det här året har inte varit lätt som en plätt. Det har vart en omställning. Vi har inte fått allt serverat på ett guldfat. Saker och ting har tagit sin lilla tid. Allt man önskar kunnat hänt på en gång har verkligen inte hänt på en gång. Men trots en del motgångar och kämpiga tider så har det aldrig känts fel. Och det är ju en väldigt skön känsla.
 
Periodvis jämför jag mycket med USA. Det kommer av bara farten.. och ja, ibland har jag mina "önskar-jag-bodde-kvar-i-USA-dagar", (dock trodde jag att jag skulle ha fler sånna än vad jag haft.. So far anyways, och det är ju faktiskt rätt skönt.) Men nåt som jag tror har hjälpt mig mycket med att flytta tillbaka igen var att jag inte hade en förskönad bild av hur Sverige skulle vara. Jag flyttade hit med ett öppet sinne. Jag visste att saker skulle ha förändrats, att allt inte skulle vara som det en gång var när jag bodde här innan. Jag visste att det inte skulle vara som i USA, sånt jag var van vid. Man får bara acceptera att saker och ting är och fungerar annorlunda här.  Det är ett annat land, en annan kultur, så är det bara. Det skulle ju bara vara konstigt om alla länder var likadana. Jag försöker fokusera på allt det positiva med Sverige istället för det mindre positiva. Det tror jag är nyckeln.
 
Jag trivs jättebra i Bromma. Jag trivs på jobbet (alla har vi säkert jobbiga dagar, jag likaså.. men nu bortser jag från sånna). Jag har härliga arbetskamrater. Jag gillar alla fördelar man får på jobbet etc.. Jag älskar att vara nära min familj och släktingar igen, (även om alla inte bor häromkring så är vi iallafall i samma land och jag ser dom oftare än vad jag gjort de senaste åren. Och Sverige är ju inte så hemskt stort om man jämför med USA..;)) Jag älskar det man kan äta, allt gotta. Som jag saknade det i USA!! Jag gillar att man kan gå överallt och till allt (för det mesta och beroende på vart du är självfallet). Jag älskar svenska sommarnätter, den svenska sommardoften. Jag uppskattar saker mer nu efter att jag bott utomlands en länge tid. Det känns som jag ser på vissa saker med helt nya ögon. Verkligen tar vara på nuet på ett annat sätt än vad jag gjorde tidigare då jag bodde i Sverige. Jag är så innerligt glad av att kunna få vara med på olika tillställningar, födelsedagar och annat. Allt sånt jag missat förut. Jag är så glad att min familj verkligen lärt känna min man på en helt annan nivå sen vi flyttade hit, och vise versa. Jag är så glad att min man trivs såpass bra som han gör här. Det gör ju det lättare för mig också. Ibland när jag har mina "dumma Sverige" dagar så finns han där och påminner mig om allt positivt me att vi bor i här.
 
Under denna period vi bott här har jag gått igenom ett antal förändringar, många omställningar och många tankar hit och dit. Jag kan ju bara tänka mig att jag dessutom inte vart själv när det kommer till dessa saker, även hubby har gått igenom mycket. Vi he gått igenom mycket tillsammans. Vet ju själv hur det är att flytta till ett nytt land, ny kultur och börja om på nytt. 
 
Bottom line: efter allt vi vart me om och gått igenom så gjorde vi absolut det rätta valet att flytta till Sverige när vi gjorde det. No regrets.:)
 



RSS 2.0